Gunhild Halvorsrud

Alder:
  RSS

Om Gunhild

Følgere

Publisert rundt 2 år siden

Jeg mener jeg har svart ganske grundig på dette, men for å oppsummere: Selvsagt er det forskjell på 3.3 og 3.5. 3.5 virker som et fornuftig minimumskrav, men det viktigste er å ikke starte et "race to the bottom" med å begynne å fire på kravene nå. Å senke kravene vil skremme unna flinke kandidater og ikke løse noen problemer. Løsningen må være å jobbe for bedre lønn og derigjennom få de som har gått til andre bransjer på banen igjen. Alle elever har krav på faglig dyktige lærere. Skal de få det, må vi kanskje akseptere en del ufaglærte noen år til dagens studenter kommer på banen. Og det var min siste kommentar i denne runden.

Gå til kommentaren

Publisert rundt 2 år siden

Nel, logikk kan ikke alltid dokumenteres....

Gå til kommentaren

Publisert rundt 2 år siden

Alle barn har rett på faglig sterke lærere. Å senke kravene løser ingen problemer, siden det skremmer de beste vekk. Det som virker er høyere lønn og konsekvent oppsnakking av yrket. 3.5 virker som et fornuftige nivå, det viktigste er at kravene ligger fast.

Gå til kommentaren

Greier du den så greier du den.

Publisert rundt 2 år siden

Det blir som mannen som lastet tømmer på sleden, han fylte sleden med tømmer, og la så på enda en stokk. Greier du den så greier du den, sa han. Og slik fortsatte han. Men hesten rikket seg ikke en millimeter. Hvilken stokk var det som ble en for mye? Er 3.3 nok, så er vel 3.1 nok? Eller hva med 2.9?. Kanskje 3.7 hadde vært bedre? Et sted må den grensen gå, den er satt til 3.5, noe som virker rimelig. En reduksjon av dette er uansett et veldig dårlige signal å gi de som har gode karakterer og lurer på å bli lærer. At det tar 10-15 år å snu et yrkesgruppe renommé er vel ikke så rart. Statistikken viser at det er noe på gang. Da må alle gode krefter stå sammen og slutte å snakke ned læreryrket. 

Gå til kommentaren

Publisert rundt 2 år siden

Det tar litt tid å endre holdningen blandt ferske studenter. Vi ser at det er i ferd med å skje. Strengere karakterkrav og krav om master lokker de som kan tenke seg å bli lærer,  men som ikke vil gå et studium med faglig svake elever. Nå må man ha is i magen, og ikke skremme bort flere flinke elever.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere