Carl Wilhelm Leo

Alder:
  RSS

Om Carl Wilhelm

Følgere

Avgiftspolitikk uten etiske begrensninger.

Publisert rundt 2 måneder siden

I avisen leser vi at nå vil også begravelsefølger måtte betale bompenger etter samme regler som de levende. Det måtte jo komme . Alle skal med og ingen er fritatt for bomavgift , levende eller død.

Ordlyden i Samferdselsdepartementets fordypning i saken :

" «Etter en nærmere vurdering vil Samferdselsdepartementet anbefale at fritak for begravelsesfølge og fritak for kjøretøy i arbeid på veien avvikles», heter det i et brev fra Samferdselsdepartementet til Vegdirektoratet om innkreving av bompenger."

Tidligere har normen for et velfungerende samfunn vært at staten har tre primæroppgaver  ; en av disse er begrepet kommunikasjon som vegnettet kommer inn under - det skal være billig og effektivt fordi resten av nasjonen er avhengig dette. Bare tanken på nasjonal konkurranseevne i en beinhard verden bør mane frem logikken.

Samtidig ser vi at i Drammensdistriktet skal det stables opp ca. 40 bomstasjoner. Dette rammer selvfølgelig mest de med svakest økonomi som bor utenfor sentrum. Foreløpige beregninger  viser at bompenger for mange vil utgjøre en normal norsk månedslønn!

En har beregnet at bompenger til og fra jobb etter "nyordningen" vil komme på ca. NOK 40.000.

Men det stanser ikke der , et forslag går på en gimmick med satellittovervåking av alle biler og lage et nettverk av "veiprising"! Som erfaringsmessig ikke vil tjene den norske forbruker og skattebetalers interesser.

Dette kommer i tillegg til boutgifter , tidenes dyreste strømregninger , utgifter til bilhold , eiendomsskatt osv. Alt mens alskens verdensreddende aktivister roper opp om flere "bærekraftige" skatter og avgifter.

De etablerte rikspolitikernes kamp mot de fattigste i befolkningen går for fullt - og de som uttrykker skepsis om utviklingen er  "populister" som ikke forstår all denne politiske visdommen.


Gå til innlegget

Avstumpet menneskesyn II

Publisert 3 måneder siden

Kampanjen mot Donald Trump har pågått i 2 år med en ensidighet og glød vi heldigvis ikke ser så ofte. Selv den minste mulighet utnyttes så langt som mulig - av og til litt for langt.Man kan oversende nedenforstående til "faktisk.no" og få en vurdering på følgende fra selveste sannhetsorakelet i Oslo:

Vårt Land skrev i sin leder publisert her på VD 28.des. 2018:

quote

"Sju år gamle Jakelin Caal, som døde i USA ­tidligere i desember, ble bisatt på julaften i San Antonio ­Secortez i Guatemala. Hun ble sendt tilbake dit etter døds­fallet. Ifølge amerikanske myndigheter døde sju­åringen fordi hun verken hadde spist eller fått vann på flere dager."

close quote

Og for å foredle sitt omdømme  runder Vårt Land av med denne visdommen:

quote

"Til grunn for alle disse hendelsene ligger Trumps menneskesyn. Han er villig til å bruke barn for å straffe immigrantforeldre. Det er ikke bare ­inhumant, men bygger på et totalt avstumpet og forkvaklet menneske­syn."

close quote

Sterk påstand , selv i våre dager.

Denne saken kommer fra en artikkel i Washington Post som har følgende overskrift:

"7-year-old migrant girl taken into Border Patrol custody dies of dehydration, exhaustion".

Det er den siden av saken som skal presenteres for leserne , hvor man plasserer "avstumpet menneskesyn" slik man synes er politisk riktig i nyhetene - her er den andre siden av saken ;

Barnets far forteller følgende :

 https://dailycaller.com/2018/12/16/father-migrant-girl-border-patrol-wasnt-starving/

Her er et sammendrag av hele historien - med kommentarer og utfyllende linker- tillatt hos Daily Caller og som gjør den verdifull:

https://dailycaller.com/2018/12/14/7-year-old-migrant-girl-dies-wapo-headline/   

Og siden vi står ved årets utgang og venter i spenning på hva år 2019 vil bringe så kan vi runde av med en lengre  liste over hva som er avslørt som fake news i året som gikk - og gjerne gjøre et par sammenlikninger og vurderinger om dagens nyhetsbilde har forbedringspotensiale ? 

https://dailycaller.com/2018/12/22/worst-fake-news-stories-cnn-nbc-2018/?utm_medium=email  

To ting til slutt 

1) Dagsavisen , papirutgaven , 15.desember 2018 , forsiden forteller om "stort intervju med Gro Harlem Brundtland", og hun forteller:

- Vi er i ferd med å miste kontroll over hva folk blir fortalt".

Tiltredes!

2) Et Godt og Velsignet Nytt År til alle dere som skrev her den tiden jeg var med - takk for mange gode og lesverdige kommentarer som jeg satte stor pris på.                                

Gå til innlegget

Ytringsfriheten og Monopol

Publisert 7 måneder siden

For noen dager siden skjedde en organisert offentlig henrettelse av nettstedet INFOWARS idet YouTube , Apple ,Spotify og Facebook samtidig fjernet/sensurerte vekk INFOWARS . Noen har sikkert i løpet av de siste 10 årene sett nettstedet - 2.5 til 3 millioner abonnenter og betydelig større antall lesere under og etter valgkampen i USA. Dette har utløst en debatt om prinsipper.

Mange har nok feiret dette fordi nettstedet hadde sterke meninger og fargerike innslag. 

Men etterhvert begynner mange spørsmål å melde seg om ytringsfriheten og hvem som har nærmest monopolstatus , hva det innebærer i praksis og hvordan det kan utvikle seg.

Pluss uklarhet om hva man er - har Facebook og Youtube endret status til noe som minner om en avis , med redaksjon som bestemmer innhold osv? 

På kort sikt betyr aksjonen mot INFOWARS rett og slett at man denne gangen har gapt over noe som kan bli for stort til å svelge - pluss at det heller ikke var særlig smart - det kan slå tilbake.

Mange er villig til å finansiere et juridisk oppgjør med maktmenneskene. Fordi spørsmålet er - hvem blir den neste ?

Vi har sett at Alex Jones har gått hardt på som reporter ved Bildenbergermøtene - noe av dette ligger sikkert på Youtube ennå.

Jeg har ikke tid til å ta detaljer om innholdet hos INFOWARS , har sett Lisa Haven vikariert der av og til - flink til å finne frem til gode intervjuer  pluss Paul Watson som jeg kommer på i farten - med gode kronikker.

Det er ikke ofte jeg er enig med The Guardian - men her har de forstått problemstillingen ganske godt :

 https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/aug/10/infowars-social-media-companies-conspiracy

Roger Stone har vært kommentator og blitt intervjuet om politikk på INFOWARS - her er hans oppfatning i et intervju med NewsmaxTV ;

 https://www.youtube.com/watch?v=6ZjT1KMU9SQ

Dette burde være en viktig debatt som trolig blir mer aktuell , det er ikke viljen det skorter på når det gjelder å kneble meninger , informasjon og at folk kan snakke fritt med hverandre i en fri verden.

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere