Greta Aune Jotun

Alder: 4
  RSS

Om Greta

Forfatter og billedkunstner. Nyeste bokutgivelser:
2014: Våk og be - bønnebok, illustrert med naturfoto.2015: Fobigeni, jippi! - barnebok, illustrert, tema angst.2015: Hjertetid - andaktsbok for alle aldersgrupper, illustrert m/foto. 2016: Roman for voksne, utgitt under psevdonym; 2017: Jagerfly på vingene, barnebok, illustrert; alle titler utgitt på Kolofon Forlag. Har tidligere utgitt 10 barne-/ungdomsbøker; forlag - Lunde, DAMM, Aschehoug.

Følgere

Et fredsrike her i verden, bestående i tusen år?

Publisert 3 dager siden - 61 visninger

Endel kristne tror at Jesus Kristus (Messias) skal komme tilbake for å opprette et rike her på denne Jorden, et fredsrike som skal bestå i tusen år. Har vi noe belegg for dette i Skriftene? Er det mulig å konkretisere et jordisk tusenårig fredsrike ut fra åpenbaringene Gud ga sine profeter i gammeltestamentlig tid? Inneholder noen av Skriftene i Det nye Testamente klare utsagn om et slikt jordisk rike?

Det man bør vite, er at begrepet "tusenårsrike" eller "fredsrike" ikke er nevnt verken i Det Gamle Testamente (GT/Tanakh) eller i Det Nye Testamente (NT). "Tusen år" er nevnt i Åpenbaringsboken, men ikke i forbindelse med opprettelsen av noe rike. Kong David nevner et rike i en av sine salmer, 145:13, men dette riket betegnes som evig, ikke tidsbestemt. Likeså i profeten Daniels bok, jf. kapitlene 2:44 og 7:14-27, hvor også et evig, ikke-tidsbestemt rike, er nevnt. Jesus Kristus talte heller aldri om et jordisk fredsrike. I Matt. 16:28, Luk. 22:15-16 og andre skriftavsnitt, nevner Kristus Guds rike, men dette er jo himlenes rike. Kristus fortalte også disiplene at: "Guds rike er inne i dere". I boken Apostlenes gjerninger, 1:6, gjengis spørsmålet Kristus får fra disiplene om når riket for Israel skulle gjenreises. Det fikk de ikke vite, for tidspunktet var ennå ukjent for andre enn Gud selv, men dagens kristne vet jo at dette ble oppfylt i vår tid, i året 1948.

Ønsker også kristne å gjøre Jesus Kristus til konge i/over denne verden, slik folket ville da Han levde her på Jorden? Er det trolig at Han skal bosette seg og regjere i et jordisk Israel, i et jordisk Jerusalem? - Han som sa: "Mitt rike er ikke av denne verden - ". Og hvem skulle eventuelt være innbyggere i et "jordisk tusenårig fredsrike"? Menigheten, hevder flere forkynnere; etter Kristi gjenkomst skal menigheten regjere med Kristus  på Jorden i tusen år, og i den perioden skal det være fred. Hvor er dette hentet fra?

Gå til innlegget

Blåmeisene og Mistillitshaukene

Publisert 14 dager siden - 107 visninger

En uhøytidelig kommentar i anledning regjeringsforhandlingene . . .

For tiden er det to fløyer i det sentrale politiske landskapet i Norge. La meg, for "lettvinthets" skyld, kalle dem Blåmeisene og Mistillitshaukene. Blåmeisene troner fortsatt på Jeløya-avtalen, men er nå klare til å ta imot en familieforøkelse, for det blir neppe dødfødte forhandlinger på Granavolden Gjestgiveri på Hadeland.

Mistillitshaukenes viktigste politiske virksomhet i 2018, var å konstruere en ønsket regjeringsdannelse på gjentatte mistillitsforslag mot Blåmeisene. Den ledende Blåmeisa ble stilt til veggs for å motta den ene verbale styrtsjøen etter den andre fra haukene. Men, som kjent er det like nytteløst å skvette vann på bergensere som på gjess; Blåmeisa ristet av seg alle bløte beskyldninger og kunne trippe tørrskodd inn i det nye året. Blåmeisene er også oppfinnsomme og hardføre og lar seg heller ikke vippe av greina for et stormkast eller tre.

Mistillitshaukene mistet ikke bare muligheten til å plassere egen Lederhauk på statsministertaburetten, de mistet også kontrafeiene, gang på gang. Hauker (les: partier) som ser det som sin største oppgave her i livet å felle styringsfjærene på de man ikke ønsker skal regjere, bør ikke få sjansen til å styre selv før de er modne nok til å vente på velgernes tid. Statsmannskap er langt fra det som kjennetegner Haukene på nåværende tidspunkt. Det er å håpe at også velgerne - ved førstkommende valg, og kanskje også de neste valgene, skjønner at hauker styrt av mistillit fungerer dårlig i høye posisjoner . . .

Gå til innlegget

Debatt?

Publisert rundt 1 måned siden - 241 visninger

Kommentar til omleggingen av Verdidebatt.

Det blir en nytelse å kunne få et innlegg publisert på Verdidebatt uten å måtte forholde seg til en tråd av personangrep og andre usakligheter i fortsettelsen. Nei da, det har ikke vært mange ødeleggere, men de på forumet som ikke har forstått at man i en debatt bør skille mellom person og sak (eller ikke har tålt andres meninger og derfor har sporet av til personangrep), har likevel greid å rote til mange tråder. Slik sett er den nye ordningen med opphør av kommentarfeltet god. Men - og det er et stort MEN: Ordningen har ødelagt nerven i debatten, mener jeg. Ikke alle orker å skrive innlegg i stedet for kommentarer, som det var enkelt å kunne gjøre med den gamle ordningen. En del andre er sikkert fornøyd slik det er nå, men om redaksjonen teller kommentarer som er kommet inn i løpet av én dag før nyordningen, og i løpet av én dag nå i ettertid, ser de at populariteten har avtatt betydelig. Debatt i en papiravis og debatt på nett må nødvendigvis ha forskjellig form.

Med en moderator tett på kommentarfeltene for å luke ut overtredelsene, tenker jeg den gamle ordningen hadde vært den ideelle for forumet.

Gå til innlegget

Mest leste

Hareides nødvendige veivalg
av
Ole Paus
3 måneder siden / 82173 visninger
Et barn er født, et barn er dødt
av
Magne Raundalen
rundt 2 år siden / 44632 visninger
Etter fallet kommer hevnen
av
Berit Aalborg
11 måneder siden / 35544 visninger
Stormløpet mot Israel er i gang.
av
Roald Øye
8 måneder siden / 28878 visninger
Kanten av klippen
av
Åshild Mathisen
11 måneder siden / 22872 visninger
Et sosialt ­eksperiment
av
Bent Høie
5 måneder siden / 22498 visninger
Sympati med skinke
av
Ane Bamle Tjellaug
4 måneder siden / 22095 visninger
Mens vi sover
av
Erik Lunde
11 måneder siden / 20396 visninger
Ord er handling
av
Hilde Frafjord Johnson
4 måneder siden / 19445 visninger

Lesetips

Hvordan kirken henger sammen
av
Finn Ragnvald Huseby
rundt 17 timer siden / 78 visninger
Nye muligheter innen omsorg
av
Siv Hedvig Bjørnstad
rundt 17 timer siden / 30 visninger
Døpt - hva så?
av
Knut Hallen
rundt 18 timer siden / 122 visninger
Fra menighetsblad til moderne medier
av
Harald Olsen
rundt 19 timer siden / 182 visninger
Nesten like utopisk
av
Line Alice Ytrehus
rundt 23 timer siden / 388 visninger
En annerledes lederdebatt
av
Magne Berg
3 dager siden / 361 visninger
Derfor melder vi oss ut
av
Svein Helgesen
3 dager siden / 3101 visninger
TV-serien som forandret Tyskland
av
Karsten Aase-Nilsen
3 dager siden / 378 visninger
Å forvalte sitt pund
av
Jeffrey Huseby
4 dager siden / 163 visninger
Et statlig sugerør
av
Eva Buschmann
4 dager siden / 424 visninger
Les flere

Siste innlegg

Hvorfor har vi ikke TV, mamma?
av
Berit Hustad Nilsen
rundt 9 timer siden / 306 visninger
Seier for barn og unge
av
Vårt Land
rundt 15 timer siden / 103 visninger
Hvordan kirken henger sammen
av
Finn Ragnvald Huseby
rundt 17 timer siden / 78 visninger
Nye muligheter innen omsorg
av
Siv Hedvig Bjørnstad
rundt 17 timer siden / 30 visninger
Døpt - hva så?
av
Knut Hallen
rundt 18 timer siden / 122 visninger
Fra menighetsblad til moderne medier
av
Harald Olsen
rundt 19 timer siden / 182 visninger
Exit Kristelig Folkeparti
av
Leif Hovde
rundt 22 timer siden / 472 visninger
Nesten like utopisk
av
Line Alice Ytrehus
rundt 23 timer siden / 388 visninger
Tilliten er tynnslitt
av
Katarina Grønmyr
1 dag siden / 969 visninger
Les flere