Greta Aune Jotun

Alder: 3
  RSS

Om Greta

Nyeste utgivelser:
2014: Våk og be - bønnebok, illustrert med naturfoto. 2015: Fobigeni, jippi! - barnebok, illustrert, tema angst. 2015: Hjertetid - andaktsbok for alle aldersgrupper, illustrert m/foto. 2017: Jagerfly på vingene, barnebok, illustrert; alle titler utgitt på Kolofon Forlag. Har tidligere utgitt 10 barne-/ungdomsbøker; forlag - Lunde, DAMM, Aschehoug.

Følgere

Lysets eller Mørkets barn

Publisert rundt 2 måneder siden - 253 visninger

Å kalle de som tror på Ordet, Jesus Kristus, for mørkemenn og mørkekvinner, er komplett vranglære.

I Den Hellige Skrift, Bibelen, brukes betegnelsene Lyset og Mørket; Lyset om Jesus Kristus, Guds Ord; Mørket om Djevelen.

Å kalle de som tror på Ordet, Jesus Kristus, for mørkemenn og mørkekvinner, er derfor komplett vranglære. Skriftene forteller noe annet: Det er de som fornekter Kristus, Ordet, som er Mørkets menn og kvinner.

Apostelen Johannes skrev dette så enkelt og utvetydig da han gjenga hva Guds Sønn hadde lært sine disipler: I begynnelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud og Ordet var Gud. (Joh. 1:1; jf. også Åp. 19:13). Hos Johannes finner vi også bekreftelser på hva menneskeslekten til fulle har fått erfare: Det finnes to verdener - Lysets og Mørkets verden; det finnes to makter - Lysets og Mørkets makt; det finnes to herrer - Lysets og Mørkets herre, men bare én av disse er bærer av Sannheten: Lyset, Guds Ord, Jesus Kristus. Han som er Lyset, sa det selv: Jeg Er Veien, Sannheten og Livet. Og: - dette er dommen, at Lyset er kommet til verden, og menneskene elsket Mørket fremfor Lyset - .

Hva var så årsaken til at de som fikk kjennskap til Lysets Herre foretrakk å elske Mørkets herre? Jo, forklarer Jesus: - for deres gjerninger var onde.

For deres gjerninger var onde - . Derfor levde de i Mørket. Og de ville ikke komme til Lyset, for da ville gjerningene deres bli refset (Joh. 3:20). Ergo: Mørkets barn tåler ikke å bli refset av Lyset. Jesus erfarte det. Alle som vil leve i Lyset, vil erfare det.

Vi ser og hører det også i dag: Om noen forkynner Guds Ord, og særlig om det rammer folks egendefinerte oppfatning av Gud og Jesus Kristus (Guds Ord), og tidsåndens definisjon av blant annet nestekjærlighet, blir de som lever i Mørket helt "på tuppa". Da sitter betegnelsene løst: Mørkemennesker, ekstremister - som er dømmesyke, egenrettferdige, menneskefiendtlige, kjærlighetsløse og meget annet negativt. Ja, da benyttes Mørkets maktspråk flittig, for om mulig å kneble verbalt de som tror at Guds Ord, Kristus, er Veien, Sannheten og Livet. Men Kristus ga ikke sine etterfølgere munnkurv, Han ga dem Den Hellige Ånd.

Helliggjørelse er også et fyord for de som har konstruert sin egen bibel, fordi den ekte forkynner en etikk som ikke passer dem. Hva er så helliggjørelse, som også mange som bærer Kristus-navnet fnyser av? - jo, det er lydigheten mot Ordet som virker helliggjørelse (Joh. 17:17); og - uten helliggjørelse skal ingen se Herren (dette er klart forkynt både i evangeliene og brevlitteraturen i Bibelen). Helliggjørelse er det motsatte av arroganse, egoisme, krangel, selvskryt, sladder, ubarmhjertighet, usømmelig snakk osv. Her har vi alle mye å lære av Ham - Ordet, som var og er hellig. Derfor jager vi etter helliggjørelse, ikke for å oppnå noe hos Gud, for det er av nåde vi er frelst! - men, fordi vi har et oppriktig ønske om å leve slik Han, Ordet, har sagt vi skal leve - og for å ære Ham, som elsket oss først. Da vet vi også hvordan vi skal elske mennesker som har valgt å leve i synd: Ikke gi dem Guds-plassen i livet vårt, men plassere dem i formaningen Jesus selv ga kvinnen som var grepet i hor: Gå bort og synd ikke mer fra nå av!  Så må vi heller ikke glemme: Vi "steiner" ikke de vi elsker som oss selv!

Når man underkaster seg andre menneskers følelser som praktiseres på tvers av hva Guds Ord sier, er dette en falsk kjærlighet til Kristus, og heller ikke den kjærlighet Kristus oppfordret til å elske sin neste med. Nei, den som bruker fornektelsen av Guds Ord som kjærlighetsnorm, elsker med følelser definert av Mørkets fyrste.

Jo, vi bør huske: Den angrende synderen som hang på korset, fikk ikke tid til helliggjørelse, men ble innesluttet i Guds frelsende nåde, for: Alle som tok imot Ham, ga Han [Gud] rett til å bli Guds barn, de som tror på Hans Navn. Og hva er Hans navn? - jo, Guds Ord!

For egen del forsøker jeg også å huske: Det er ikke jeg som skal skape Gud JHVH i mitt bilde, det er Gud som har skapt meg i Sitt bilde. Det er ikke jeg som skal forandre Gud, det er Gud som skal forandre meg. Det er ikke Gud som skal adlyde meg, det er jeg som skal adlyde Gud. For: Det er Gud som er Gud, ikke jeg.

Gå til innlegget

Snikislamisering og maktspråk

Publisert 2 måneder siden - 468 visninger

Det er så underlig på denne vår klode, også nå for tiden . . .

Tidligere sjefredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes, kritiserer i dagens Dagen redaktør i denne avisen, Vebjørn Selbekk, for å ha brukt ordet snikislamisering om lesning av koranvers i et julespill.

Jeg er enig med Selbekk i hans kritikk av islamiseringen som pågår i Norge, men jeg mener "snikislamisering" er et altfor svakt og diffust begrep. Når man blander forkynnelse fra den politisk-religiøse ideologien islam (uansett hvor milde ord som resiteres) med det kristne budskapet, gjør man knefall for denne religionen, intet mindre; knefall for islam og hva denne ideologien forkynner, også fornektelsen av den korsfestede og oppstandne Jesus Kristus, Guds Sønn. Dette betyr selvsagt null og niks for de som mener Kristus er passé, men tross alt er kristendommen nedfelt i Grunnloven som "vår" - enn så lenge, og vi er fremdeles mange i dette landet som bekjenner oss til den kristne tro.

Ja, det er så underlig på denne vår klode, også nå for tiden: Kritiserer man islam, får man høre at man enten frykter muslimer eller hater muslimer. I tillegg blir man beskyldt for en livsførsel som er fremmed for de fleste av oss: hat, likegyldighet, ubarmhjertighet - og jeg vet ikke hva. Dette er maktspråk; forsøk på å tvinge andre til taushet som mener noe annet enn de selv gjør, for hvem vil bli stemplet som u-menneskelig? Ja, det kan kalles "maktspråk", men løgnspråk er et mer presist ord - for det er det de gjør, disse som sprer løgner om andre, bruker språket til å lyve om mennesker de ikke kjenner.

Norge har gjort knefall for islam, derom er det ingen tvil. I dag får man knapt kjøpt kjøtt (unntatt svinekjøtt) som ikke er imam-velsignet. Derfor kan man heller knapt spise en kjøttrett på en restaurant uten å spise imam-velsignet mat. Muslimer (ja, jeg må bruke dette ordet i en setning, skal jeg skrive sant . . .) - muslimer får innvilget bønnerom på sine arbeidsplasser slik at de kan be i arbeidstiden; får kristne det? - eller bryr de seg ikke? Muslimske kvinner (jeg må bruke det "forbudte" ordet igjen) - muslimske kvinner får stille i burka når de skal dusje og bruke basseng, og menn og kvinner kan ikke bade sammen; ikke-muslimer må kle seg nakne i dusjen, kvinner bruke badedrakt, menn badebukse - og iblant må kvinner og menn bruke samme basseng.

Dette var noen få eksempler. For undertegnede er ikke det nevnte noe problem; jeg har arbeidsplassen min hjemme; jeg er en lidenskapelig fiskespiser og velger alltid fisk når jeg spiser ute; jeg har ingen problemer med å svømme i samme basseng som menn, men - iblant tenker jeg fremover i tid, selv om det ikke er politisk korrekt . . .

Så mener jeg: Befolkningen kan gjerne få informasjon om hvilke bedrifter og restauranter som er islam-sertifisert, slik at kjøttelskere som ikke vil spise halal-mat, kan unngå det. Såpass kan man vel gjøre for den etnisk-norske befolkningen og andre som ikke ønsker å følge islamske skikker? Eller er det for meget forlangt?

Gå til innlegget

Ja, kan det være mulig at forfølgelsesbegeret blir så fullt en dag at noen nye skump fra Trump-mobberne, kan få begeret til å renne over, slik at presidenten av desperat hevnlyst eller fortvilelse trykker på atombombeutløserknappen, og dermed starter en krig som vil utslette millioner av Jordens befolkning?

Man behøver ikke gå langt tilbake i historien for å finne eksempler på mennesker som har utløst eller utført grusomme gjerninger man antar skyldes et desperat behov for å gjengjelde et eller annet. Årsaker til hevn kan være mange, også vedvarende mobbing eller utfrysing fra miljøer. Ja, også det kan historien bekrefte. Norgeshistorien ikke unntatt.

Ikke alle kan bære alt. Å bli hetset over lang tid, kan åpenbart være livsbagasje tung å bære for noen. Hva så med president Trump? Han er jo en vel voksen mann med alminnelig godt utseende og med suksess i forretninger, og har neppe noen grunn til å føle seg mindreverdig. Men den pågående hetsen av ham i forbindelse med valgkampen og senere, kan vel føre til et sprukket selvbilde også for en (tilsynelatende) tøff amerikaner. Modenhet i alder og suksess gir ikke mennesker immunitet mot såret forfengelighet, som igjen kan fremkalle hevntanker.

Kritikk eller hets. Latterliggjøringen av Donald Trump har pågått helt siden han ble lansert som republikanernes kandidat til presidentembetet, og økte i styrke etter hans inntreden i Det hvite hus. Vel, det er normalt å kritisere politikk man ikke kan identifisere seg med, men det er en vesentlig forskjell på kritikk og hets. For å bruke et bilde: Å kjøre en motstander i grøften med hensikt å dukke ham eller henne i søle og skitt for å hevne dennes politiske meninger, er en stygg avsporing, og man avslører samtidig at man ikke er moden for å delta i en seriøs dialog eller debatt.

Så var det NRKs valgkamp. Det var flaut å se og høre hvordan staben i Norges statskanal reagerte da deres favoritt, Hillary Clinton, ikke ble president. Formodentlig var det ingen på Marinelyst som knuste speil eller stoler og hylte av irritasjon, som Trumps tapende motpart skal ha gjort, om mediene meldte sannheten, men NRKs forkynnelse var meget tendensiøs. NRKs Clinton-tilhengere startet først en lavmælt kampanje, en snodig tavlekampanje: Se her - se på denne statistikken; se hvor mange som har blitt drept i trafikken i USA i forhold til antall som skyldes islamsk terror! Innforstått: Trump er enfoldig, uvitende, rasistisk; fordi han foreslo å bremse innvandringen av muslimer til USA. Og NRKs tekst-nyhetssider flommet over av dårlig Trump-nytt. Den mer høylytte nedsnakkingen av presidenten sørget NRKs utsendte reporter for, som også, med dårlig skjult NRK-skuffelse, sørget for å fortelle alt negativt som kunne oppdrives. (Du verden, så kloke vi ble på ubetydeligheter!)

Typisk norsk å hetse? Amerikanske valgkampanjer har til tider vært meget ufine, og ja da, Trump fornærmet også personen Clinton. Men hetsen av Trump fløt fort over dammen og fant grobunn i Norge: Trumps frisyre var latterlig, hårfargen besynderlig, ganglaget eksentrisk, mimikken idiotisk, håndbevegelsene bisarre - alt med Donald Trumps utseende og opptreden var politisk ukorrekt. Ja, nettopp - politisk ukorrekt; for politikk kan føres på flere måter, også ved å angripe motstanderens personlighet. Trump ble raskt kåret til USAs narr, dum som en "stut", og blir stadig stemplet som det; direkte eller mellom linjene i skrift og tale. Til alt overmål er jo svigersønnen jøde; tenk, jøde; dette har blitt poengtert utallige ganger, at presidentens svigersønn er jøde. (!)

Renne over. Kan det være mulig at forfølgelsesbegeret blir så fullt en dag at noen nye skump fra Trump-mobberne, kan få begeret til å renne over, slik at presidenten av desperat hevnlyst eller fortvilelse trykker på atombombeutløserknappen, og dermed starter en krig som vil utslette millioner av Jordens befolkning? Twitter-dialogen mellom USAs president og Nord-Koreas diktator, har bekreftet at heller ingen av disse er usårbare.

Om det da er slik at den stadige og stygge mobbingen av USAs president, kan føre til en 3. verdenskrig, kan man da si at det er presidenten som utløser krigen, eller mobberne? (tenk gjerne på hva mange mente hadde påvirket 22. juli-terroristen . . .)

Fred eller krig? Latterliggjøringen av Donald Trump har vel stilnet noe nå, men kan raskt blusse opp igjen. Spesielt Norge, som har utropt seg til å være kjærlighetens nasjon fremfor noen, kan jo bevise det også ved å la Trump-forfølgelsen hvile en periode. Man kan jo også minne hverandre om at presidenten har en familie, som selvsagt lider når husbonden blir hånet. "Det du vil at andre skal gjøre mot deg " osv.

Også NRK bør skjerpe seg: La de som frekventerer kanalen få informasjon også om saker republikanerne har fått gjennomslag for, ikke bare saker som er nedstemt. Vi behøver heller ikke å få del i hver liten bevegelse Trump gjør. Men gi oss gjerne mer viten om norsk politikk. Det er litt dumt å måtte søke utenlandske kanaler for å få vite hva som skjer i vårt eget land - og i resten av verden utenfor Det hvite hus - .

 

Gå til innlegget

Norge for nordmenn?

Publisert 3 måneder siden - 250 visninger

Jeg har nylig oppdaget at jeg står som "medlem" av en sammenslutning jeg ikke kjenner til, og heller ikke vet hvem som står bak. Den skjuler seg bak navnet: NORGE FOR NORDMENN. Dette er et utsagn jeg tar STERK avstand fra. Jo, jeg er imot at islam skal forandre det norske samfunnet, og imot at vi skal innrette oss etter islamske lover; - men, den nevnte overskriften gir meg assosiasjoner til tiden da jøder ble sendt til gasskamre, fordi de var jøder, og den hvite rase ble opphøyet til å være andre raser overlegen. Som kristen tror jeg at alle er skapt av Gud JHVH, og at alle er like vedifulle. 

Da det visstnok ikke er mulig å nå leder/ne bak dette nettstedet direkte, sender jeg en melding gjennom Verdidebatt: Slett mitt navn fra listen øyeblikkelig!

(jeg ser at flere som debatterer på Vd er blitt "medlemmer")

Gå til innlegget

Tid for sekk og aske

Publisert 3 måneder siden - 669 visninger

Se hva fornektelsen av Guds bud har skapt av elendighet i verden, og du vil forstå at det står en kjærlig Far bak alle "du skal" og "skal ikke".

Å kle seg i sekk og aske var tidligere en konkret handling, omtalt flere steder i Bibelen. Tre eksempler: 1. I Esters bok kan vi lese at jøden Mordekai, da han fikk vite at den mektige kong Ahasverus hadde utstedt en befaling om at alle jøder i hans rike skulle drepes, kledde seg i sekk og aske og gikk ut i byen med høye klagerop. 2. Da Jona, på Herrens befaling, forkynte for folket i Ninive at Gud JHVH ville ødelegge byen på grunn av deres syndige livsførsel, ropte befolkningen ut en faste og kledde seg i sekk, både store og små (Profeten Jonas bok). 3. I Matteus' evangelium (11:) kan vi lese at Jesus Kristus fortalte at om Hans mektige gjerninger var blitt gjort i byene Tyrus og Sidon, ville de ha omvendt seg og kledd seg i sekk og aske, noe folket i byene Korasin og Bet Saida ikke gjorde; de fortsatte et syndig liv, selv om de hadde fått Guds Ord forkynt. Altså: Å kle seg i sekk og aske var et uttrykk for sorg, fortvilelse og/eller anger over syndig livsførsel.

Hva med Norge?

Finnes det noen grunner for at Norges befolkning bør "kle seg i sekk og aske"? Eller lever det norske folk i samsvar med Guds Ord? Har myndigheter og folk flest i vårt land erklært Kristus som Frelser og forbilde? Er Guds bud holdt høyt i ære? Har innvandrere, "født" inn i andre religioner, omvendt seg og tatt imot troen på Jesus Kristus, Guds Sønn?

Dessverre, statusen viser at store deler av befolkningen i Norge dyrker avguder, dyrker mennesker, tror på egenkomponerte guder eller bekjenner seg til ateisme, og mange er komplett likegyldige til alt hva de i våre dager ikke kan se eller ta på. Så konklusjonen blir: Norge er et land i moralsk og åndelig forfall, tankeløst styrt. Konsekvens: Når moralen senkes, senkes menneskeverdet; alt blir tillatt, med og mot hvem som helst.

Situasjonens speil

Et lands lovverk speiler meget klart hvilken livsførsel myndigheter og folk tror landet er best tjent med. For Norges del: Politiske partier og ymse foreninger har arbeidet målbevisst for å fjerne Guds Ord og bud fra det offentlige rom. Dette har også resultert i lover som: 1. Fra 1972 har mann og kvinne kunnet leve sammen i uforpliktende samliv. 2. Fra 1978 har gravide kvinner kunnet bestille avlivning av det ufødte barnet, innen en politikerbestemt grense. 3. Fra 1993 har to menn eller to kvinner kunnet leve sammen som "gifte", og fra 2009 definert samlivet som "ekteskap". 4. Fra 2016 har barn, helt ned til 6-årsalder, kunnet bestemme selv hvilket kjønn de ønsker å være (!).

Flere avvik?

Ildsjeler for organisert idrett har sørget for at hviledagen, dagen for hellig hvile (i det minste - hvile), er byttet ut med stress og jag etter popularitet og pokaler. Handelsstanden har åpnet for søndagshandel; mammon å tjene. Budet om ikke å frata noen hva han/hun eier, er halvert: å stjele ting og tang og penger er fremdeles ikke lov, men å frata sin neste hans/hennes ektefelle, er lovlig; i dag kan man skille og gifte seg igjen legio ganger. Guds bud om hor fornektes, også i kristne menigheter, og å lyve er visstnok blitt en dyd, bortsett fra i rettsinstansene. Alle de ti budene står i 2. Mos. 20. Kristus stadfestet viktigheten av disse budene. Han forkynte også at kjærligheten til Ham og vår neste, er å tro Guds Ord og gjøre hva Ordet sier; jf. Matt. 25:31-46; Joh. 14:15 o. a.

Gode forbilder?

Fjernsynsmedier, forlag og filmindustrien er også formidlere av verdier, og påvirker selvsagt den oppvoksende slekt. Norge kommer utvilsomt høyt oppe på listen over usedelig underholdning: vold og sex i alle varianter, pubertets-"humor", banning og annen simpel språkføring, er tydeligvis snacks for de fleste redaksjoner. Men - påvirkning som nevnt, senker også folkets respekt for myndigheter og menneskeverd, og dermed også respekten for livet, til å leve i fred, ja, lysten til å leve: Barn voldtar barn, voksne misbruker barn, hjem oppløses, mødre bestiller abort, vold og drap øker i omfang og råskap; barn og unge savner holdepunkt og grenser, demper uroen med rus, mange tar eget liv. Og hva fri og pervers sex har ført med seg av sykdommer og annen elendighet, skal det ties om. Jo, Kristi motstander, Djevelen, har fått fritt leide i Norge.

Kan synd føde straff?

Ja, det er utallige eksempler i Det Gamle Testamente på at Guds vrede rammet et folk som snudde ryggen til Ham, og også en del eksempler i Det Nye Testamente. Jeg kan minne om Salme 104:4, og hva Kristus forkynte i Lukas 13:1-5, og hva Paulus skrev til menigheten i Korint, 1. Kor. 10:1-12. Dette er viktige advarsler til de som tror de kan leve som de lyster uten at det får negative konsekvenser for dem selv - og andre. Ja, vi er alle syndere, det er sant. Det er bare Én som har levd på Jorden uten å synde, levd fullkomment for Gud: Kristus Jesus. Men gjennom døden på korset betalte Han vår skyld innfor Gud, slik at hver den som angrer og bekjenner sine synder og følger Ham, blir frelst.

En annen ånd

Men - skal en ny omvendelsestid komme over Norge, må først sløve kristne, menighetene, vende om. Kristus ba sine disipler våke og be så de ikke skulle falle i fristelse. I vår tid har mange falt i syndens søvn, kjærligheten til Kristus er død. Menighetsledere tillater hor og drukkenskap, lever i samme selv - og gir menigheten steiner i stedet for brød. Den norske kirke har byttet ut Guds Ord med klima og "Palestina". Andre er blitt blendet av dagens underholdningsverden; de deltar i arrangementer inspirert av verdens ånd; "kristne" artister konkurrerer om verdens gunst og ære - og "kristen" presse følger opp med omtale og hyllest. Apostelen Jakob hadde lært av Jesus Kristus: Vennskap med verden, er fiendskap mot Gud.

Håp for Norge?

Heller ikke vårt land har sluppet unna naturkatastrofer, kriger og terror. I slike tider har mange søkt Bibelens Gud. Nå har Norge lenge vært et foregangsland i innføring av Guds-bespottelige lover og fornektelse av Kristus. Hvor lenge vil Gud tåle Norges forakt for Veien, Sannheten og Livet? Det er verken tjenlig eller klokt av et folk å forkaste Guds bud. Så kanskje det er på tide å "kle seg i sekk og aske": angre og bekjenne synder, vende om? Eller velger myndigheter og folk å holde frem som nå, og dermed føre enda mer umoral og ondskap over vårt land - og selv gå fortapt? Den vise kong Salomo skrev: Den som sår urett, skal høste ondt. Tilstanden i Norge - og den øvrige verden - bekrefter sannheten i dette utsagnet.

Ikke tro?

Ja men, jeg kan ikke tro, sier mange. Har du bedt om å få den? Troen er en gave fra Gud; ønsker du oppriktig å ta imot, får du den gaven. Du tror ikke Gud finnes? Les budene - og jevnfør med hva fornektelsen av disse har skapt av elendighet i verden, og du vil forstå at det står en kjærlig Far bak alle "du skal" og "skal ikke".

 

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Hammeren eller en kopp te?
av
Håkon Hovda
rundt 1 time siden / 32 visninger
0 kommentarer
Kvinner i svart
av
Rebecca Solevåg
rundt 6 timer siden / 156 visninger
2 kommentarer
Det keiserens er
av
Vårt Land
rundt 6 timer siden / 71 visninger
0 kommentarer
Vi er alle misjonærer
av
Arne Borge
rundt 6 timer siden / 83 visninger
0 kommentarer
Ikke berettiget forbud
av
Torunn Arntsen Sajjad
rundt 16 timer siden / 476 visninger
0 kommentarer
Kirken og politikk...
av
Tor Jakob Welde
rundt 16 timer siden / 118 visninger
1 kommentarer
Om Gud faktisk finnes
av
Petter Olsen
rundt 17 timer siden / 143 visninger
0 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Åge Kvangarsnes kommenterte på
Kirken og politikk...
rundt 1 time siden / 118 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 2929 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 2929 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 2929 visninger
Rune Holt kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 1 time siden / 2288 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ånden i erklæringen er universell
rundt 1 time siden / 122 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 2689 visninger
Tove S. J Magnussen kommenterte på
Hvor skal vi dø?
rundt 2 timer siden / 1149 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Ånden i erklæringen er universell
rundt 2 timer siden / 122 visninger
Anders Johansen kommenterte på
Kvinner i svart
rundt 2 timer siden / 156 visninger
Les flere