Gjermund Eikli

Alder: 65
  RSS

Om Gjermund

Gjermund Eikli er styreleder i Oases lederskap.

Følgere

Ja, Gud vil helbrede hele mennesket!

Publisert over 1 år siden

 Oases kall til å forkynne Åndsfylde og praktisk bruk av nådegavene gjør oss i Oase spesielt engasjerte når slikt som bønn for syke og helbredelse debatteres.  Slike debatter kan gi et  smalt fokus. 

Vi deler fullt og helt det videre fokuset som Helga Byfuglien trekker fram i innlegget.  At helbredelse er en del av et større under, er et nødvendig og korrigerende perspektiv. Fortellingen om den lamme som ble firt ned foran Jesus er et godt eksempel. Jesus tilgav mannens synder og gjenopprettet relasjonen til Gud. Dernest helbredet han den syke. Rekkefølgen er ikke uvesentlig selv om Guds mangfoldige suverenitet  ikke lar oss gjøre rekkefølgen til en lov. Denne helheten er viktig: Gud gjenoppretter først og fremst relasjonen til sine barn. Vi som har fått et slikt gjenopprettet forhold vet at dette er det største underet. Så vet vi at han også ønsker også å gjenopprette både kropp og sinn. Det er uttrykk for Guds omsorg for alle sider ved oss – og det peker på den fullkomne gjenopprettingen som skal komme en dag. 

Guds nåde og omsorg for hele mennesket får oftest ikke plass i diskusjonene om helbredelsens teletorg.  Derfor takker vi Helga Byfuglien for innlegget.

Gjermund Eikli
Styreleder i Oase

Gå til kommentaren

Publisert over 1 år siden

Vi har naturligvis ikke oversikt over hvem som kontaktet hvem før Vårt Land  lager sine oppslag og hvor de får innspill fra. Men jeg mener bestemt at du selv bekreftet at du i diskusjonen rundt Supresa Sithole  for et par år siden hadde kontaktet både biskopene og Vårt Land og gjort dem oppmerksomme  på det du mente var et uheldig valg fra Oases side. Rekkefølgen synes å være den samme denne gangen - VL surfer videre på den bølgen du reiser. Det var grunnen til at vi valgte å peke på forholdet.  Men for all del - det er greit at du legger det i skuffen for fleip - dette er ikke det viktigste.  En fight med avisene om journalistikken deres vet vi er rimelig forgjeves. Er det ikke det vi kaller å sloss med feier'n? 

Gå til kommentaren

Leit hvis det virker nedlatende

Publisert over 3 år siden

Registrerer kommentaren fra Torgeir Tønnesen om at jeg forsøker å gjøre Teigen liten. Tror faktisk jeg skal gi han rett i at det er noe både i overskriften, ingressen og i tonen her og der som kunne vært bedre. Det beklager jeg, og jeg burde absolutt sett det når jeg leste igjennom. Det var aldeles ikke meningen å ta mannen og ikke ballen eller være nedlatende. Håper med det at diskusjonen kan fortsette uten at det blir primært en  diskusjon om diskusjonen, men at fokus kan bli på temaet. 

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
25 dager siden / 1887 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
17 dager siden / 1623 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
25 dager siden / 1581 visninger
Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
24 dager siden / 1574 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
16 dager siden / 1432 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
18 dager siden / 1357 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
14 dager siden / 1334 visninger
Stolthet er undervurdert
av
Magne Nylenna
29 dager siden / 1178 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere