Gisle Sørhus

Alder:
  RSS

Om Gisle

Følgere

Gi meg ledere som failer

Publisert 23 dager siden

Kjære alle kirkedebatanter.Det er godt mulig jeg er totalt idiot og alt for sent ute. Men kan noen forklare meg hvor vi har fått det fra at ledere skal være gode forbilder gjennom eksemplarisk oppførsel. Forstått som å gjøre alt riktig. Fra et teologisk perspektiv så virker dette noe meningsløst. Eller jeg vil kalle det en gedigen bommert siden vårt menneskesyn er at alle gjør feil, og Gud elsker oss og bruker oss selv om vi gjør feil.

Jeg mener at kristne ungdommer trenger forbilder som ikke lever etter idealet. For ingen av oss klarer å leve etter idealet vårt. Den viktigste livsmestringen vi trenger å ta med oss i livet er hvordan vi takler motgang og at vi ikke gjør som vi burde. Ikke minst når vi ikke har lyst til å gjøre som vi burde, og ikke ser poenget med å gjøre som vi bure. Da trenger vi forbilder som tør og sette ord på dette. Da trenger vi forbilder som viser oss at de som feiler har verdi. Forbilder som viser at vi ikke er håpløse. Forbilder som viser at vi fortsatt kan gjøre godt. Forbilder som viser at man kan gjøre feil å være kristen. Forbilder som klarer å leve med sine gjentagende nederlag. Forbilder som viser at det går an å være homofil, samboer og samtidig være kristen og elsket av Gud. (Bare for å gjøre det klart. Det er ikke et poeng her om det er rett eller galt å leve ut sin homofili, eller være samboer, eller være skilt, eller være grådig. Poenget er at hvis du skulle mene at det er feil, så betyr ikke det at de som gjør den feilen er uskikket til ledere). 

Før noen kommer og kaller meg ubibelsk så vil jeg minne dere på at den første misjonæren i Johannes evangeliet, utenom disiplene, var ei kvinne som hadde hatt mange samlivsbrudd og nå var i et nytt forhold. Jesus sier ingen ting om at ho må endre livsførselen, disiplene sier ingen ting, landsbyen sier ingen ting og hun selv sier ingen ting. For alt vi vet fortsetter hun å være seriesamboende, men folk kom til tro på grunn av hennes vitnesbyrd. Kunne Jesus bruke en seriesamboende kvinne som leder og utsending så må da søren meg vi kunne det og.

Du som vil bruke bibelen som verktøy for å nekte din bror fra å utføre sitt kall les din bibel: «De kjenner ikke Guds rettferdighet, men vil bygge opp sin egen rettferdighet. Derfor har de ikke bøyd seg under rettferdigheten fra Gud.» Guds rettferdighet er at alle blir rettferdiggjort ved tro, ikke ved gjerninger. Som Jesus sa til kvinnen ved brønnen: «Det handler ikke om hvem du er, men om hvem Gud er.» Så ta konsekvensen av din tro og tro at Gud elsker alle og kan bruke alle. Eller gå å bygg din egen rettferdighet på dine egne regler og krav. Men ikke kall det Guds rettferdighet.

Gisle Sørhus
Sokneprest i Sveio

Gå til innlegget

"Kirka skal representere alle." en fyr fra kristent studentsamfunn eller noe slikt på kveldsnytt 7. september

Det er godt mulig noen hadde en litt ugjennomtenkt uttalelse på kveldsnytt. At kirka skal representere alle er bare tull. Kirka skal representere kirka, kirka skal representere Gud, kirka skal representere guds menighet. Hva det vil si er er en anna diskusjon. Det kirka derimot skal gjøre er å stå opp for de svake, undertrykte, utskjelte og utstøtte etc. Hvordan dette skal gjøres er også en egen diskusjon.

For å understreke poenget mitt og kjøre argumentasjonen ut på det noen kan kalle useriøs grunn. Kirka skal ikke representere rasister, terorister, andre religioner, voldsmenn (menn som i menneske), overgrepsmenn (fortsatt menneske), mordere etc. Kjempe for deres menneskeverd kan kirka gjøre, men ikke representere.

Takk!

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
18 dager siden / 5368 visninger
Kreftens krigsmetaforer
av
Aud Irene Svartvasmo
16 dager siden / 3728 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
18 dager siden / 1294 visninger
Nå må vi stå sammen
av
Berit Hustad Nilsen
13 dager siden / 1174 visninger
Skal vi forby det vi ikke liker?
av
Paul Leer-Salvesen
13 dager siden / 1004 visninger
Hva nå, Etiopia?
av
Ragnhild Mestad
5 dager siden / 933 visninger
Ungdomsrus: Vi må handle nå!
av
Pernille Huseby
23 dager siden / 906 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere