Pauli G. Staalesen

Alder: 76
  RSS

Om Pauli G.

Født og oppvokst i Kristiansand. Gift med Ann Elise fra Harstad. 5 barn og 18 barnebarn. Pastor i Kristiansand Baptistmenighet. Skrevet 3 bøker og en rekke artikler.

Følgere

Homohat blant kristne

Publisert 8 måneder siden

Nå vet ikke jeg hva slags kristent miljø nest­lederen i Unge Høyre tilhører eller anker i. Men etter selv å ha levd hele mitt liv i disse miljøene er jeg fremmed for slike påstander.

Unge Høyres nestleder uttaler at det er et homohat som preger mange kristne ­miljøer. Han påstår at det er hat når det snakkes om at homofile må brenne i ­helvete.

Nå vet ikke jeg hva slags kristent miljø nest­lederen i Unge Høyre tilhører eller anker i. Men etter selv å ha levd hele mitt liv i disse miljøene er jeg fremmed for slike påstander.

Kjenner ingen. 

Jeg tror ikke jeg kjenner noen som ville ta slike ord eller påstander i sin munn som sine. Men det skal ikke stikkes under en stol at Bibelen sier noe om at de som lever sitt homofile liv ut, ikke skal arve Guds rike.

Hvis de homofiles organisasjoner mener at ­kristne skal endre Skriftens klare tale, slik dessverre noen faktisk har gjort, vil de forhåpentlig vis møte motargumenter. Vi er fortsatt mange i Kristen-Norge som holder Bibelens klare tale høyt.

Ensbetydende med homohat? 

Det kan virke etter debatten å dømme som at å stå for klassisk kristentro er ensbetydende med homohat. Men det blir en feilaktig framstilling. Det er mye kjærlighet og stor romslighet i de fleste kristne miljøer.

Men det betyr ikke at en gir etter for en trend i tiden som setter Guds Ord til sides for fritt å kunne leve etter sine egne lyster.

Så er det slik at forkynnere som stadig betrer prekestoler, nok bør trekke fram dette tema i sin forkynnelse og undervisning. Profeten Jereimia sier blant annet; «Mitt folk var fortapte får. Deres ­hyrder har ledet dem vill. De har ført dem på ­avveier.» (Jer. 50:6). Prester og predikanter må skjerpe seg og tale som Guds Ord uten frykt.

Trykket i Vårt Land 18. juli 2018. 

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere