Gard Realf Sandaker-Nielsen

Alder: 5
  RSS

Om Gard Realf

Teolog og på 2. plass på Åpen folkekirkes liste til kirkevalget i Oslo bispedømme. Jobber som kommunikasjonsdirektør. Også på bystyrelista til Oslo Arbeiderpartiet. Engasjert i kirke og samfunn og arbeider for at kirken skal slutte å diskriminere.

Følgere

Ingen overraskelser for Åpen folkekirke

Publisert rundt 4 år siden

Sjefsredaktør Helge Simonnes skriver både her og i VL at Åpen folkirke har kommet ned på jorden etter valgseieren i høst. Jeg kan berolige han med at der har vi vært hele tida.

Det er sant at Åpen folkekirke helst skulle sett at kirken kunne leve med én ny liturgi med mange ulike valgmuligheter. En slik liturgi kunne både ivaretatt de som mener at ekteskapet er for to mennesker som elsker og velger hverandre, helt uavhengig i hva slags kjønn de måtte ha, og de som mener det kun er for mann og kvinne. Bispemøtet har dessverre gjort en slik løsning umulig i denne omgang.

Det var ikke et skuffet årsmøtet som vedtok at når vi får laget en ny liturgi som kan brukes av alle par, vil vi ikke vil motsette oss at dagens vigselsliturgi fortsatt kan brukes av de (mot formodning få) som måtte ønske det. Det var et årsmøte som forholder seg bispemøtets forslag og realiteten i at det er deler av kirken som er uenige med oss. Vi har gått til valg på at det skal være rom for å være uenige med oss, så dette er en virkelighet vi har visst om har vært der hele tiden.

Åpen folkekirke har lovet velgerne våre å få på plass en ny liturgi som også omfatter likekjønnede par. Det løftet har vi tenkt å holde. Forhåpentligvis vil vi allerede om ett år se par av samme kjønn love hverandre troskap og feire kjærligheten til hverandre foran alteret i kirker over hele landet. Det blir en stor dag for alle som kjemper for at Den norske kirke ikke skal gjøre forskjell på folk.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Muskuløs kristendom
av
Hilde Løvdal Stephens
rundt 1 måned siden / 1578 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
17 dager siden / 1177 visninger
Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
11 dager siden / 1164 visninger
Hva skjer Visjon Norge?
av
Bendik Storøy Hermansen
30 dager siden / 965 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 1 måned siden / 741 visninger
Eit ansvarslaust Europa
av
Emil André Erstad
26 dager siden / 644 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere