Ravn Karsrud

Alder:
  RSS

Om Ravn

Jeg er prest i den norske kirke og samfunnsinteressert borger. Jeg anser ikke troen for å være en privatsak

Følgere

Noe nytt under solen?

Publisert over 7 år siden

Jeg lytter til NRK-P2, en vanlig torsdagskveld i mars 2012. Det handler om musikk, klassisk sådan, Don Giovanni, om hvordan figuren er blitt forstått og framstilt opp gjennom musikkhistorien. En doktorand blir intervjuet. Begeistert kan han fortelle om spøkelset som hjemsøker den gode Don, og dets utvikling og musikalske framstilling gjennom århundrene.

Litt tidligere på kvelden har jeg hørt om apokalypsen og de høyreekstreme. Det er tydeligvis ingen ende på svart/hvitt- tenkningen. Jeg sitter ved mitt radioapparat og er en middelaldrende prest i den norske folkekirken og jeg tenker følgende:

       Er verden virkelig ikke kommet videre enn dette ? Hele kulturfeltet tygger jo vitterlig drøv på den kristne tradisjonen! De er ikke kommet et skritt videre. De ser bakover. De prosesserer kun the highlights of the western civilisation. Det kan tydeligvis gi arbeidsplasser in infinitum. Det er apokalypse nå og apokalypse da. Det er kirkemusikk i stadig nye varianter. In facto har det ikke skjedd noe nytt siden Kristi himmelfart; og den var vel strengt tatt, heller ikke noen ny oppfinnelse. Jeg holder muligheten åpen for at det har skjedd nye ting i matematikken. Men det er bare så vidt.

       I dette moment av sannhets erkjennelse er det at jeg spør meg selv: Er det egentlig noe rart at jeg vier mitt liv til å forkynne Jesus ? Etter hans himmelfart er det jo tydeligvis ikke skjedd stort. Han er m.a.o. den siste. Han er historiens slutt. Det har bare tatt 2000 år for menneskeheten å innse det. Fra nå av har vi bare en ting å gjøre: Vente i tro og tillit på hans gjenkomst. (og for øvrig oppføre oss som folk) og kanskje få opp noen ny/gamle ideer. Mens vi likevel venter.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
22 dager siden / 3370 visninger
For kort for Jesus?
av
Øyvind Hadland
28 dager siden / 2454 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
16 dager siden / 2452 visninger
Om Gud vil
av
Vårt Land
30 dager siden / 2366 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
16 dager siden / 1826 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
13 dager siden / 1661 visninger
Å trene motstandskraften
av
Knut Arild Hareide
29 dager siden / 1504 visninger
Jakt og offer
av
Hilde Løvdal Stephens
10 dager siden / 1401 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere