Ravn Karsrud

Alder:
  RSS

Om Ravn

Jeg er prest i den norske kirke og samfunnsinteressert borger. Jeg anser ikke troen for å være en privatsak

Følgere

Noe nytt under solen?

Publisert over 7 år siden

Jeg lytter til NRK-P2, en vanlig torsdagskveld i mars 2012. Det handler om musikk, klassisk sådan, Don Giovanni, om hvordan figuren er blitt forstått og framstilt opp gjennom musikkhistorien. En doktorand blir intervjuet. Begeistert kan han fortelle om spøkelset som hjemsøker den gode Don, og dets utvikling og musikalske framstilling gjennom århundrene.

Litt tidligere på kvelden har jeg hørt om apokalypsen og de høyreekstreme. Det er tydeligvis ingen ende på svart/hvitt- tenkningen. Jeg sitter ved mitt radioapparat og er en middelaldrende prest i den norske folkekirken og jeg tenker følgende:

       Er verden virkelig ikke kommet videre enn dette ? Hele kulturfeltet tygger jo vitterlig drøv på den kristne tradisjonen! De er ikke kommet et skritt videre. De ser bakover. De prosesserer kun the highlights of the western civilisation. Det kan tydeligvis gi arbeidsplasser in infinitum. Det er apokalypse nå og apokalypse da. Det er kirkemusikk i stadig nye varianter. In facto har det ikke skjedd noe nytt siden Kristi himmelfart; og den var vel strengt tatt, heller ikke noen ny oppfinnelse. Jeg holder muligheten åpen for at det har skjedd nye ting i matematikken. Men det er bare så vidt.

       I dette moment av sannhets erkjennelse er det at jeg spør meg selv: Er det egentlig noe rart at jeg vier mitt liv til å forkynne Jesus ? Etter hans himmelfart er det jo tydeligvis ikke skjedd stort. Han er m.a.o. den siste. Han er historiens slutt. Det har bare tatt 2000 år for menneskeheten å innse det. Fra nå av har vi bare en ting å gjøre: Vente i tro og tillit på hans gjenkomst. (og for øvrig oppføre oss som folk) og kanskje få opp noen ny/gamle ideer. Mens vi likevel venter.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
22 dager siden / 1828 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
14 dager siden / 1589 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
22 dager siden / 1566 visninger
Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
21 dager siden / 1497 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
13 dager siden / 1395 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
15 dager siden / 1343 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
11 dager siden / 1257 visninger
Stolthet er undervurdert
av
Magne Nylenna
26 dager siden / 1164 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere