Bjørn Olav Hansen

Alder: 60
  RSS

Om Bjørn Olav

Følgere

John Allen Chau og hvetekornets lov

Publisert 9 dager siden - 477 visninger

Hvor mange av de som hetser og kritiserer ham er selv villig til å gå med evangeliet?

John Allen Chau, 27-åringen som ble drept i forsøket på å nå inn til en urbefolkningsgruppe, for på sikt å nå dem med evangeliet, hetses nå på sosial medier. Han kalles naiv, dum, uforstandig og det som langt verre er.

Hvor mange av de som hetser og kritiserer ham er selv villig til å gå med evangeliet? Hvilken pris er de villige til å betale for at andre skal få høre om Jesus?

I dag fikk jeg melding fra Sally McClung, kona til Floyd McClung. Hun kan fortelle at John Allen Chau var en hengitt etterfølger av Jesus. Hans store helt og forbilde var Jim Elliot, som døde som martyr i det han og hans venner ble drept på nøyaktig samme måte når de forsøkte å nå Auca-indianerne i Ecuador med evangeliet. Det skjedde i 1949.

John Allen Chau begynte å arbeide for All Nations, som ble grunnlagt av nettopp Sally og Floyd McClung. Sally forteller at natten før John Allen dro inn til denne urbefolkningsgruppen, skrev han i dagboken sin at hans familie ikke måtte bli sint på ham om han ikke overlevde.

Dette var nemlig ikke et plutselig innfall. Reisen var nøye planlagt i flere år, og John hadde ved siden av å ha vært lang tid i bønn, og hadde trent på hvordan han skulle leve og overleve blant denne indianerstammen.

John Allen visste meget godt at dette var et misjonsoppdrag med høy kostnad, men han var villig til å gi sitt liv for at også disse menneskene skulle få høre de gode nyhetene om Jesus.

Jeg tenker på to ord av Jesus når jeg tenker på John Allen Chau: «Ingen har større kjærlighet enn den som gir livet for vennene sine.» (Joh 15,13)

«Sannelig, sannelig sier jeg dere: Hvis ikke hvetekornet faller i jorden og dør, blir det bare det ene kornet. Men hvis det dør, bærer det rik frukt.» (Joh 12,24)

Bjørn Olav Hansen, Gjøvik

Gå til innlegget

Hvor er farmors kors nå, Listhaug?

Publisert 9 måneder siden - 3886 visninger

Med farmorens kors rundt halsen og høy bekjennelse skulle Sylvi­ Listhaug redde de kristne verdiene­ i Norge. Men nå er hun taus i saken om afghanske konvertitter som ble «hentet» ut fra et kirkebygg på Fitjar.

Med farmorens kors rundt halsen og høy bekjennelse skulle Sylvi­ Listhaug redde de kristne verdiene­ i Norge. Men nå er hun taus i saken om afghanske konvertitter som ble «hentet» ut fra et kirkebygg på Fitjar.

Saken er pinlig. Svært ­pinlig.

Den er selvfølgelig forferdelig for den afghanske ­familien. En kan jo tenke seg hva som raste gjennom hodet til en ammende mor, og en traumatisert småbarnsfamilie, når uniformert politi slår seg gjennom glass og bryter seg inn i en kirke midt i svarte natta for å arrestere en familie som har søkt ly i en kirke.

Pinlig. Det pinlige i saken er at ­politiet ikke har forstått at det var en kirke de brøt seg inn i. De skal visstnok ha satt seg grundig inn i saken på forhånd, blant annet gjennom spaning. Hadde de bind for øynene når de kunne unngå å se skiltet på bygningen?

Fikk de ikke med seg at det hadde vært et kristent møte der kvelden før? Så de ikke dåpskummen? Kjenner det ­lokale politiet virkelig så dårlig stedets egne innbyggere og stedets historie?

Politiaksjonen på Fitjar stiller seg i rekken av krenkelser og diskriminering av norske frimenigheter gjennom årtier, ja, faktisk gjennom hele vår historie.

For feig. Hallvard Hagelia ved Ansgar­ Teologiske Høgskole skriver: «Vi har en lang historie i Norge for diskriminering av frikirkelige, både før og etter Dissenterloven (1845-1969). Staten plasserte oss under Justisdepartementet, ikke Kirke- og Undervisningsdepartementet, som om vi skulle være potensielt kriminelle! Først med Lov om trudomssamfunn (1969) ble det slutt på yrkesforbudet for frikirkelige.»

Men det er tydelig at diskrimineringen fortsetter. Med justisministerens viten og vilje. Frem til nå har Listhaug vært for feig til å svare­. Det bør de som lovpriste henne for å være kristenhetens fremste forsvarer i Norge merke seg. Jeg tror de allerede har gjort det.

Bjørn Olav Hansen

Baptistpastor

Gå til innlegget

Mest leste

Hareides nødvendige veivalg
av
Ole Paus
2 måneder siden / 76902 visninger
Et barn er født, et barn er dødt
av
Magne Raundalen
nesten 2 år siden / 43284 visninger
Etter fallet kommer hevnen
av
Berit Aalborg
10 måneder siden / 34714 visninger
Stormløpet mot Israel er i gang.
av
Roald Øye
7 måneder siden / 27693 visninger
Kanten av klippen
av
Åshild Mathisen
9 måneder siden / 22368 visninger
Et sosialt ­eksperiment
av
Bent Høie
4 måneder siden / 22106 visninger
Mens vi sover
av
Erik Lunde
10 måneder siden / 19979 visninger
Ord er handling
av
Hilde Frafjord Johnson
3 måneder siden / 18972 visninger

Lesetips

En iboende verdighet
av
Erik Lunde
rundt 5 timer siden / 78 visninger
Bygger på menighetene
av
Andreas Aarflot
rundt 5 timer siden / 62 visninger
Styrking av fødselspengar no!
av
Aina Alfredsen Førde
rundt 5 timer siden / 78 visninger
Å sjå fortida med to augo
av
Johannes Morken
rundt 5 timer siden / 67 visninger
Voksen og ledig
av
Nils-Petter Enstad
rundt 5 timer siden / 78 visninger
Et forpliktende sammenfall
av
Thea Elisabeth Haavet
1 dag siden / 164 visninger
Borgerlig rødming?
av
Bo Kristian Holm
1 dag siden / 340 visninger
Feil om Engelbretsdatter
av
Kristin Norseth
1 dag siden / 156 visninger
Les flere

Siste innlegg

Gode og dårlige kommentarer?
av
Toril Søland
35 minutter siden / 29 visninger
@Karl Øyvind Jordell
av
Njål Kristiansen
rundt 1 time siden / 48 visninger
Al Gore som president?
av
Roald Øye
rundt 1 time siden / 38 visninger
Brexit - sjakk-VM på engelsk.
av
Njål Kristiansen
rundt 2 timer siden / 34 visninger
Døende på flyttefot
av
Astrid Rønsen
rundt 2 timer siden / 34 visninger
Grep mot mannedebatt
av
Vårt Land
rundt 2 timer siden / 50 visninger
Innen 2020 får vi 5G. Hva innebærer det?
av
Toril Søland
rundt 2 timer siden / 16 visninger
En iboende verdighet
av
Erik Lunde
rundt 5 timer siden / 78 visninger
Kanossagang på NRK
av
Hanne Linn Skogvang
rundt 5 timer siden / 180 visninger
Les flere