Vidar Enebakk

Alder: 46
  RSS

Om Vidar

Følgere

Fjordmans vitnemål

Publisert rundt 6 år siden - 1061 visninger

Idag har Fjordman publisert sitt vitnemål til rettsaken mot Anders Behring Breivik på nettstedet Gates of Vienna. Det er for langt til å gjengi i fulltekst, så se her:

http://gatesofvienna.blogspot.no/2012/06/fjordmans-suggested-testimony-for-trial.html

Min personlige favoritt er følgende passasje om hans rolle i Breiviks kompendium:

"Er det riktig at du er sitert i manifestet? Hva er i så fall dine tanker omkring dette?

Jeg har alltid skrevet for å holde meg til det jeg mener er sannheten, selv når denne kan oppfattes som ubehagelig. Jeg skal gjøre det samme i denne saken. Det såkalte manifestet siterer og misbruker en lang rekke hederlige personer, fra Winston Churchill og John Locke til George Orwell og Gandhi. Noen av de mest militante sitatene som ikke er skrevet av Breivik selv er tatt fra to tidligere presidenter i USA, Thomas Jefferson og John F. Kennedy.

Blant denne merkelige blandingen av tekster finner man også utdrag eller sitater fra et flertall tekster jeg har skrevet, i noen tilfeller hele essayer. Jeg har ikke detaljanalysert manifestet og planlegger heller ikke å gjøre dette, men jeg kan bekrefte at det inneholder noen passasjer som jeg gjenkjenner og har skrevet. Som det meste annet er dette hentet fra tekster som ligger offentlig tilgjengelig på internett på engelsk."

"Utdrag"? "Sitater"? "Noen passasjer"? Det må jo være tidenes understatement fra mannen som er forfatter av hele 45 essays, eller mellom 300 og 320 sider, i Breiviks kompendium?


 

 

 

Gå til innlegget

”Fjordman” og kristen kultur

Publisert rundt 7 år siden - 12373 visninger

Jeg har tre spørsmål om forholdet mellom ”Fjordman” og kristen kultur knyttet til det anonyme kristne nettstedet http://christianculture1.blogspot.com/

Denne norske bloggen var aktiv fra juni 2006 til juni 2008. Her finnes mye interessant stoff om ”Å lyde Gud mer enn mennesker”, ”Den kristne utfordring”, ”Den kristne innflytelse i samfunnet”, ”Oppfordring til bønn og faste!”, samt ”Kristendom og vitenskap (del 1-8)”. Naturlig nok har nettstedet også linker til andre kristne blogger som Bjørn O. Hansen, Morbus Norwegicus, Katolikken og Kristenblogg.no.

Mer oppsiktsvekkende er imidlertid artiklene om ”Europas fremtid”, ”Irans president, atomvåpen og al-Madhi”, samt ”Svensk forslag til ny integreringspolitikk - et nytt skritt mot kulturelt selvmord”. Mer konkret, i artikkelen ”Årsakene til konflikten mellom vesten og islam” (23. august 2006) står det følgende:

"Senest i 1683 ble muslimene stoppet ved Wien i sitt forsøk på å erobre Europa. Bakgrunnen for at Islam spredde seg på denne måten finner vi i Koranen og Hadith. Her finner muslimene en rettferdigjørelse av jihad og vold for å spre islam.”

Oppsiktsvekkende er også de mange linkene til islamkritiske nettsteder som Brussels Journal, Gates of Vienna, Suicide of the West, Human Rights Service (HRS), Document.no, HonestThinking, Jihad Watch og – sist men ikke minst - The Fjordman files. Mest oppsiktsvekkende er like fullt de direkte linkene til stadig nye artikler av Fjordman, for eksempel den 14. juni 2006 (”Read this essay written by Fjordman!”), den 10. juli 2006 (”Read the latest essay from Fjordman!”), og den 12. juli 2006 (”A new disturbing essay from Fjordman!”).

Allerede den 26. juli 2006 kritiserte frilansjournalisten Øyvind Strømmen bloggeren ”Christianculture” for å være ”islamofob”, og de hadde en lengre ordvekling i august samme år som er gjengitt på nettstedet: http://christianculture1.blogspot.com/2006_08_01_archive.html

Jeg har derfor følgende tre spørsmål:

1.      Hvem skjuler seg bak den anonyme bloggen og signaturen ”Christianculture”?

2.      Hvor tett er egentlig forbindelsen mellom ”Fjordman” og ”Christianculture”?

3.      Er et forsvar for kristen kultur virkelig forenelig med et forsvar for ”Fjordman”?

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Anders Ekström kommenterte på
Bortrykkelsen
13 minutter siden / 1855 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Slutt opp om KrF!
43 minutter siden / 231 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Nødvendig og ubehagelig
rundt 1 time siden / 1217 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Nødvendig og ubehagelig
rundt 1 time siden / 1217 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
Slutt opp om KrF!
rundt 1 time siden / 231 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Nødvendig og ubehagelig
rundt 1 time siden / 1217 visninger
Magne Kongshaug kommenterte på
Kampen mot polarisering: et gode?
rundt 2 timer siden / 54 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Nødvendig og ubehagelig
rundt 2 timer siden / 1217 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Har Guds rike kommet?
rundt 2 timer siden / 707 visninger
Robin Tande kommenterte på
Nødvendig og ubehagelig
rundt 3 timer siden / 1217 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
Imran khan gir inspirasjon, motivasjon og håp til en hel nasjon!
rundt 3 timer siden / 185 visninger
Sondre Bjørdal kommenterte på
Forhåndsmoderering
rundt 3 timer siden / 3366 visninger
Les flere