Erlend Sundar

Alder:
  RSS

Om Erlend

Web-redaktør for ICEJ Norge, Internasjonale kristne ambassade Jerusalem

Følgere

Bryr ikke palestinavenner seg om barna i Gaza

Publisert rundt 2 timer siden - 128 visninger

På sosiale medier er folk reflekterte og stiller spørsmål. De undrer seg: hva er det som gjør at barn i Gaza befinner seg midt i en voldelig demonstrasjon? Palestinavenner ser ut til å skyve barna foran seg i kampen mot Israel. Alt virker å være tillatt.

En demonstrasjon hvor Hamas oppfordrer demonstranter til å kidnappe Israelere, og til å bringe med seg skjulte skytevåpen og kniver.


En demonstrasjon hvor det israelske forsvaret har sagt at de vil skyte med skarpt, om enkle men svært livsnødvendige oppfordringer til demonstrantene ikke overholdes. Oppfordringer for å trygge den israelske befolkningen.

Beklageligvis er ikke våre journalister like nysgjerrige som folk flest. De stiller ikke de samme spørsmålene.

Og det er dypt tragisk at de ikke makter å ansvarliggjøre Hamas og Gazas foreldre.

Resultatet er at barn fortsatt ikke vil få den beskyttelsen de har krav på, og foreldrene naturlig har plikt til å gi. 

Det er forferdelig å si det, men medienes vegring mot en skikkelig ansvarliggjøring av barnas foreldre og Gazas myndigheter, er årsaken til at vi vil se dette skje igjen. 

For i mediekrigen mot Israel, vinner Hamas på å skape situasjoner der barn igjen befinner seg i situasjoner barn ikke skal være i.


Det er virkelig noe å undre seg over at ihuga palestinavenner her til lands ikke stiller Hamas eller disse foreldrene ansvarlig. I stedet ignorerer de det i sin kamp mot Israel. I denne kampen er alt lov. Også å skyve barn foran seg.

Det verste eksemplet på dette kom for litt over en uke siden. Leder i partiet Rødt, Bjørnar Moxnes intervjuet lege og palestinaaktivist Mads Gilbert.
«…Og at de skyter opprørsledere, som de kaller dem. Og hvis et spedbarn kan være opprørsleder, så sier vel det ganske mye om situasjonen…», sier Gilbert i intervjuet med Bjørnar Moxnes.


I kampen mot Israel, uttaler Mads Gilbert en ren løgn. Han påstår at en baby er skutt av israelske soldater. Ingen informasjon tilsier at det er sant. Heller ikke barnets familie påstår det. De hadde tatt babyen med til leiren for demonstrasjonen og mener barnet kan ha dødd av tåregass.

En anonym lege i Gaza intervjuet av nyhetsbyrået AP, sier derimot at han ikke tror barnet døde av tåregass, men at barnet hadde et helseproblem fra før. 

De som bryr seg om disse barna, er Israel-vennene. De lurer på hva en baby gjør i en voldelig demonstrasjon. Det gjør ikke palestinavenner. Stort sett heller ikke journalister.

Bryr ikke palestinavenner seg om barna i Gaza?

Gå til innlegget

Ingen må innbille seg at det er fredelige demonstrasjoner vi har og har hatt å gjøre med i Gaza de siste ukene. Demonstrasjonene er voldelige. Og de er instruert til å være det. Men alt kunne vært unngått om demonstrantene hadde forholdt seg til enkle retningslinjer fra Israel.

Nei, ta ikke feil, hadde noen av «demonstrantene» i Gaza klart å komme seg gjennom grensegjerdet til Israel, ville Israelere vært i livsfare.

I dag publiserte vi instruksjoner fra Hamas postet på deres offisielle facebookside. Der gis det instruksjoner til «demonstranter» om å kidnappe israelere. Det gis også instruksjoner om å ta med seg kniver og pistoler og om å rive ned grensegjerdet.

Denne typen informasjon florerer på arabisk på sosiale medier, ifølge organisasjonen «StandWithUs». (se kort video)

Et sted denne informasjonen derimot ikke florerer er i norske medier. Det burde den gjort.

Israel har i ukesvis gitt klare retningslinjer for hvor og hvordan disse «demonstrasjonene» kan foregå. Blant annet må «demonstrantene» holde seg utenfor buffersonen på 500 meter fra grensegjerdet, og avstå fra vold.

Dette er overtrådt i stor skala.

Israel har også sagt at de vil skyte med skarpt om retningslinjene blir overtrådt.

Tidligere erfaringer med informasjon om skadede og drepte som kommer fra Gaza, har gjort at det er svært gode grunner for å ta informasjonen med en stor klype salt. Skulle det likevel stemme at en del av de skadede er under 16 år, burde det første spørsmålet være hva disse gjorde i samme område som voldelige demonstranter. Demonstranter som er instruert i å rive ned grensegjerdet, kidnappe Israelere, samt bære skytevåpen.

Det burde være et spørsmål for Redd Barna og andre barnerettighetsorganisasjoner. Det burde også være et spørsmål mediene burde stille seg.

Om Redd Barna eller andre organosasjoner ikke stiller slike spørsmål, er det ikke overraskende, det viser tidligere erfaringer.

Rett før «demonstrasjonene» startet for noen uker siden, var det flere infiltrasjonsforsøk fra Gaza. Det mest alvorlige skjedde tirsdag 27. mars. Tre terrorister ble arrestert 20 km inn på Israelsk territorium. Ifølge det israelske forsvaret hadde de med seg både granater og kniver. Men de kan selvsagt ha vært fredelige backpackere med litt over gjennomsnittet interesse for våpen!?

Under «demonstrasjonene» har det også vært flere tilfeller av infiltrasjonsforsøk fra Gaza.

Gjennom de siste årene har Israel i tillegg sprengt en rekke tuneller som er gravd fra Gaza og under grensegjerdet til Israel.

Ingen må innbille seg at tunellene er fredelige. Like lite som det er fredelige «demonstrasjoner» eller infiltratører.

Om israelske retningslinjer var overholdt, kunne demonstrasjonene pågått fredelig. Valget om en voldsutvikling er ikke tatt av Israel, men av voldelige grupperinger i Gaza.

Gå til innlegget

Mens mange nordmenn sitter i solveggen, vedtar stortinget førstkommende tirsdag en av de mørkeste kjærlighetsløse lovene i norsk historie.

Nå skal en kvinne kunne føde uten at barnet som fødes har noe av arvematerialet fra henne. Både egg og sæd kan stamme fra to andre mennesker; barnets rettmessige foreldre.

Med den nye loven kan kvinnen velge å bli eneforelder, hun kan velge å bli forelder med en annen kvinne eller med en annen mann.

Men barnet vil ikke likne på noen av dem.
Årsaken er enkel; ingen av dem er barnets biologiske foreldre.

Det sjokkerende er at det er staten som nå legger opp til at et barn skal kunne ha to kunstige foreldre.

Mange ektepar har opp gjennom årene hjulpet barn som er kommet i vanskelige situasjoner på grunn av omstendigheter. Dette har skjedd gjennom adopsjon eller fosterhjem.

Men da er det barnets beste som har vært fokus.

I den nye loven er det ikke barnet som er fokus, men de voksne.

Barnets beste forsvinner i voksnes egoisme. Det er hjerteskjærende.

Bak den nye loven står AP, SV, Venstre og FRP.

Frp er partiet som kan stoppe denne loven fra å gå gjennom. Men det vil de ikke.

Er du FRP velger, er dette tiden for å åpne munnen mot partiet i det offentlige rom. Ikke bli sittende i solveggen og lat som dette ikke skjer, for det gjør det.

Si noe.

Det gjelder for øvrig alle oss andre også.

 

Gå til innlegget

Trump har rett

Publisert 13 dager siden - 295 visninger

Trump er fremtidsorientert når han nå trekker USA fra atomavtalen og underlegger Iran de sterkeste sanksjoner.

Trump-administrasjonens argumenter for å trekke seg fra atomavtalen med Iran, var gode: «Siden avtalen ble inngått, har det iranske militærbudsjettet vokst med nesten 40 %, samtidig som Irans økonomi er svært dårlig», sa Donald Trump på pressekonferansen om atomavtalen.

Irans president, Hassan Rouhani, sier selv han har økt forsvarsbudsjettet med 145% i perioden han har sittet som president.
Hva som er de eksakte tallene er vanskelig å fastslå, enn så lenge Irans militærbudsjettet er en forholdsvis lukket avdeling.  

Et annet av Trumps argumenter er «Etter at sanksjonene ble løftet, har diktatorstyret brukt sin bedrede økonomi for å bygge missiler som kan bære atomstridshoder, de har støttet terrorisme og stått bak ødeleggelse i Midtøsten.»

De siste årene har vi sett sunniarabiske land uttrykke sterk bekymring for Irans geopolitiske ambisjoner i regionen.  Saudi-Arabia truet for få dager siden med å anskaffe atomvåpen om Iran fortsetter sitt atomprogram. Flere land i Midtøsten har støttet USA i sin avgjørelse om å trekke seg fra avtalen.
Dette er de samme landene som i flere år har støttet Israel på lukkede rom, og som nå mer og mer viser sin støtte til den jødiske statens rett til å forsvare seg mot Iran.

For noen dager siden ble et tyvetalls missiler skutt mot Nord-Israel fra en iransk base i Syria. Israel svarte med å bombe titalls iranske baser. 

Flere sunni-arabiske stater i Midtøsten forsvarte raskt Israels rett til å forsvare seg mot Iransk aggresjon.

ICEJs norske avdeling har i over ett år advart mot Irans aggressive geopolitikk i Midtøsten. De etablerer baser i Syria, forsyner Hezbollah, andre shiamilitser og Hamas med våpen, og bedriver utvikling av ballistisk missil-program.
Det samme landet ønsker den jødiske staten vekk fra jordens overflate. 

Trump er fremtidsorientert når han nå trekker USA fra atomavtalen og underlegger Iran de sterkeste sanksjoner. Alternativet er et Iran som vil utgjøre en større og større trussel i regionen, med en topp etter atomavtalens utløp.

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Alf-Erik Hallert kommenterte på
Til mine ureligiøse venner
10 minutter siden / 5096 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Bryr ikke palestinavenner seg om barna i Gaza
27 minutter siden / 128 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Til mine ureligiøse venner
31 minutter siden / 5096 visninger
Martin Sandstad kommenterte på
Orbaniseringen av norsk politikk
36 minutter siden / 1920 visninger
Martin Sandstad kommenterte på
Orbaniseringen av norsk politikk
43 minutter siden / 1920 visninger
Martin Sandstad kommenterte på
Orbaniseringen av norsk politikk
rundt 1 time siden / 1920 visninger
Erling Rimehaug kommenterte på
En stille død
rundt 1 time siden / 331 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
En stille død
rundt 1 time siden / 331 visninger
Martin Sandstad kommenterte på
Til mine ureligiøse venner
rundt 3 timer siden / 5096 visninger
Terje Gjovaag kommenterte på
Til mine ureligiøse venner
rundt 3 timer siden / 5096 visninger
Rune Holt kommenterte på
Kling no, klokka
rundt 3 timer siden / 4221 visninger
Tore Olsen kommenterte på
En stille død
rundt 3 timer siden / 331 visninger
Les flere