Erlend Sundar

Alder:
  RSS

Om Erlend

Web-redaktør for ICEJ Norge, Internasjonale kristne ambassade Jerusalem

Følgere

Dagens vedtak mot antisemittisme i det britiske arbeiderpartiet gir en gylden anledning for norske partier, spesielt de på venstresiden.

I flere år har anklager om antisemittisme ridd det britiske arbeiderpartiet (Labour) som en mare. Etter lang tids internt press, tok partiets øverste organ i dag en viktig avgjørelse. De adoptere den svært viktige og meningsfylte definisjonen av antisemittisme laget av IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance).

Det innebærer blant annet at partiet fra i dag anerkjenner at det er antisemittisme å sammenlikne Israel med nazistene, det er antisemittisme å kalle opprettelsen av staten Israel for rasistisk og det er antisemittisk å behandle Israel annerledes enn andre demokratiske nasjoner.

De har tidligere adoptert deler av definisjonen, men da uten punktene over.

For mange i Labour er nok dette en tung dag.

De klarer ikke å se at deres egen kamp for palestinaaraberne har gått over i demonisering av Israel, som består av 80 prosent jøder, og antisemittisme. Og det kommer nok til å ta lang tid før de får øynene åpnet.

For mange av de i Labour som derimot har sett dette og kjempet for det, er det en gledens dag – og et riktig steg for å trygge Storbritannias jøder.

I forkant av dagens avgjørelse finnes det enda mer å glede seg over. For presset internt for å få igjennom en adopsjon av denne antisemittisme-definisjonen har vært formidabelt.

Her har tidligere statsminister Gordon Brown sagt sitt. Det samme har lederne for flere av de største fagbevegelsene i Storbritannia.

Vi har sendt spørsmål til flere av våre politiske partier om hva de tenker om definisjonen. Svaret er ikke kommet.

Men håpet er at alle norske partier måtte ta denne definisjonen til seg. Spesielt vil vi utfordre partiene på venstresiden i norsk politikk.

Det er blant deres velgere vi finner sammenlikninger mellom nazisme og Israel, der opprettelsen av staten Israel kalles rasistisk, og der forskjellsbehandlingen av Israel kontra andre demokratiske nasjoner stort sett finner sted.

Nå har norske politiske partier, spesielt de på venstresiden, en gylden anledning til å vær med å forandre fremtiden for norske jøder.

Gå til innlegget

Bryr ikke palestinavenner seg om barna i Gaza

Publisert 4 måneder siden - 1273 visninger

På sosiale medier er folk reflekterte og stiller spørsmål. De undrer seg: hva er det som gjør at barn i Gaza befinner seg midt i en voldelig demonstrasjon? Palestinavenner ser ut til å skyve barna foran seg i kampen mot Israel. Alt virker å være tillatt.

En demonstrasjon hvor Hamas oppfordrer demonstranter til å kidnappe Israelere, og til å bringe med seg skjulte skytevåpen og kniver.


En demonstrasjon hvor det israelske forsvaret har sagt at de vil skyte med skarpt, om enkle men svært livsnødvendige oppfordringer til demonstrantene ikke overholdes. Oppfordringer for å trygge den israelske befolkningen.

Beklageligvis er ikke våre journalister like nysgjerrige som folk flest. De stiller ikke de samme spørsmålene.

Og det er dypt tragisk at de ikke makter å ansvarliggjøre Hamas og Gazas foreldre.

Resultatet er at barn fortsatt ikke vil få den beskyttelsen de har krav på, og foreldrene naturlig har plikt til å gi. 

Det er forferdelig å si det, men medienes vegring mot en skikkelig ansvarliggjøring av barnas foreldre og Gazas myndigheter, er årsaken til at vi vil se dette skje igjen. 

For i mediekrigen mot Israel, vinner Hamas på å skape situasjoner der barn igjen befinner seg i situasjoner barn ikke skal være i.


Det er virkelig noe å undre seg over at ihuga palestinavenner her til lands ikke stiller Hamas eller disse foreldrene ansvarlig. I stedet ignorerer de det i sin kamp mot Israel. I denne kampen er alt lov. Også å skyve barn foran seg.

Det verste eksemplet på dette kom for litt over en uke siden. Leder i partiet Rødt, Bjørnar Moxnes intervjuet lege og palestinaaktivist Mads Gilbert.
«…Og at de skyter opprørsledere, som de kaller dem. Og hvis et spedbarn kan være opprørsleder, så sier vel det ganske mye om situasjonen…», sier Gilbert i intervjuet med Bjørnar Moxnes.


I kampen mot Israel, uttaler Mads Gilbert en ren løgn. Han påstår at en baby er skutt av israelske soldater. Ingen informasjon tilsier at det er sant. Heller ikke barnets familie påstår det. De hadde tatt babyen med til leiren for demonstrasjonen og mener barnet kan ha dødd av tåregass.

En anonym lege i Gaza intervjuet av nyhetsbyrået AP, sier derimot at han ikke tror barnet døde av tåregass, men at barnet hadde et helseproblem fra før. 

De som bryr seg om disse barna, er Israel-vennene. De lurer på hva en baby gjør i en voldelig demonstrasjon. Det gjør ikke palestinavenner. Stort sett heller ikke journalister.

Bryr ikke palestinavenner seg om barna i Gaza?

Gå til innlegget

Ingen må innbille seg at det er fredelige demonstrasjoner vi har og har hatt å gjøre med i Gaza de siste ukene. Demonstrasjonene er voldelige. Og de er instruert til å være det. Men alt kunne vært unngått om demonstrantene hadde forholdt seg til enkle retningslinjer fra Israel.

Nei, ta ikke feil, hadde noen av «demonstrantene» i Gaza klart å komme seg gjennom grensegjerdet til Israel, ville Israelere vært i livsfare.

I dag publiserte vi instruksjoner fra Hamas postet på deres offisielle facebookside. Der gis det instruksjoner til «demonstranter» om å kidnappe israelere. Det gis også instruksjoner om å ta med seg kniver og pistoler og om å rive ned grensegjerdet.

Denne typen informasjon florerer på arabisk på sosiale medier, ifølge organisasjonen «StandWithUs». (se kort video)

Et sted denne informasjonen derimot ikke florerer er i norske medier. Det burde den gjort.

Israel har i ukesvis gitt klare retningslinjer for hvor og hvordan disse «demonstrasjonene» kan foregå. Blant annet må «demonstrantene» holde seg utenfor buffersonen på 500 meter fra grensegjerdet, og avstå fra vold.

Dette er overtrådt i stor skala.

Israel har også sagt at de vil skyte med skarpt om retningslinjene blir overtrådt.

Tidligere erfaringer med informasjon om skadede og drepte som kommer fra Gaza, har gjort at det er svært gode grunner for å ta informasjonen med en stor klype salt. Skulle det likevel stemme at en del av de skadede er under 16 år, burde det første spørsmålet være hva disse gjorde i samme område som voldelige demonstranter. Demonstranter som er instruert i å rive ned grensegjerdet, kidnappe Israelere, samt bære skytevåpen.

Det burde være et spørsmål for Redd Barna og andre barnerettighetsorganisasjoner. Det burde også være et spørsmål mediene burde stille seg.

Om Redd Barna eller andre organosasjoner ikke stiller slike spørsmål, er det ikke overraskende, det viser tidligere erfaringer.

Rett før «demonstrasjonene» startet for noen uker siden, var det flere infiltrasjonsforsøk fra Gaza. Det mest alvorlige skjedde tirsdag 27. mars. Tre terrorister ble arrestert 20 km inn på Israelsk territorium. Ifølge det israelske forsvaret hadde de med seg både granater og kniver. Men de kan selvsagt ha vært fredelige backpackere med litt over gjennomsnittet interesse for våpen!?

Under «demonstrasjonene» har det også vært flere tilfeller av infiltrasjonsforsøk fra Gaza.

Gjennom de siste årene har Israel i tillegg sprengt en rekke tuneller som er gravd fra Gaza og under grensegjerdet til Israel.

Ingen må innbille seg at tunellene er fredelige. Like lite som det er fredelige «demonstrasjoner» eller infiltratører.

Om israelske retningslinjer var overholdt, kunne demonstrasjonene pågått fredelig. Valget om en voldsutvikling er ikke tatt av Israel, men av voldelige grupperinger i Gaza.

Gå til innlegget

Mens mange nordmenn sitter i solveggen, vedtar stortinget førstkommende tirsdag en av de mørkeste kjærlighetsløse lovene i norsk historie.

Nå skal en kvinne kunne føde uten at barnet som fødes har noe av arvematerialet fra henne. Både egg og sæd kan stamme fra to andre mennesker; barnets rettmessige foreldre.

Med den nye loven kan kvinnen velge å bli eneforelder, hun kan velge å bli forelder med en annen kvinne eller med en annen mann.

Men barnet vil ikke likne på noen av dem.
Årsaken er enkel; ingen av dem er barnets biologiske foreldre.

Det sjokkerende er at det er staten som nå legger opp til at et barn skal kunne ha to kunstige foreldre.

Mange ektepar har opp gjennom årene hjulpet barn som er kommet i vanskelige situasjoner på grunn av omstendigheter. Dette har skjedd gjennom adopsjon eller fosterhjem.

Men da er det barnets beste som har vært fokus.

I den nye loven er det ikke barnet som er fokus, men de voksne.

Barnets beste forsvinner i voksnes egoisme. Det er hjerteskjærende.

Bak den nye loven står AP, SV, Venstre og FRP.

Frp er partiet som kan stoppe denne loven fra å gå gjennom. Men det vil de ikke.

Er du FRP velger, er dette tiden for å åpne munnen mot partiet i det offentlige rom. Ikke bli sittende i solveggen og lat som dette ikke skjer, for det gjør det.

Si noe.

Det gjelder for øvrig alle oss andre også.

 

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Stortrommetakter
av
Gulla Nyheim Gramstad
rundt 4 timer siden / 50 visninger
0 kommentarer
Det glemte bibelverset
av
Petter Mohn
rundt 10 timer siden / 178 visninger
2 kommentarer
Liten tillit – skjør fred
av
Richard Skretteberg
rundt 10 timer siden / 568 visninger
0 kommentarer
Vi som spar møkka
av
Levi Fragell
rundt 14 timer siden / 682 visninger
2 kommentarer
Spa møkk eller bygge?
av
Vårt Land
rundt 17 timer siden / 1382 visninger
15 kommentarer
En fot i bakken
av
Usman Rana
rundt 17 timer siden / 727 visninger
1 kommentarer
Rapport fra Oslo-skolen
av
Lars Gule
1 dag siden / 741 visninger
0 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Dagfinn Gaarde kommenterte på
Spa møkk eller bygge?
23 minutter siden / 1382 visninger
Kjell Haugen kommenterte på
Hva skal vi med treenigheten?
26 minutter siden / 1454 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
“Etter oss kommer syndfloden ?”
35 minutter siden / 706 visninger
Øivind Hundal kommenterte på
Kvinner vet best
rundt 1 time siden / 334 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
“Etter oss kommer syndfloden ?”
rundt 1 time siden / 706 visninger
Kjell Haugen kommenterte på
Hva skal vi med treenigheten?
rundt 1 time siden / 1454 visninger
Roald Øye kommenterte på
“Etter oss kommer syndfloden ?”
rundt 1 time siden / 706 visninger
Øivind Hundal kommenterte på
Jordan Peterson om ortodoksien.
rundt 1 time siden / 449 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
“Etter oss kommer syndfloden ?”
rundt 1 time siden / 706 visninger
Øivind Hundal kommenterte på
Hva er vann?
rundt 1 time siden / 1244 visninger
Toril Søland kommenterte på
Hva skal vi med treenigheten?
rundt 1 time siden / 1454 visninger
Øivind Hundal kommenterte på
Hva er vann?
rundt 1 time siden / 1244 visninger
Les flere