Else Lien

Alder: 4
  RSS

Om Else

Følgere

Publisert over 1 år siden

Vi lever i dag i en globalisert verden. Ordet negerarbeid er kjent som et nedsettende uttrykk også i Norge. Vi bør kunne forvente i dag at et arbeid blir beskrevet ut fra hvilke arbeidsoppgaver som utføres. Det er rasistisk å ta utgangspunkt i konsentrasjonen av pigment i huden ved beskrivelsen av et arbeid.

Gå til kommentaren

Sosial kontroll

Publisert over 2 år siden

"Men det er interessant når fotfolket i Den katolske kirke reagerer over enkeltes behov for å mobbe biskop Bernt Eidsvig." 

Jeg har selv opplevd helt alminnelig mobbing i Den katolske kirke : Spredning av konspirasjoner om meg bak min rygg til personer jeg ikke kjenner, samt fotfølging og stirring i det offentlige rom. Tidligere har jeg hatt flere retretter og også samtaler i klostre i utlandet, så jeg vet at dette ikke er vanlig katolsk praksis. Jeg har opplevd det hele som et forsøk på å kreve sosial kontroll over meg.

Konspirasjoner er helt umulig å diskutere, så det har bare vært å komme seg vekk og tie, - og å be en liten bønn til Gud om å få være i fred.

Gå til kommentaren

Tilføyelse

Publisert over 3 år siden

For sikkerhets skyld vil jeg tilføye at mitt forrige innlegg var ironisk ment. Jeg kommer ikke til å sende brev til Nuntius.

 Det er ille å oppfordre til underskriftskampanjer vedrørende andre mennesker slik det gjøres nå, og det reagerer jeg på. Man må kunne forvente at man skiller mellom sak og person. og at man er saklig i sin argumentasjon og i sine handlinger.

 

 

 

 

 

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden

Jeg vil takke for ideen om å skrive til Nuntius ! 

Dette bråket som blir sett på som et opprør mot biskopen, er et nytt eksempel på hvordan et lite miljø "aksjonerer" mot enkeltpersoner. Det kan jeg uttale meg om for jeg har opplevd det selv.

Etter mange år i yrkeslivet var det enkelt å gjennomskue metoden som ble brukt mot meg: Man planter skyld og feil på en person for å ha "noe på personen" for å få personen vekk.

Dersom det blir en aksjon med brev og underskrifter, har også jeg rett til å sende brev til Nuntius. Da kan også jeg fortelle om mine opplevelser og hvilke konsekvenser det har hatt for meg. Dette har jeg ikke tenkt på tidligere !

 

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden

Dette er et av de tristeste innlegg jeg har lest på Verdidebatt. Som utenforstående mener jeg det er mange irrasjonelle angrep i innlegget ut fra det jeg tidligere har lest om de faktiske forhold. 

Jeg kan bare uttale meg om noen få forhold som er beskrevet da det er saker jeg selv har har vært involvert i. I mesteparten av mitt yrkesliv har jeg jobbet i forhold til innvandrere, og jeg har selv blitt kjent med hvor viktig Kirken er for katolikker med innvandrerbakgrunn. De katolske innvandrerne blir ikke brukt på den måten som er beskrevet i dette innlegget. 

Som barn gikk jeg på katolsk skole ledet av Fransiskanersøstre. Pave Frans forkynner i stor grad det jeg lærte da jeg var barn. Jeg mistet min katolske barnetro i en periode jeg var utsatt for det som venner av meg kaller en svertekampanje i det katolske miljø. Denne kampanjen mot meg var drevet av det intellektuelle miljøet i Oslo, og jeg prøvde selvfølgelig å melde meg ut. Heldigvis møtte jeg prester som gjorde at jeg ble værende i den katolske kirken. En av de var biskopen, og jeg er trygg på at han er en person som setter Gud først.
Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere