Erling Grape

Alder: 64
  RSS

Om Erling

I det virkelig store perspektivet er vi en kosmisk tilfeldighet og parentes, men livet skal leves her og nå og vi får gjøre det beste ut av det.

Følgere

Ingen konspirasjonsteori

Publisert rundt 1 måned siden - 357 visninger

Europeiske våpen solgt til USA og Saudi-Arabia, har på ulovlig vis havnet i hendene på opprørere i Syria, blant dem IS, går det fram av en ny rapport.

IS fikk europeiske våpen via USA og Saudi-Arabia

I mange diskusjoner omkring krigen i Syria og Irak, har spørsmålet om Saudi-Arabia og USA sin rolle i å støtte IS blitt diskutert. Påstander og henvisning til at Saudi-Arabia og USA har støttet IS, ikke bare de "moderate" jihadistene, har blitt forsøkt latterliggjort. Nå som IS er på retur og jihadistene taper terreng, bekrefter nye undersøkelser disse påstandene. IS har mottatt våpen via USA og Saudi-Arabia, det var ingen konspirasjonsteori, men i stedet den svarte virkelighet.

Gå til innlegget

Jonas Gahr Støre er ikke APs største problem

Publisert 4 måneder siden - 371 visninger

Jonas Gahr Støre har i denne valgkampen blitt utsatt for en rekke «drittpakker». Disse «drittpakkene» har artet seg som personangrep på Arbeiderpartiets leder og statsministerkandidat og har representert et lavmål i valgkampen.

Når en slik fokuserer på personen Jonas Gahr Støre, er det lett å hoppe bukk over de politiske problem som Arbeiderpartiet sliter med.


La meg gi tre konkrete saker som illustrerer Arbeiderpartiets politiske problem.
1) EU/EØS: Gjennom EØS-avtalen er vi underlagt EUS lover og regelverk. Det har Høyesterett slått fast. Det betyr at de lover vi vedtar ikke kan bryte med EUs og de tariffavtaler som partene i arbeidslivet forhandler seg fram til, er underlagt dette lovverket. Arbeiderpartiet, sammen med høyresiden, stemte i mai ned et forslag om at norske lover skulle ha forrang foran EUs.


2) Helsepolitikken: Helseforetaksmodellen ble innført i norske sykehus i 2001 som en del av en omfattende sykehusreform. Pådriverne var statsminister Jens Stoltenberg og daværende helseminister Tore Tønne. Sykehusene skulle for enhver pris vekk fra offentlig forvaltning og «organiseres som foretak etter modell fra aksjeloven», for å sitere Tore Tønne. Sykehusreformen var en markedsliberalistisk reform med New Public Management som styringsideologi. Reformen ble entusiastisk omfavnet av Fremskrittspartiet. Daværende helsepolitisk talsmmann i Frp, Jon Alvheim, uttalte at: «Dette er bortimot en blåkopi av Frps politikk. I store trekk kunne jeg skrevet dette selv». LO-kongressen i 2001 vedtok enstemmig å si nei til foretaksmodellen. Likevel vendte Arbeiderpartiet ryggen til fagbevegelsen og fikk vedtatt sykehusreformen i Stortinget med støtte fra Høyre og Frp.
Arbeiderpartiet stiller seg fortsatt bak den markedsliberalistiske helseforetaksmodellen.


3) Et lokal eksempel: I forbindelse med kampen for å beholde lokalsykehuset i Narvik med akuttberedskap døgnet rundt, kom helseminister Bent Høie med nye begrep som «vurderings- og stabiliseringskompetanse». Dette er begrep som ingen innen helsevesenet vet hva inneholder, men som direktøren i Helse Nord sier at de etterhvert vil fylle med innhold. Altså det som kalles «nytale». Sykehusets heldøgns akuttberedskap er nå kuttet ned til akuttberedskap i kontortiden og dette framstilles som en stor seier, selvsagt både av Høyre og Arbeiderpartiet. Et forslag i Stortinget om å beholde heldøgns akuttberedskap, ble selvsagt stemt ned både med APs og Høyres stemmer.

Det er slike eksempler på høyrepolitikk som kan knyttes til Arbeiderpartiet og som er med på å danne bakgrunnen til Arbeiderpartiets fall.

Gå til innlegget

Fredsprisen til al-Qaidas skjulte krigere?

Publisert 10 måneder siden - 863 visninger

En nyhet som garantert ikke kommer til å bli referert i norske media som Aftenposten, VG, Dagbladet og NRK.

https:Sjefen for Hay’at Tahrir al Sham, al-Qaidas filial i Syria, Abu Jaber eller Hashem al Sheikh

Abu Jaber al-Sheikh, lederen av Hay'at Tahrir al-Sham (organisasjonen for frigjøringen av Levanten), også kjent som al-Nusra (Nusra-fronten)/al-Qaida i Syria, holdt 16. mars en tale  i forbindelse med markeringen av 6-årsdagen for jihadist-opprøret i Syria. En 12 sekunders kortversjon av denne talen kan ses på YouTube. I løpet av disse sekundene takker al-Qaida-lederen USA og England for den finansielle støtten til White Helmets, som er "de skjulte krigerne av vår revolusjon".

Klarere kan det ikke sies om de nære relasjoner mellom USA/England og al-Qaida. I tillegg har land som Danmark, Nederland, Tyskland, Japan, New Zealand betalt millioner av dollar til White Helmets, al-Qaidas skjulte krigere.

I januar i år gjestet en representant for White Helmets Skavland i beste sendetid på NRK.

Allerede i 2015 ble det startet en internasjonal kampanje for at White Helmets skulle få Nobels fredspris for 2016. I Norge gikk Aftenposten i spissen for denne kampanjen, med VG, Dagbladet og NRK godt på slep. Heldigvis, de lyktes ikke å gi al-Qaidas krigere denne prisen i 2016. Dog har de ikke gitt opp. Stortingsrepresentant og visepresident i Stortinget, Marit Nybakk (AP), har på nytt foreslått White Helmets til fredsprisen i 2017. Hun er neppe alene. Se ikke bort i fra at al-Qaidas skjulte soldater får fredsprisen i 2017.

Norge står ikke på lista over bidragsytere til White Helmets. Spørsmålet om eventuelle norske bidrag til al-Qaidas skjulte krigere står likevel åpent ettersom Utenriksdepartementet ikke vil opplyse om Norges militære samarbeidspartnere blant opprørerne i Syria og hvilke grupper Norge støtter.

Gå til innlegget

The good guy and the racist

Publisert 12 måneder siden - 423 visninger

En moral for Loke, en annen for Tor

Lytt nøye på denne YouTube-snutten på 1 min og 34 sekunder.

Har du ikke hørt tilsvarende tale ganske nylig?

President Bill Clinton taler i 1995

Så da gjenstår spørsmålet, hvilken av disse uttalelsene tilhører The Good Guy og hvilken er rasistisk?

Er det stilen som avgjør når innholdet er likt?

Gå til innlegget

Sertifiserte grytekluter

Publisert 12 måneder siden - 323 visninger

Jeg er blitt gjort kjent med et nytt EU-direktiv,

EU-forordning 2016/45 er på gang. Denne forordningen skal visstnok være endelig og blir ikke sendt ut på høring og blir gjort gjeldende fra 2018. Denne gangen handler ikke direktivet om korrekt krumming på bananene eller agurkens form. I stedet handler det om grytekluter.

I følge EU må "personlig verneutstyr" sertifiseres og det er jo vel og bra. Slik også med grytekluter. For at de skal kunne vise at gryteklutene oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav, så skal de sertifiseres. De skal påføres teknisk dokumentasjon som typenummer, partinummer og serienummer. Bruksanvisning på alle språkene i EU skal også medfølge

Grunnen til at forordningen ikke sendes ut til høring, skal visstnok være ønsket om å spare betydelige beløp.

Dersom noen mot formodning skulle sitte på et større lager av gamle grytekluter, så kjenner jeg ikke til om direktivet har tilbakevirkende kraft. Det jeg vet er at grytekluter kun ment til dekorativ bruk, er unntatt fra forordningen.

 

PS!

Jeg har ikke sjekket sannhetsinnholdet i denne historien og har heller ikke tenkt å gjøre det, dette i henhold til det gamle journalistiske uttrykket: "Never check a good story"!

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Erlend Torp kommenterte på
Moralisme er ikke løsningen
rundt 4 timer siden / 371 visninger
Marianne Solli kommenterte på
Trollkvinnen i Endor og dagens spiritisme.
rundt 4 timer siden / 481 visninger
Anne Jensen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 4 timer siden / 239 visninger
Anne Jensen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 5 timer siden / 239 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 5 timer siden / 239 visninger
Anne Jensen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 6 timer siden / 239 visninger
Christian Lomsdalen kommenterte på
Moralisme er ikke løsningen
rundt 6 timer siden / 371 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Moralisme er ikke løsningen
rundt 6 timer siden / 371 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 6 timer siden / 239 visninger
Svein Berntsen kommenterte på
Trollkvinnen i Endor og dagens spiritisme.
rundt 6 timer siden / 481 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Trollkvinnen i Endor og dagens spiritisme.
rundt 6 timer siden / 481 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 7 timer siden / 239 visninger
Les flere