Erling Grape

Alder: 64
  RSS

Om Erling

I det virkelig store perspektivet er vi en kosmisk tilfeldighet og parentes, men livet skal leves her og nå og vi får gjøre det beste ut av det.

Følgere

Jonas Gahr Støre er ikke APs største problem

Publisert 2 måneder siden - 364 visninger

Jonas Gahr Støre har i denne valgkampen blitt utsatt for en rekke «drittpakker». Disse «drittpakkene» har artet seg som personangrep på Arbeiderpartiets leder og statsministerkandidat og har representert et lavmål i valgkampen.

Når en slik fokuserer på personen Jonas Gahr Støre, er det lett å hoppe bukk over de politiske problem som Arbeiderpartiet sliter med.


La meg gi tre konkrete saker som illustrerer Arbeiderpartiets politiske problem.
1) EU/EØS: Gjennom EØS-avtalen er vi underlagt EUS lover og regelverk. Det har Høyesterett slått fast. Det betyr at de lover vi vedtar ikke kan bryte med EUs og de tariffavtaler som partene i arbeidslivet forhandler seg fram til, er underlagt dette lovverket. Arbeiderpartiet, sammen med høyresiden, stemte i mai ned et forslag om at norske lover skulle ha forrang foran EUs.


2) Helsepolitikken: Helseforetaksmodellen ble innført i norske sykehus i 2001 som en del av en omfattende sykehusreform. Pådriverne var statsminister Jens Stoltenberg og daværende helseminister Tore Tønne. Sykehusene skulle for enhver pris vekk fra offentlig forvaltning og «organiseres som foretak etter modell fra aksjeloven», for å sitere Tore Tønne. Sykehusreformen var en markedsliberalistisk reform med New Public Management som styringsideologi. Reformen ble entusiastisk omfavnet av Fremskrittspartiet. Daværende helsepolitisk talsmmann i Frp, Jon Alvheim, uttalte at: «Dette er bortimot en blåkopi av Frps politikk. I store trekk kunne jeg skrevet dette selv». LO-kongressen i 2001 vedtok enstemmig å si nei til foretaksmodellen. Likevel vendte Arbeiderpartiet ryggen til fagbevegelsen og fikk vedtatt sykehusreformen i Stortinget med støtte fra Høyre og Frp.
Arbeiderpartiet stiller seg fortsatt bak den markedsliberalistiske helseforetaksmodellen.


3) Et lokal eksempel: I forbindelse med kampen for å beholde lokalsykehuset i Narvik med akuttberedskap døgnet rundt, kom helseminister Bent Høie med nye begrep som «vurderings- og stabiliseringskompetanse». Dette er begrep som ingen innen helsevesenet vet hva inneholder, men som direktøren i Helse Nord sier at de etterhvert vil fylle med innhold. Altså det som kalles «nytale». Sykehusets heldøgns akuttberedskap er nå kuttet ned til akuttberedskap i kontortiden og dette framstilles som en stor seier, selvsagt både av Høyre og Arbeiderpartiet. Et forslag i Stortinget om å beholde heldøgns akuttberedskap, ble selvsagt stemt ned både med APs og Høyres stemmer.

Det er slike eksempler på høyrepolitikk som kan knyttes til Arbeiderpartiet og som er med på å danne bakgrunnen til Arbeiderpartiets fall.

Gå til innlegget

Fredsprisen til al-Qaidas skjulte krigere?

Publisert 8 måneder siden - 860 visninger

En nyhet som garantert ikke kommer til å bli referert i norske media som Aftenposten, VG, Dagbladet og NRK.

https:Sjefen for Hay’at Tahrir al Sham, al-Qaidas filial i Syria, Abu Jaber eller Hashem al Sheikh

Abu Jaber al-Sheikh, lederen av Hay'at Tahrir al-Sham (organisasjonen for frigjøringen av Levanten), også kjent som al-Nusra (Nusra-fronten)/al-Qaida i Syria, holdt 16. mars en tale  i forbindelse med markeringen av 6-årsdagen for jihadist-opprøret i Syria. En 12 sekunders kortversjon av denne talen kan ses på YouTube. I løpet av disse sekundene takker al-Qaida-lederen USA og England for den finansielle støtten til White Helmets, som er "de skjulte krigerne av vår revolusjon".

Klarere kan det ikke sies om de nære relasjoner mellom USA/England og al-Qaida. I tillegg har land som Danmark, Nederland, Tyskland, Japan, New Zealand betalt millioner av dollar til White Helmets, al-Qaidas skjulte krigere.

I januar i år gjestet en representant for White Helmets Skavland i beste sendetid på NRK.

Allerede i 2015 ble det startet en internasjonal kampanje for at White Helmets skulle få Nobels fredspris for 2016. I Norge gikk Aftenposten i spissen for denne kampanjen, med VG, Dagbladet og NRK godt på slep. Heldigvis, de lyktes ikke å gi al-Qaidas krigere denne prisen i 2016. Dog har de ikke gitt opp. Stortingsrepresentant og visepresident i Stortinget, Marit Nybakk (AP), har på nytt foreslått White Helmets til fredsprisen i 2017. Hun er neppe alene. Se ikke bort i fra at al-Qaidas skjulte soldater får fredsprisen i 2017.

Norge står ikke på lista over bidragsytere til White Helmets. Spørsmålet om eventuelle norske bidrag til al-Qaidas skjulte krigere står likevel åpent ettersom Utenriksdepartementet ikke vil opplyse om Norges militære samarbeidspartnere blant opprørerne i Syria og hvilke grupper Norge støtter.

Gå til innlegget

The good guy and the racist

Publisert 10 måneder siden - 419 visninger

En moral for Loke, en annen for Tor

Lytt nøye på denne YouTube-snutten på 1 min og 34 sekunder.

Har du ikke hørt tilsvarende tale ganske nylig?

President Bill Clinton taler i 1995

Så da gjenstår spørsmålet, hvilken av disse uttalelsene tilhører The Good Guy og hvilken er rasistisk?

Er det stilen som avgjør når innholdet er likt?

Gå til innlegget

Sertifiserte grytekluter

Publisert 10 måneder siden - 316 visninger

Jeg er blitt gjort kjent med et nytt EU-direktiv,

EU-forordning 2016/45 er på gang. Denne forordningen skal visstnok være endelig og blir ikke sendt ut på høring og blir gjort gjeldende fra 2018. Denne gangen handler ikke direktivet om korrekt krumming på bananene eller agurkens form. I stedet handler det om grytekluter.

I følge EU må "personlig verneutstyr" sertifiseres og det er jo vel og bra. Slik også med grytekluter. For at de skal kunne vise at gryteklutene oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav, så skal de sertifiseres. De skal påføres teknisk dokumentasjon som typenummer, partinummer og serienummer. Bruksanvisning på alle språkene i EU skal også medfølge

Grunnen til at forordningen ikke sendes ut til høring, skal visstnok være ønsket om å spare betydelige beløp.

Dersom noen mot formodning skulle sitte på et større lager av gamle grytekluter, så kjenner jeg ikke til om direktivet har tilbakevirkende kraft. Det jeg vet er at grytekluter kun ment til dekorativ bruk, er unntatt fra forordningen.

 

PS!

Jeg har ikke sjekket sannhetsinnholdet i denne historien og har heller ikke tenkt å gjøre det, dette i henhold til det gamle journalistiske uttrykket: "Never check a good story"!

Gå til innlegget

Propaganda i beste sendetid

Publisert 10 måneder siden - 1909 visninger

Fredagens Skavlan på NRK 1 var et selsomt skue.

white helmetsMed i sendingen hadde Skavlan fått med seg et kvinnelig medlem, Gardenia,  i "The White Helmets" (De Hvite Hjelmer) eller Syria Civil Defence. Gjemt bak et slør som dekket ansiktet unntatt øynene og panneluggen, fortalte denne kvinnen litt om de vanskelighetene hun og familien opplevde og opplever i krigens Syria. Bakgrunnen for det dekkende sløret var at hun fortsatt har familie i Syria.

"The White Helmets" påstås å være en hjelpeorganisasjon som opererer i opposisjonelle områdene med å hjelpe og redde ofrene for brutal bombing. De påstår at de er rundt 3000 medlemmer i organisasjonen som etter eget utsagn skal ha reddet rundt 80 000 mennesker. "The White Helmets" er finansiert av USAID, Storbritannia og noen andre vestlige land. Stifteren, en leiesoldat, James Le Mesurier , tidligere ansatt i det beryktede leiesoldatfirmaet Blackwater, nå Olive Group og "vice President for Special Projects". Dagens leder av "White Helmets", Raed Al Saleh, er nektet innreise til USA på bakgrunn av terrorfrykt. Det hindrer dog ikke USA å bruke organisasjonen i sin propaganda.

Foran fjorårets Nobels fredsprisutdeling ble det kjørt en intens kampanje, ikke bare i Norge, men i mange vestlige land, for å få gitt denne organisasjonen fredsprisen. De var en av favorittene, blant andre hos flere NGOer (ikke-statlige organisasjoner), som PRIOs direktør, Kristian Berg Harpviken. Også Flyktningehjelpens generalsekretær, Jan Egeland, går god for organisasjonen, uten å konkretisere dette nærmere.

Blant avisene ledet Aftenposten an i propagandaen for "The White Helmets". Allerede i mai 2015 hadde Aftenposten en reportasje fra treningssenteret i Tyrkia. Medlemmene håndterer moderne redningsutstyr, med tidsriktig verneutstyr, splitter nye kjeledresser med prangende logo og de selvfølgelige hvite hjelmene. Husk at dette er en nystartet organisasjon knapt året gammelt, bestående av frivillige lærere, snekkere, bønder, bankansatte, altså helt vanlige folk, fra det krigsherjete Syria, men langt bedre utstyrt enn noen norsk sivilforsvarsgruppe.

I alle filmsnuttene til organisasjonen, opptrer redningsmannskapet med strøken påkledning og plettfrie hvite hjelmer. Alle filmsnuttene som skal dokumentere deres redningsinnsatt, er merket med deres logo, de har en oppegående hjemmeside, Twitter-konto, Facebook-side, god internettforbindelse hvor de kan oppdatere sine YouTube-snutter.

Dessverre har enkelte filmsnutter havnet litt feil. På disse kan en se den samme jenta bli reddet tre ganger fra 3 ulike steder, se personer ikledd deres uniformer og hjelmer, viftende med våpen de fyrer av i lufta mens de roper "Allahu akbar". En av videoene viser en mann i ruinene liggende helt stille, fast i ruinene etter et bombeangrep. Rundt han står avventende redningsmannskap. Så blir endelig lyden klar, mannen ynker seg og redningsmannskapet trår til for å redde han.White Helmets-logo

 

"The White Helmets" påstår at de er en nøytral, humanitær organisasjon. De opererer dog bare i jihadist-kontrollerte områder, områder kontrollert av al-Nusra, som altså er en al-Qaida-gruppe. Da Aleppo ble frigjort, evakuerte også de hvite hjelmene med de grønne bussene. Knapt noen i det frigjorte øst-Aleppo hadde sett eller hørt om "The White Helmets" eller stod fram i takknemlighet til organisasjonen som påstår at de har reddet titusener av liv. Utenom innslaget i Skavlan, er de stort sett borte fra nyhetene.

Den Sør-Koreanske presidenten klarte i sin tid å kjøpe seg Nobels Fredspris . Skavlan er litt sent ute. Fredsprisen er utdelt, skandalen ble unngått, verken al-Qaida eller "The White Helmets" fikk fredsprisen. Innslaget i Skavlan føyer seg likevel pent inn i propagandakrigen.

 Aftenposten har vært desidert ivrigst i Norge, Dagbladet, VG og NRK fulgt godt opp. Til Vårt Lands ære, så virker det ikke som om de har deltatt i denne kampanjen.

Hvem husker sykepleieren som etter Iraks invasjon av Kuwait, stod gråtende fram på amerikansk TV og fortalte hvordan Saddams soldater rev de kuwaitiske nyfødte ut av kuvøsene og og lot de dø på det kalde gulvet. Amnesty gikk god for innholdet i denne historien. Problemet viste seg en stund etter. ”Sykepleier Nayirah” viste seg å være Nijirah al-Sabah, datter av den kuwaitiske ambassadøren og hele historien var oppspinn.

Historien om "The White Helmets" minner om ”Sykepleier Nayirah”. Den avisen i Norge som har vært ivrigst i kampen mot "fake news", er kanskje den avisen som i størst grad har presentert slike "falske nyheter". Her er de i godt selskap sammen med velrenommerte engelske The Guardian, som nylig to ganger er knepet i det samme. Ironien består i at det ikke er slike det jaktes på. Den jakten retter seg mot alternative media, debattinnlegg  og kommentarer på Facebook og i andre fora. I EU lages det index over ikke godkjente- media. Aftenposten, NRK, The Guardian havner neppe på den lista, uansett.  

Gå til innlegget

Lesetips

Ateistens bekjennelser
av
Trond Skaftnesmo
13 dager siden / 6398 visninger
295 kommentarer
Er Noahs Gud vår Gud?
av
Sofie Braut
15 dager siden / 6852 visninger
193 kommentarer
Å være snill
av
Åste Dokka
21 dager siden / 2224 visninger
2 kommentarer
Det skamfulle samfunnet
av
Erling Rimehaug
23 dager siden / 3565 visninger
5 kommentarer
Når det er bra at det er glemt
av
Benedicte Aass
rundt 1 måned siden / 479 visninger
0 kommentarer
Se og bli sett
av
Asbjørn Gabrielsen
rundt 1 måned siden / 487 visninger
0 kommentarer
Sjenanse og verdighet
av
Ingrid Nyhus
rundt 1 måned siden / 3543 visninger
1 kommentarer
Jeg kunne vært mirakelpredikant
av
Levi Fragell
rundt 1 måned siden / 8032 visninger
225 kommentarer
Mektig martyr
av
Åshild Mathisen
rundt 1 måned siden / 2683 visninger
5 kommentarer
Les flere

Siste innlegg

Makten og ærbødigheten
av
Alf Gjøsund
rundt 3 timer siden / 439 visninger
4 kommentarer
Forfølgelsesvanvidd
av
Anne Jensen
rundt 4 timer siden / 310 visninger
2 kommentarer
Noahs Gud hadde nåde med Noah
av
Rolf Larsen
rundt 6 timer siden / 177 visninger
3 kommentarer
Ateisme og humanisme II
av
Benth Castberg
rundt 21 timer siden / 1249 visninger
41 kommentarer
De håndplukkede menn
av
Berit Aalborg
1 dag siden / 280 visninger
1 kommentarer
Tillkomme Ditt Rike
av
Anders Ekström
2 dager siden / 141 visninger
1 kommentarer
#metoo
av
Tove S. J Magnussen
2 dager siden / 236 visninger
0 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Rolf Larsen kommenterte på
Forfølgelsesvanvidd
11 minutter siden / 310 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Forfølgelsesvanvidd
17 minutter siden / 310 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Ateisme og humanisme II
18 minutter siden / 1249 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Ateisme og humanisme II
22 minutter siden / 1249 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Ledsagere som ikke lytter
30 minutter siden / 1240 visninger
Benth Castberg kommenterte på
Ateisme og humanisme II
30 minutter siden / 1249 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
Noahs Gud hadde nåde med Noah
30 minutter siden / 177 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Ledsagere som ikke lytter
33 minutter siden / 1240 visninger
Kjetil Nilsen kommenterte på
Ledsagere som ikke lytter
36 minutter siden / 1240 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Ateisme og humanisme II
37 minutter siden / 1249 visninger
Benth Castberg kommenterte på
Ateisme og humanisme II
43 minutter siden / 1249 visninger
Lise Martinussen kommenterte på
Ledsagere som ikke lytter
rundt 1 time siden / 1240 visninger
Les flere