Edel-Marie Haukland

Alder: 23
  RSS

Om Edel-Marie

Filosofistudent og kristendemokrat. Nordlending i Bergen. @edelmariehurra på internett.

Følgere

Publisert over 2 år siden
B A – gå til den siterte teksten.

Det er tanken som teller, heldigvis!

1) Jeg har aldri opplevd at man må være tydelige kristne for å motta nattverd hverken hos NLM eller andre. Det har alltid holdt å være kristen. Da jeg gikk i den katolske kirke visste jeg hva de lærte og retta meg etter det. Det var bare pga at jeg ikke tilhørte DKK, og ikke på grunn av meg. Det er likevel ekstremt vondt å bli tilsidesatt slik, jeg har gått i DKK med ujevne mellomrom siden jeg var 10 år og kjent på det hver messe. Jeg unner ingen den samme opplevelsen.

2) Du skal bli prest. Lykke til med å finne alle som "lever i synd" og forsvarer sine syndige handlinger, og alle samtalene med dem. Jeg er glad jeg kjenner deg litt og vet du er snill og god. Men jeg ser ikke for meg hvordan dette kan fullføres på en tilfredsstillende måte i praksis? 

3) Jeg er ingen teolog, men vet at nattverden betyr fellesskap. Fellesskap rundt bordet, fellesskap med Kristus. Det er ikke opp til meg å bestemme hvem som får og ikke. Jeg vet ikke hvem som "lever i synd" eller ikke. Det kan ikke du vite heller. 

Jeg satser på at nåden holder. 

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere