Edel-Marie Haukland

Alder: 22
  RSS

Om Edel-Marie

Filosofistudent og kristendemokrat. Nordlending i Bergen. @edelmariehurra på internett.

Følgere

Du som ikke lever i synd, ta imot og spis!

Publisert rundt 1 år siden

Da jeg leste onsdagens Vårt Land, hvor frikirker og organisasjoner ble spurt om sin praksis i møte med homofilt samlevende, tok jeg til Twitter for å spørre Espen Ottosen om han virkelig stod inne for sitatet i artikkelen.

Jeg spurte fordi det var så ytterliggående, og fordi uansett bibelsyn og syn på homofilt samliv eller samboerskap så er det å på tomannshånd fraråde mennesker å gå til nattverd dypt problematisk. Spesielt hvis man som Ottosen definerer nattverden som «et fellesskap for dem som har en tydelig tro».

Å råde noen ansikt til ansikt å ikke motta nattverd, fordi de da kan «ete og drikke seg til dom» på grunn av synden de lever i, er å utestenge en veldig spesifikk gruppe fra det kristne fellesskapet og fellesskapet med Kristus på en veldig lite forsonende måte. Ottosen sier i artikkelen at NLM mener samboere eller homofile som er i et forhold ikke kan ha en tydelig kristen tro, og på Twitter at de som tenker annerledes enn NLM kan finne et annet sted å høre til. Hvis det er tilfelle så er det redelig av NLM å si så tydelig at alle som ikke følger deres kristne etikk til punkt og prikke ikke er velkommen hos dem. Jeg vil likevel gjøre dem oppmerksom på at å bryte med en forsamling hvor man gjerne har venner og familie kan være en svært vond og traumatisk prosess. Og hva med alle ungdommene som går på NLM-skoler? Skal de deles opp i «tydelige kristne» og «ikke tydelige nok»? 

Ottosen utdyper i artikkelen og på Twitter at dette gjelder for alle som forsvarer syndige handlinger. Rent prinsipielt, skal han som råkjører til jobb hver dag og ikke har planer om å sakke ned på farten også frarådes å ta del i fellesskapet? Hun som er avhengig av alkohol eller stoff? De som lar temperamentet ta overhånd, og skylder på stress på jobb? Alt dette er synd som forsvares av tusenvis av kristne daglig.

Jeg tror Ottosen og NLM har de beste intensjoner. Det er likevel ikke alltid nok. Det er også store problemer knyttet til hvordan de rent praktisk skal gjennomføre nattverden. Hvem skal bestemme hvor grensa går? Hvem kan dømme i denne saken?

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Uten Gud i Guds hus
av
Linn Stalsberg
18 dager siden / 2565 visninger
Den avgjørende barmhjertigheten
av
Ingebjørg Nesheim
17 dager siden / 2295 visninger
KrF svikter den kristne presse
av
Vårt Land
13 dager siden / 2234 visninger
Fløyene på Kirkemøtet
av
Vårt Land
27 dager siden / 2109 visninger
Kirkenes framtid
av
Berit Hustad Nilsen
11 dager siden / 1950 visninger
Unnfallenhet er ikke en dyd
av
Hilde Frafjord Johnson
17 dager siden / 1477 visninger
Når pressen svikter
av
Vårt Land
27 dager siden / 1436 visninger
Sjamanen, prinsessen og premissene
av
Vidar Mæland Bakke
13 dager siden / 1421 visninger
Menn uten make
av
Vårt Land
21 dager siden / 1169 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere