Espen Andreas Hasle

Alder: 47
  RSS

Om Espen Andreas

Gruppeleder Oslo KrFs bystyregruppe. Leder for Oslo KrF. Opptatt av frivillighet og å skape et samfunn som tar vare på de som faller uttafor. I permisjon fra stilling som sokneprest i Den norske kirke. Tidligere daglig leder for Acta - barn og unge i Normisjon, Jeg kvitrer litt i ny og ne også på @espenandreas.

Følgere

Fellesskap på studiestedet

Publisert nesten 4 år siden

Takk for fint innlegg Martin. I tillegg til alt det gode du skriver tenker jeg det er veldig viktig at studentene finner seg et kristent fellesskap utenfor skolen i studietida. Storsalen i Oslo har denne viktige (kategorial)funksjonen for mange, og det er viktig. Spørsmålet er om vi som er lokale geografiske menigheter i Oslo kan gjøre mer for å inkludere de som kommer til byen og f.eks. bor på hybel hos oss? Jeg tror vi kan gjøre mer.
Gå til kommentaren

Svar til Søetorp

Publisert nesten 9 år siden

Takk for god tilbakemelding. Hvor mange jeg sparer fra ”rushelvete” har jeg ingen tanker om, men hvis mitt lille bidrag kan være med å få noen flere til å tenke seg om, skal jeg være godt fornøyd.

 

Du påpeker med rette at jeg i noen deler av innlegget mitt går hardt på med ”en liten jente”-eksempelet. Det vil nok av noen (deg inkludert) oppleves som ufint, men jeg tror dessverre det er nødvendig å dra på litt av og til for å få fram et poeng.

 

Jeg er derimot ikke enig med deg (og andre i debatten) som hevder at jeg moraliserer over et måteholdsstandpunkt. Tvert i mot skriver jeg det motsatte. Så slår jeg et ivrig slag for å velge totalavhold, men det er noe annet. Jeg avkrever ikke noe av noen, og mener, som jeg skrev i det opprinnelige innlegget, at både måtehold og totalavhold er greit.

 

Hvis jeg skal utfordre deg tilbake vil jeg si at du langt på vei resonerer som meg når du skriver at du vil avstå fra å drikke med barn og folk med problemer til stede. Mitt spørsmål blir: Hvordan vet du hvem som har problemer?

Gå til kommentaren

Takk til Bruun og Haga Hvarnes

Publisert nesten 9 år siden

Takk for hyggelige meldinger og gode og utfyllende innspill.

Gå til kommentaren

Respons

Publisert nesten 9 år siden

Takk for hyggelige og spennende tilbakemeldinger.

 

Randby, det var min intensjon å gi en begrunnelse for mitt syn, kombinert med en oppfordring til at flere burde vurdere det. Jeg kjenner derfor ikke helt igjen din beskrivelse av hva jeg gjør her.

 

Kvistum, velkommen. Jeg innrømmer at jeg har tatt i litt for å få tydelig frem et poeng her. For å få frem et poeng i en tabloidisert virkelighet er det dessverre nødvendig. Men legg merke til at jeg også skrev: ”Jeg anerkjenner at både et måteholds- og et totalavholdsstandpunkt kan begrunnes ut fra en bibelsk fundert etikk.” Jeg har derfor respekt for at noen velger noe annet enn meg, men vil likevel holde fast ved min anbefaling.

 

Flere er inne på sammenhengen med valg på andre områder i livet og konsekvenser. La meg gjerne være tydelig på dette: Jeg er ikke noe glansbilde. Tvert i mot, jeg er en overbevist luthersk kristen, dypt bekymret over min egen synd og uendelig takknemlig for Guds nåde hver dag. Jeg har derfor ingen illusjoner om at jeg (eller noen andre kristne) får til alt og er spesielt prektige. Jeg ser at det er en utfordring med å gå ut med slike ting som jeg gjør her at det kan bidra til bildet av at kristne er det som ”får til livet”. Det mener jeg ikke. Men jeg er enig med Ottesen i at det er mange områder vi kan og bør tenke gjennom. Denne gangen var mitt tema alkohol.

 

Og med det vil jeg holde fast ved at det er godt og nødvendig å gi en slik anbefaling som jeg gjør her, i en tid da standarden synes å være måtehold som hele tiden dytter grensen for inntaket mer. Det er noe galt når unge kristne mennesker for første gang opplever drikkepress i menigheten de begynner i når de flytter til Oslo.

 

I en slik sammenheng kan lett totalavhold forsvinne som alternativ. Jeg håper mitt bidrag kan gi noen flere støtte til å velge det. 

 

 

 

 

Gå til kommentaren

Kommentarer fra Acta og Normisjon

Publisert over 9 år siden

Hei.

Vi har i løpet av kvelden lagt ut noen innlegg til en viss grad kommenterer disse spørsmålene.

Fra undertegnede, daglig leder i Acta, barn og unge i Normisjon

Fra Rolf Kjøde, generalsekretær i Normisjon

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
25 dager siden / 2901 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 2000 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
13 dager siden / 1110 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
27 dager siden / 623 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
7 dager siden / 589 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
12 dager siden / 579 visninger
Brokete Brasil
av
Hildegunn Marie Tønnessen Seip
4 dager siden / 386 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere