Alf Inge Wang

Alder: 11
  RSS

Om Alf Inge

Førsteamanuensis ved NTNU

Følgere

Liten kirkekollekt

Publisert over 10 år siden

I dagens Vårt Land ble det vist til at en gjennomssnitt kirkegjenger gir 20 kr i kollekt og at dette er overraskende lavt. Jeg er helt enig i at dette er et svært lavt beløp, men jeg syns det er mye viktigere å svare på hva dette egentlig betyr og hvorfor folk gir så lite. 

Jeg tror at grunnen til at folk gir lite i kollekt i kirka er at svært mange har ikke noe særlig eierforhold til kirka og menigheten. En profesjonalisert kirke der de som "driver" kirka er betalt av staten, fører raskt til at det blir et skarpt skille mellom de "lønnede" og de "andre". Jeg tror det er svært viktig å innlemme og uttruste alle i menigheten til tjeste for gud i menigheten, slik at folk i menigheten får et sterkt eierforhold til kirka. Det er svært viktig at det ikke er kun de ansatte (prest, organist, klokker, etc) som driver menigheten. Dette er først og fremst ikke pga. av kollekt, men for å få en levende menighet. 

En gang i framtiden tror jeg det kommer et skille mellom stat og kirke. Da vil ikke staten gå med på å sponse kirkene slik de gjør i dag. Det kan være lurt å forberede seg på denne nye hverdagen i god tid...

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
6 dager siden / 2861 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
29 dager siden / 1890 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
3 dager siden / 1405 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
9 dager siden / 1017 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
4 dager siden / 743 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 1 måned siden / 625 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere