Daniel Hisdal

Alder:
  RSS

Om Daniel

Kristen mann som liker ekte evangelisering, og ikke kristendom light som dessverre oftere og oftere er å finne i verden i dag!

Følgere

Frekkhetens nådegave - Biogen

Publisert 7 dager siden - 119 visninger

"Biogen er et bioteknologiselskap dedikert til å utvikle nye behandlingsalternativer for å forbedre livet til pasienter som lever med nevrologiske, hematologiske og autoimmune sykdommer." Dette er hvordan dette selskapet liker å presentere seg selv. Ordene dedikert, forbedre og liv har vel sjelden vært mer malplassert.

Han ble kalt USAs mest forhatte mann, Martin Shkreli, da han tok over selskaper som lager medisin og sendte prisene for livsnødvendige medikamenter i været. På kort tid ble medisiner og preparater mange 1000% dyrere.

Mye av det samme er i ferd med å skje i Norge. Selskapet Biogen, som har utviklet medisinen Spinraza, har satt en kunstig og ikke minst skyhøy pris på denne medisinen. Dette er en medisin man må ta 7 ganger første året, så 3 ganger årlig etter det. Da ser man virkelig hvor dyrt dette blir. 

Så vil kanskje noen si at man er nødt til å ta så godt betalt når det er så få som trenger medisinen - "hver dose vil jo koste mye mtp hvor mye det kostet å utvikle medisinen". Imidlertid er dette ikke et valid argument når man ser dette i lys av to ting:

1. Profitten Biogen har av dette er skyhøy til tross for at de har brukt en god del penger på å utvikle medisinen.

2. Biogen er et selskap som har fått 5 milliarder kroner av oljefondet. Det er altså dine og mine penger det er snakk om. Det er altså ikke bare tyveri, men dobbelt tyveri. 

Se for deg at Per gir Kari 5000000 slik at hun kan investere i en eiendom. Ett år senere står Per på bar bakke, og Kari sier: "Du kan kjøpe eiendommen min for 10000000."

 

Hva Biogen er dedikerte til vet jeg ikke, men det virker ikke å være brukernes beste. De sier de vil forbedre livene til folk, men man kan vel helt klart konkludere med at de har gjort det motsatte. De har gitt et falskt håp til personer som går gjennom en tung tid.

Gå til innlegget

Vennlige liberale eller overlegne konservative?

Publisert rundt 1 måned siden - 281 visninger

I min vandring i ulike landskap (kirke, dagligliv, internett osv) har jeg observert noe som jeg undres sterkt over. Det virker som om man som kristen enten er liberal og vennlig, eller konservativ og overlegen. Jeg vet at en slik inndeling i to grupper er forenklet, men det endrer ikke min observasjon.

Jeg er hva man vil kalle konservativ i min kristne tro. I det legger jeg at jeg tror på de bibelske historier, og stort sett har konservative svar når det gjelder spørsmål som diskuteres i kristenverden. Jeg mener at det konservative tradisjonelle bibelsynet er det korrekte. Følgelig ser jeg på mye av det som skjer i den liberale delen av kristneheten som negativt. 

Imidlertid er det en ting jeg ikke får til å stemme. I ulike sammenhenger der jeg støter på andre konservative, får jeg inntrykk av at de er overlegne og lite inkluderende. I andre sammenhenger, hvor jeg omgås liberale som gjerne ikke har et like stort fokus på Bibel, har jeg gjerne det motsatte inntrykket; de er ikke overlegne og de er inkluderende.

Er det bare meg, eller er det andre som har samme erfaring?

Gå til innlegget

Kirkeuke mot okkupasjon av palestinske områder?

Publisert 5 måneder siden - 132 visninger

"I år er det 50 år siden Israel okkuperte de palestinske områdene". Slik starter "Kirkeuken for fred i Palestina og Israel" sin beskrivelse av hva denne uken er.

Se for deg at man på Aps landsmøte blir enige om å ha en uke i året hvor man går ut i gatene for å rekruttere folk til Frp. Høres merkelig ut, ikke sant? Vel, det er fullt sammenlignbart med hva som skjer i Den Norske Kirke, Kirkens Nødhjelp, KFUM-KFUK osv denne uken. 

Man snakker altså om en okkupasjon, og man kaller det palestinske områder. Jeg skal ikke gå inn på områdene som ikke heter Øst-Jerusalem, for rent historisk er det et noe udefinerbart landskap. Imidlertid, når det gjelder Jerusalem, og da i aller høyeste grad gamlebyen, er det ingen tvil om at dette er jødenes by. Arabere og palestinere kan rett og slett ikke kreve denne byen. Flere tusen år gammel historie forteller klart at dette er byen Gud har gitt jødene. 

Palestinerne vil ha et eget land, og da har de understreket at Øst-Jerusalem skal være deres hovedstad. Dette er altså noe DNK, KN, KFUM-KFUK osv stiller seg bak. Hvordan er det mulig for kristne som kjenner Bibelen, som kjenner Guds ord til Abraham, å svikte jødene og deres Gudegitte by på denne måten? 

Fred er ordet som trumfer alt virker det som. Fred er ordet man skyver foran seg for at middelet skal virke spiselig. Bjørnstjerne Bjørnson skrev: "Fred er ei det beste, men at man noget vil". Jeg sier heller: Fred er ei det beste, men at man gjør det Gud vil!

Gå til innlegget

Fortjener noen å gå fortapt?

Publisert 6 måneder siden - 3261 visninger

Ingen fortjener å bli frelst, men kan man si at folk fortjener å gå fortapt?

Jeg vil tro at ingen bekjennende kristne vil si at man fortjener å komme til Himmelen. Det som gjør at man kommer til Himmelen er at Jesus døde for oss. Selv om det finnes noen doktrinale forskjeller rundt dette, er Jesu død for oss sentral i alle.
Det later til at det er større uenighet om helvete; hva er det som gjør at man kommer til helvete. Mange vil nok si at "mangel på tro" er sentralt, men hva man mener med dette er det bred uenighet om. Her vil jeg forklare mitt syn:

Romerne 1 viser at årsaken til at man ikke får ta del i Himmelen, er:

- at man har BYTTET UT sannhet med løgn

- at man PÅSTÅR man er klok

- at man IKKE  og takker Gud

- at man BYTTER UT den uforgjengelige Guds herlighet med bilder av forgjengelige mennesker, fugler, firbeinte dyr og krypdyr.

- at man FØLGER sitt hjertes lyster

 

På grunn av disse tingene blir man altså, iflg Romerne 1, overlatt til seg selv, og i en slik tilstand bærer det til helvete. Videre foreller dette kapittelet at siden folk gjør dette, har man ingen unnskyldning på dommedag. Hvis man derimot fødes inn i en tilstand hvor man MÅ påstå man er klok, man må bytte ut sannhet for løgn, ikke takke, og følge egne lyster, da har man en unnskyldning.

- Man trenger ikke bytte ut sannhet med løgn, man kan tro på Han som er sannheten

- Man trenger ikke påstå man er klok, man kan være ydmyk og tro på Han som er klok

- Man trenger ikke følge sine hjertes lyster, man kan fornekte seg selv og tro på Jesus 

etc

 

Det som gjør at mennesket går fortapt er altså ikke at man har arvet synden, men at man blir værende i den. Jeg var ikke i Eden. Jeg falt ikke, men jeg ble født liggende på bakken. Jeg velger selv om jeg vil bli værende i den tilstanden, MEN DET VALGET HAR JEG KUN PGA JESUS (bare sånn at det er helt klart!)

 

Gå til innlegget

Melde seg ut? Ok, men hvor skal man gjøre av seg?

Publisert rundt 1 år siden - 866 visninger

For svært mange kristne er det viktig å være en del av en kirke/menighet, og i disse utmeldingstider kan det være interessant å spørre seg spørsmålet: Hvis man melder seg ut av Den Norske Kirke, men fortsatt vil ta del i et kristent fellesskap, hvor melder man seg inn da?

Mange trofaste, ekte* medlemmer av kirken, velger å melde seg ut av den norske kirke nå. Valget om å melde seg ut virker enkelt for mange, men et langt vanskeligere valg må jo være hvor en skal gjøre av seg. Hvilken menighet/organisasjon skal man nå bli en del av? Dette blir litt som når man skal velge seg politisk tilhørighet. Dessverre finnes det ingen valgomat i denne sammenheng, så her må man gjøre jobben selv.

Hvorfor tar folk de valgene de gjør? Er det basert på en grundig gjennomgang av hva de ulike menighetene/kirkene står for, eller er det tradisjon, det som er enklest eller det at man følger strømmen som er avgjørende? Hvorfor er det for eksempel så mange som velger å gå fra DNK til NLM? Vet man hva NLM står for i alle saker? Hvorfor er det slik at homofilispørsmålet skal veie tyngre enn andre saker?

Jeg forstår de som velger å melde seg ut av DNK pga. siste tids hendelser, og jeg deler selv dette synet i denne saken. Likevel må man passe seg for å gjøre homofilisaken som det eneste som betyr noe. Derfor mener jeg at man bør ta seg god tid til å bestemme hvilken menighet/kirke man vil inn i. Slik jeg ser det er det flere saker som er minst like store som denne, og dette håper jeg folk tar med i betraktningen når de nå skal velge / har valgt. 

*med ekte kristne mener jeg her folk som ikke kun har meldt seg inn i statskirken for å gjøre om på kirkens politikk om homofili.

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Bortforklaringer i særklasse
av
Hogne Hongset
28 minutter siden / 27 visninger
0 kommentarer
Hva er alder?
av
Tove S. J Magnussen
rundt 2 timer siden / 49 visninger
0 kommentarer
Å helbrede våre spedalske
av
Andreas Masvie
rundt 5 timer siden / 99 visninger
0 kommentarer
BCC og andre kristne
av
Bernt Aksel Larsen
rundt 6 timer siden / 210 visninger
1 kommentarer
Dommedag og benektelse
av
Vårt Land
rundt 6 timer siden / 123 visninger
1 kommentarer
Ungt opprør mot våpen
av
Une Bratberg
rundt 16 timer siden / 373 visninger
4 kommentarer
Idear og deira forførande makt
av
Per Steinar Runde
rundt 19 timer siden / 260 visninger
3 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Gjermund Frøland kommenterte på
"The New State Solution"
4 minutter siden / 350 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Hvorfor akkurat Bibelen?
19 minutter siden / 2038 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Hvorfor akkurat Bibelen?
38 minutter siden / 2038 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Lignelsen om navlestrengen
42 minutter siden / 167 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Tro på himmelen
rundt 1 time siden / 120 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Idear og deira forførande makt
rundt 1 time siden / 260 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
BCC og andre kristne
rundt 1 time siden / 210 visninger
Roald Øye kommenterte på
"The New State Solution"
rundt 1 time siden / 350 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Hvorfor akkurat Bibelen?
rundt 1 time siden / 2038 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Hvorfor akkurat Bibelen?
rundt 1 time siden / 2038 visninger
Tove S. J Magnussen kommenterte på
La ungene være, kristne venner!
rundt 1 time siden / 1609 visninger
Tove S. J Magnussen kommenterte på
En seier for det livssynsåpne samfunn
rundt 1 time siden / 117 visninger
Les flere