Daniel Snekkerhaugen

Alder:
  RSS

Om Daniel

Følgere

Har du hørt om 17 år gamle Zaki al-Hobby?

Publisert over 4 år siden

Han er en palaraber som er blitt skutt. Fortsatt ringer ingen bjeller?

Men er ikke det rart? For det er ikke uvanlig at unge palarabere som blir skutt blir gjerne store oppslag om. Men her er en tilleggsopplysning som trolig er en medvirkende faktor til at dette tilfellet er veldig ukjent. Den 17-årige palaraberen Zaki al-Hobby ble skutt av egyptiske grensevakter. Og når man leser om Al-Hobby eller alle de 2595 andre som kommer frem her http://www.gatestoneinstitute.org/5008/war-crimes-against-palestinians så virker det sannelig som at disse er en slags "b-mennesker" hos endel aktivister og ikke minst media. Det er ingen Mads Gilbert i legeuniform som kan "fortelle ståa". Ingen Sidsel Wold som løper omtrent beina av seg for å komme mest mulig "up, close and personal" for å lage skreddersydde tåreperser. Ingen Fredrik Græsvik som bruker twitter for å pushe en slags pervertert "liktelling"

Kort sagt ingenting. 

Gå til innlegget

Same procedure as last year

Publisert over 4 år siden

same procedure as every year, også for AUF som det kommer frem her http://www.nrk.no/ostfold/auf-beklager-droy-medlemsverving-1.12128089

AUF kan selvfølgelig beklage sin oppførsel når det blir offentlig kjent. Men det er veldig mye som tyder på at denne beklagelsen er veldig hul, for ulike avarter av det som har blitt avslørt har blitt avslørt veldig mange ganger før, over mange år. For man har vel ikke glemt medlemsskandalen for endel år siden. Hvor AUF var sentrum for medlemsskandalen av de partipolitiske ungdomsorganisasjoner. Og den eneste grunnen til at offentligheten ikke fikk kjenne til omfanget av skandalen var at daværende Ap-statsråd valgte å ta grep som kun hadde til hensikt å skjerme AUF og ikke minst unngå at slike som Stoltenberg og Jagland skulle komme under kritisk søkelys. 

Men det som er skremmende med denne og tidligere avsløringer, er at det helt klart forteller om en tilnærming som minner mest om Stalin-Sovjet eller Hitler-Tyskland. Jeg tenker i denne sammenhengen på alderen til de som AUF mener er en legitim målgruppe: 12-åringer. Dvs man snakker om barn. Den slags tilnærming at barn er legitim målgruppe for politikk var vanlig både i Stalin-Sovjet og Hitler-Tyskland. 

Så i stedet for å komme med det som åpenbart er hule beklagelser når man blir avslørt for urent trav, så bør AUF heller svare på hvorfor de viderefører politisk fremgangsmåte som har mest gjengklang i samfunn som Stalin-Sovjet eller Hitler-Tyskland? 

Gå til innlegget

Før valget gikk Audun Lysbakken og kategoriserte de rike som "den nye sutreklassen" (kilde http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/--Overklassen-er-den-nye-sutreklassen-7148539.html#.Uq3wevTuKSo)

Og en av de som har blitt fremhevet som "sutrere" er Olav Thon. For noen dager siden så ble det kjent at Olav Thon har valgt å overføre sine verdier til en stiftelse. På den ikke-sosialistiske side så ble det møtt med stor støtte hvor bl.a kunnskapsminister Røe Isaksen svarer på twitter med "you go, guy!". Støtten på venstresiden hos de politiske ledere er dog der, men noe mer avbalansert.

Men derimot hos venstresidens folk i media er reaksjonen noe annet. Dette er f.eks Hege Ulstein med denne kommentaren http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1018/thread290476/#post_290476

Hvor Ulstein skriver bl.a "Men den største presangen går til Thon selv. Pengeflyttingen gjør at han sparer 120 millioner i formuesskatt i året () Ekte sjenerøsitet skal ikke brukes til å kamuflere gjerrighet, som i Thons tilfelle" Eller Mimir Kristjansson som på Nrk Ytring har denne http://www.nrk.no/ytring/ikke-en-gave-1.11411736

Hvor Kristjansson formidler følgende: " Det er en bløff at Olav Thon gir bort sin milliardformue. I realitetene planlegger han en gigantisk skatteflukt i det hinsidige () Dette formålet (stiftelsen min merknad)er verken veldedig eller allmennyttig" Og at stiftelsen i prinsippet ikke er "noe annet enn terrakottahær eller en pyramide"

I Dagbladet har kommentatorene Geir Ramnefjell (kilde http://www.dagbladet.no/2013/12/12/kultur/meninger/hovedkommentar/kommentar/olav_thon/30804120/) og Marie Simonsen. Førstnevnte gjentar den samme løgnen som de forannevnte om at Thon "gir seg selv". Mens Marie Simonsen på twitter velger å vektlegge at "Thon sparer mer i skatt enn han gir bort"

Dette var altså responsen på at en norsk næringslivsleder (som altså blir beskyldt for å være sutrete) velger å overføre sine verdier til en stiftelse. Som medfører at disse verdier er sikret, deriblant arbeidsplasser, for så lenge stiftelsen eksisterer. Samt bidra direkte til ulike samfunnsnyttige formål. 

Kanskje Lysbakken bør gjøre en ny vurdering om hvem som tilhører "sutreklassen". 

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere