Lars Martin Dahl

Alder: 1
  RSS

Om Lars Martin

Følgere

Publisert over 1 år siden
Mikael Bruun – gå til den siterte teksten.

Ikke tre gudstjenester i året en gang?
Jeg regner med at du, ifm feriekabalen f.eks., har gudstjenester i andre kirker allerede? Tanken er at man da kan gjøre "litt mer ut av det" av og til - til det beste for prest og menighet.  
Men for all del, om en prest ikke vil bruke sin spesialkompetanse andre steder enn "hjemme" skal han få slippe - kanskje. 

Gå til kommentaren

Publisert over 1 år siden
Fred Søndby – gå til den siterte teksten.

Hei Fred og takk for din kommentar.

Du har mye rett i det du sier, men:
1) kallet og ordinasjonsløftet jeg nevner er viktig, men når en arbeidstaker prester går tom, går han minst like tom som alle andre. Kallet er ikke nevnt, fordi kronikken omhandler årsaken til at prester slutter som prester.  
Jeg kjenner ikke en kollega som ikke er glad i menigheten sin. Undersøkelser i arbeidslivet (noen år tilbake nå) får fram at prester topper statistikker for arbeidsmengde, pliktfølelse og lojalitet til arbeidsgiver, og omdømme.
 
2) At en prest forlater sin kirke for å ha en kirkelig handling i en annen kirke er på ingen måte nytt. Ofte har slike utfart vært begrunnet i innsparinger eller mangel på vikarer eller hvordan man organiserer arbeidet i prostiet. I dagens kirkelig og kirkeøkonomisk virkelighet feirer menigheter regelmessig gudstjenester sammen. Mitt forslag er at slike gudstjenester kan fungere som mer enn besparelser, ved at ni av ti kirker holdes stengt (slik som gjøres i Domprostiet 2 pinsedag), men de kan også satses på og slik fungere positivt for prester, kor, kantorer og ikke minst kirkegjengere.

Selv om mitt eksempel i kronikken omhandlet gudstjenester og liturger, er ideen overførbar til annen kompetanse. F.eks. prester som har lang fartstid som journalister har en kompetanse kirken sårt trenger - den bør anvendes.


Gå til kommentaren

Publisert over 1 år siden
Daniel Krussand – gå til den siterte teksten.

Takk for ros og for nådehilsen.
Jeg vil bare svare at det er veldig mange ledere i kirka som er veldig dyktige til å anvende og følge opp sine ansatte. De er også flotte representanter for kirken - hvor også jeg er en hyrde. Men stort sett alt kan gjøres annerledes og bedre.
Pax et bonum.

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere