Dagfinn Gaarde

Alder: 53
  RSS

Om Dagfinn

Ugift mann etter Jesus sin kallelse.

Følgere

Uvanlige observasjoner.

Publisert 11 dager siden - 326 visninger

En konkret hilsen?

Natt til 8.juni prøvde jeg å fotografere en planet som lyste kraftig på nattehimmelen. Den sto i syd midt på natten så jeg antar at det må ha vært Jupiter. Det stemte best med den astronomiske kalenderen.

Jeg har et kompaktkamera med telezoom, så jeg tenkte at jeg kanskje kunne få tatt et bilde av den. Det viste seg å være vanseligere enn jeg tenkte.

Plutselig hørte jeg en stemme som sa "Vil du se den?".
Jeg svarte antakeligvis ja. For plutselig begynte autofokusen å jobbe noe voldsomt, og jeg kunne se en planet badet i solskinn på skjermen på mitt kompaktkamera.

Jeg kunne se den helt klart og tydelig. Omtrent som å se fullmånen. Jeg fikk ikke tatt noe bilde da kameraet er helautomatisk og ikke lot seg operere.

Saken er at helsa har blitt værre i det siste på grunn av at hormonene har havarert. Jeg mistenker at det dreier seg om mer enn bare overgangsalderen.

Jeg føler at episoden med planeten og kameraet var en hilsen fra Jesus,
slik at jeg skulle løfte hodet og fatte mot. Jeg begynner å bli alvorlig sliten.

Jeg oppfatter episoden som å være naturlig og normal. Det er bare en av mange opplevelser. Jeg tenker at det ikke er mer merkelig enn for eksempel helbredelse, men at det nok er en hilsen spesielt beregnet på en datanerd.

Jeg liker datamaskiner, matematikk, datagrafikk og stereoskopisk datagrafikk (virtual reality). Og jeg liker å se Jupiter.

Jeg er ikke i stand til å gjenta situasjonen, og har kommet til den konklusjonen at man egentlig må ha stjernekikkert. Men jeg så den klart og tydelig på skjermen på mitt kompaktkamera.

Noen vil nok si at jeg hallusinerte, men jeg oppfattet situasjonen som virkelig og konkret.

Jeg har fått det inntrykket at konkrete åndelige erfaringer er noe man hører mest om i lavkirkelige sammenhenger. Eller privat og ikke i gudstjenesten på søndager.

Er det noen andre som har konkrete erfaringer med slike ting?
Da tenker jeg mer på kunnskapsord, at noen taler profetisk over en, konkrete bønnesvar og lignende.

Jeg vet at det kan være vanskelig å snakke om slike ting da man kan bli
stemplet som en åndelig dåre og ikke bli tatt seriøst.
Men det er ingen nytte i å bli tatt seriøst hvis man holder munn.

Er det noen som har noen kommentarer?

 

Gå til innlegget

Pinsevenn eller lutheraner.

Publisert 2 måneder siden - 236 visninger

Ja takk begge deler.

Er det noen av de kristne retningene som har forstått Guds ord mer enn andre? Eller er det slik at vi har bare forstått det delvis? Burde man ta det beste fra de forskjellige retningene og sette sammen sin egen teologi?

Jeg føler det slik at man bare ser en del av sannheten. I mitt eget liv er det slik at jeg tenker at de forskjellige retningene fokuserer bare på deler av Jesu lære.

Pinsevennene har en teologi der man fokuserer på kraften i Den Hellige Ånd. Man skal leve et seirende kristenliv ved Den Hellige Ånds kraft. Dette kan bli veldig slitsomt hvis man ikke helt klarer å leve opp til forventningene.

Luther mente vel at mennesket er en bedervet synder og ikke hadde mulighet til å leve etter Guds standard. Dette er vel egentlig ganske pessimistisk. Men mange føler nok at dette stemmer da vi er ganske skrøpelige i oss selv.

Kan begge ha rett? Samtidig?

Fra min egen erfaring kan jeg si at jeg ønsker det beste fra begge leire.
Jeg synes at mitt eget liv går fra seier til seier og fra nederlag til nederlag. Det er en blanding av begge deler.

Jeg får ingen anfektelser når livet er grusomt, men uten Den Hellige Ånd ville jeg ikke vært i live.

De fleste opplever vel begge ytterlighetene i sitt eget liv.

Jeg sier ja takk til både Luther og Den Hellige Ånd.

 

Gå til innlegget

Sterk tro eller svært naiv.

Publisert 2 måneder siden - 329 visninger

Troen alene.

Jeg sender dere ut som sauer blant ulver. Vær kloke som slanger og troskyldige som duer!

Uten at dere vender om og blir som barn, kommer dere ikke inn i himmelriket. Den som gjør seg selv liten som dette barnet, han er den største i himmelriket.

Kan man opparbeide seg sterk tro ved at man handler på den informasjonen som nytestamentet gir? Jo mer bekreftelse man får, desto sterkere blir troen. Kan troen styrkes ved at man gjør en egeninnsats.

Barn er i utgangspunktet naive, og dette er noe som bibelen setter høyt. De troende kalles jo for Guds barn. Kan man opparbeide seg naivitet og barnlighet? Eller er det dette som er utgangspunktet?

Apostlene oppfatter jeg som at de hadde sterk tro. De hadde kommet til modenhet i troen. Men de handlet på Jesu ord, og var Jesu etterfølgere.

De som Jesus kaller "én av disse mine minste søsken" er vel de som ikke har så mange ressurser. Dermed blir det vel ikke forventet så mye av dem. Men evangeliet om Jesus Kristus er veldig enkelt, så til og med enkle mennesker kan bli frelst.

Jeg oppfatter meg selv nærmest som ytterliggående naiv. Det fungerer det også.

Gå til innlegget

De skal slippe å reise så langt.

Publisert 3 måneder siden - 124 visninger

Naive meg.

Jeg foreslo for Jesus at han kunne sette i gang en helbredelseskampanje i Sjømannskirka på Gran Canaria. Da ville man nok få en del omtale og mange ville bli frelst. Da fikk jeg til svar: "De skal slippe å reise så langt".

 

Det var det hele.

Jeg er visst utrolig naiv.

Gå til innlegget

Noen tanker om døden.

Publisert 3 måneder siden - 167 visninger

Guds ugjenkallelige vilje er at alle skal bli frelst.

Gud åpenbarer sin veg til frelse for hvem han vil.
I unge år var jeg ikke interresert i åndelige spørsmål i det hele tatt.
Jeg er døpt og konfirmert i Den Norske Kirke på grunn av tradisjon, slik som de fleste andre i Norge. Vi fikk utdelt nytestamentet slik at vi kunne lese om grunnlaget for kristendommen.
Jeg leste en halv side og kom til den konklusjonen at dette er en tullebok helt uten verdi.
Men da vi var i kirken i forbindelse med konfirmasjonen kunne jeg merke en voldsomt påfallende fred og en god følelse. Jeg kunne ikke forstå hva dette var. Men jeg husker det fremdeles.
Så ble det ikke noe mere åndelighet for min del.

Men i 1990 fikk jeg en opplevelse av at det var noe utenom det man kunne ta og føle på i den fysiske verden.
Det minner mye om det mange muslimer som kommer til tro på Jesus opplever i den muslimske del av verden.
Jeg var totalt uforberedt. Paulus visste i hvert fall i utgangspunktet at Gud fantes. Jeg visste absolutt ingenting om Gud og Jesus og sånt. Plutselig kunne jeg masse bibelvers. Men jeg hadde ALDRI lest bibelen. Da forstod jeg at her var det bare å begynne å lese.
Jeg forstod da at man skulle bekjenne seg som kristen og vedkjenne seg Jesus. Jeg begynte da med en ringerunde til venner og bekjente og fortalte at jeg hadde møtt Jesus. Jeg stupte ut i det og har ALDRI sett meg tilbake. Etter dette har jeg overlatt alt til Jesus, og hans stemme
til veiledning har ALLTID vært med meg.


Min mormor og morfar har bedt mye for meg. De kunne be.

Jeg jobbet som dataprogrammerer på den tiden. Men etter denne opplevelsen fant jeg ut at jeg ville bli sykepleier og reise ut som missionær. På begynnelsen av 90-tallet var jeg vel en av
Norges mest aktive til å vitne om Kristus som Guds veg til frelse. En dag jeg hadde vært ute på gaten og delt ut traktater, sa Jesus til meg at dette skulle jeg ALDRI angre.
Dette var i 1993. Men etter hvert ble helsen stadig dårligere, og jeg ga opp denne tanken.

Men selv i perioder med dårlig helse visste jeg at Jesus uansett var med meg. Han sa at selv om hele verden skulle være imot meg så ville Han ALDRI slippe meg.

Livet var i perioder svært misslykket og i 1999 fant jeg ut at jeg ville begynne å studere til dataingeniør. Jeg tenkte at dette var det enste jeg kunne i denne verden.
Jeg klarte å fullføre universitetsutdannelsen med et nødskrik. Hjerteinfarkt.
Jeg jobbet som dataprogrammerer på 80-tallet da jeg har et ekstraordinært talent i dette. Jeg lærte dataprogrammering i løpet av en uke og begynte i jobb etter fjorten dager. Dette kunne jeg før jeg var født, slik at jeg klarer å hevde meg i faget selv om helsen har vært ubeskrivelig dårlig. Jeg har aldri hørt om noen som har hatt så mange sykdommer.

Da jeg var 40 år fikk jeg klar beskjed fra fastlegen. "Du kommer IKKE til å leve lenge."
Da jeg var 45 år sa den nye fastlegen min, "jeg har sett det værre, men ALDRI i så ung alder".
Hjerteoperasjon da jeg var 47. Jeg måtte forklare noen av sykehuspersonellet, at om vi lever eller dør så hører vi Herren til, og at døden er en vinning. Men jeg var lei av å bruke nitroglycerin om natta. Det har vært profetert over meg at Gud er med meg.
Dette har jeg ALDRI tvilt på selv om det er et Guds under at jeg lever.
Selv når jeg er døden nær får jeg beskjed om at Gud er med meg.

I 2012 spør Jesus meg om jeg trenger hjelp med økonomien. Ja, svarer jeg. Så spør han meg om hva jeg ønsker at Han skal gjøre. Jeg svarer at jeg vet ikke, du får gjøre det du synes er best, svarer jeg. Så går søknaden min om pensjon igjennom. Mer enn jeg noen gang
hadde drømt om. Mine kontaktpersoner i helsevesenet hadde ALDRI hørt om noe lignende. Men det er innenfor reglene.

30. desember 2017 spør Jesus meg om jeg ønsker å bli helbredet en gang til, da jeg hadde vært syk en stund. Jeg vil helst at min mor skal bli frelst svarte jeg. 3.januar blir jeg akuttinnlagt på sykehuset, og har berget livet ved hjelp av skolemedisin. "Tvangsinnlagt", sa innleggende lege. Men det var frivillig.

For noen dager siden sa Jesus til meg at jeg kunne be om hva jeg vil, og jeg skulle få det. Jeg ba om at min mor skulle bli frelst.

Jesus svarer ALLTID på en annen måte enn det jeg ber om. Bedre. Nå venter jeg i spenning på hva som kommer til å skje.


Nedenfor er det en artikkel om en av Jesus sine undergjerninger mot meg. Legg merke til detaljene, da de viser at dette var en villet og overlagt gjerning.
Jesus er vital og i høyeste grad i live. Han er aktiv ved Den Hellige Ånd et eller annet sted på vår jordklode, døgnet rundt , året igjennom. Han tar aldri ferie.

Mastergrad i dataalgoritmer - for det meste logikk og matematikk.
Pinsevennlig lutheraner.
Taler ikke i tunger.
Ikke karismatisk.
Medlem av Den Norske Kirke.

Et helt vanlig menneske. Eller?

 http://idag.no/nyheter/kristenliv/og-dagfinns-hjerte-ble-helbredet/19.26817

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Chiek Er kommenterte på
Nødvendig og ubehagelig
8 minutter siden / 307 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Nødvendig og ubehagelig
23 minutter siden / 307 visninger
Hallvard Jørgensen kommenterte på
Nødvendig og ubehagelig
rundt 1 time siden / 307 visninger
Morten Andreas Horn kommenterte på
Vil også kirken støtte aktiv dødshjelp?
rundt 1 time siden / 382 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Det vi står sammen om
rundt 2 timer siden / 986 visninger
Magnus Leirgulen kommenterte på
Morfars kristendom
rundt 2 timer siden / 191 visninger
Frode Meland kommenterte på
Nødvendig og ubehagelig
rundt 2 timer siden / 307 visninger
Levi Fragell kommenterte på
Vil også kirken støtte aktiv dødshjelp?
rundt 2 timer siden / 382 visninger
Runar Foss Sjåstad kommenterte på
Nødvendig og ubehagelig
rundt 2 timer siden / 307 visninger
Magne Kongshaug kommenterte på
Miraklet i Leipzig
rundt 4 timer siden / 201 visninger
Magne Kongshaug kommenterte på
Stillheten bak stjernene
rundt 4 timer siden / 1788 visninger
Les flere