Kriterier

Den 16. august 2018 ble det innført forhåndsmoderering av debattinnlegg. Endringen innebærer at alle innlegg må godkjennes av moderator før de publiseres. Dette skyldes først og fremst at det har forekommet presseetiske brudd på nettstedet som vi ikke har hatt mulighet til å stanse før det var for sent.

Rent praktisk vil endringen medføre at debattantene ikke selv publiserer, men sender dem til gjennomgang hos moderator. Herfra vurderes innleggene fortløpende, merk likevel at det kan ta opptil 12 timer før innlegget blir publisert, gitt at det er i samsvar med retningslinjene for forumet. De viktigste prinsippene gjengis her:

 1. Innlegget må være et debattinnlegg.
 2. Innlegget må være argumenterende.
 3. Innlegget må være på norsk.
 4. Innlegget må ikke fordreie eller karikere andres synspunkter.
 5. Innlegget må ikke spekulere i bakenforliggende motiver.
 6. Innlegget må rettes mot en identifiserbar og gjenkjennelig posisjon.
 7. Innlegget må ikke generalisere enkeltpersoner ut fra gruppetilhørighet.
 8. Innlegget må ikke være utleverende.
 9. Innlegget må etterleve Åndsverkslovens krav til opphavsrettigheter.
 10. Innlegget må ikke inneholde noe som kan medføre straffeansvar, er ærekrenkende, rasistisk, truende, obskønt, pornografisk eller på annen måte er i strid med norsk lov.
 11. Innlegget må ikke inneholde reklame.
 12. Innlegget må ikke inneholde beskyldninger mot juridiske personer som utløser retten til samtidig imøtegåelse i henhold til Vær Varsom-plakatens 4.14, som gir de som utsettes for sterke beskyldninger rett til å imøtegå av faktiske opplysninger. Debattinnlegg som inneholder slike beskyldninger må sendes til debatt@vl.no, slik at redaksjonen kan innhente samtidig imøtegåelse.

Se også våre retningslinjer.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere