Chris Svendsen

Alder:
  RSS

Om Chris

Mandag 19. juni 2017: Ja ja, da har jeg fra VD's egen religions- og debattredaktør, Alf Gjøsund, fått bekreftet det jeg fryktet; mitt valg om å bruke ordene "kynisk" og "manipulerende" om Ervin Kohn er personangrep og brudd på god debattskikk, mens det at andre kaller meg for bl.a. jødehater, antisemitt og psykotisk, hverken går under personangrep eller brudd på nevnte debattskikk. Det viser seg også at moderatorer har enten ikke lengre mulighet for å redigere kommentarer og fjerne det de anser som personangrep og/eller avsporing (slik de gjorde tidligere), eller så overstyres de av nevnte debattredaktør. Det er både skuffende og opplysende, og det var som jeg fryktet, den nåværende redaksjonen drar VD ned i gjørmen. Jeg kan ikke akseptere en slik inkompetent og arrogant ledelse, det er alt for mye forskjellsbehandling og hykleri, og ettersom det er umulig å få noen vettuge svar fra Gjøsund, blir dette det siste jeg skriver her inne. Det er en god stund siden jeg var aktiv her, og jeg er uansett bare en tilfeldig person på et random debattforum, så ingen vil merke mitt fravær. Jeg har dessuten også informert Gjøsund om hva jeg mener om alt dette, og alt avhengig av hvor mottakelig han er for kritikk, så skal du ikke se bort ifra at jeg blir suspendert/utestengt. Så... god sommer folkens! :)

Følgere

@Krussand.

Publisert rundt 3 år siden
Chris Svendsen – gå til den siterte teksten.
Svar meg gjerne på melding, ettersom dette er en avsporing fra det tråden handler om.

Jeg sendte deg en mail.

Gå til kommentaren

Publisert rundt 3 år siden
Jødefiendtlig

Igjen så tas denne for lengst oppbrukte, feilaktige og misvisende argumentasjonen i bruk. Kommer redaksjonen til å slå ned på det denne gang? Nei.

Ja til aldersgrense for omskjæring av gutter.

Gå til kommentaren
Sigurd Eikaas – gå til den siterte teksten.
Jeg fortalte tidligere i tråden hvordan de plaget meg med fordømmelse og skyldfølelse. Og hvordan jeg ble fri pga den autoriteten som Gud har gitt oss i Jesu navnet. Jeg kan også fortelle hvordan de en periode i denne tiden da jeg var totalt fragmentert som person, men samtidig var totalt avhengig av Jesus, forsøkte å gi meg mareritt og ødelegge nattesøvnen min. Det skjedde gjerne ved at de kom til meg i drømme, men da gjerne i skikkelse av en nær venn for at jeg ikke skulle kjenne dem igjen. Likevel kunne jeg kjenne uroen mens de fremdeles var på lang avstand, og når de kom nær nok så var marerittet kommet så langt at jeg våknet. Så da kunne jeg befale dem å vike i Jesu navn, og Jesu nærvær kom umiddelbart tilbake og jeg kunne sove fredfullt videre. Etterhvert lærte jeg å befale dem å vike ikke bare mens jeg var i ferd med å våkne, men til og med mens skikkelsene enda var langt borte, og marerittet var i sin spede begynnelse og jeg fremdeles var i dyp søvn. Da gav plageåndene til slutt opp.

Vet ikke hvorfor det ikke eksisterer en norsk utgave, men fra den danske versjonen av Wikipedia;

"Plageånder er oprindelig gammel overtro om ånder, der plagede mennesker med alle slags ulykker. I dag bruges det om mennesker, der udøver (ondsindet) og vedvarende drilleri overfor andre mennesker."

Definisjonen er slående, og kommentarene fra de i denne tråden som påstår de har hatt nærkontakt med plageånder/demoner er opplysende. Det siterte forklarer veldig, veldig mye, og all ære til dere som gjør et tappert forsøk på å bruke logikk i en slik tråd.

Gå til kommentaren

@Krussand #31.

Publisert rundt 3 år siden
Daniel Krussand – gå til den siterte teksten.
GT er sann fortellig.

Mener du at GT slik den er skrevet, er historisk korrekt? Og gjelder det alt, eller bare utvalgte deler?

Edit: Svar meg gjerne på melding, ettersom dette er en avsporing fra det tråden handler om.

Gå til kommentaren

@Fjerdingen #166.

Publisert rundt 3 år siden
Vanskelig å akseptere Sannheten?

Jeg har personlig alltid vært fascinert av religiøse som så hardbarket er overbevist om at det er kun de som kjenner Sannheten. Så lenge det har eksistert religioner så har det også eksistert mennesker som påstår at de har rett og alle andre har feil, og det faktum at det per dags dato fremdeles er umulig å få et objektivt svar på hva denne Sannheten egentlig er, det gjør det hele bare mer interessant.

Bjørn Erik, for de av oss som ikke deler ditt subjektive syn på sannheten/virkeligheten er det logisk nok vanskelig å akseptere det DU personlig anser for å være sannheten. Problemet for deg er det samme som det alltid har vært; din ekstreme arroganse. Du snakker om Sannheten med stor S, men du har hverken evne eller vilje til å innse at din versjon av sannheten kun er et resultat av dine egne opplevelser, dine egne erfaringer, din egen personlighet. Du har aldri vært i stand til å opphøye din personlige sannhet som mer troverdig enn andres sannheter.

Dersom man tar et objektivt blikk på hva du påstår, så ender vi opp med at din sannhet selvsagt ikke er objektiv. Din sannhet er selvsagt ikke Sannheten. Har du noen gang vært i stand til å bevise at din sannhet er den eneste Sannheten? Nei, akkurat som du ikke er i stand til å bevise at andres sannheter er falske.

Hvor mange år har du diskutert her inne nå? Likevel er det mange kristne som fremdeles er uenige med deg og det du personlig anser for å være Sannheten. De leser den samme Bibelen som du gjør, vil det si at din subjektive tolkning er mer korrekt enn deres subjektive tolkning? Og hvordan kan du rettferdiggjøre at din tolkning gjør at du kjenner Sannheten, når tolkning kun er subjektivt?

Vi kunne også tatt med alle kristne der ute som ikke henger på VD og som også er uenig med deg, og alle mennesker fra andre religioner som naturlig nok har et annet syn på hva som er Sannheten, men det er det vel ikke noe poeng i, ettersom det er kun du, Bjørn Erik Fjerdingen, som kjenner Sannheten.

Jeg regner med at det er denne totale mangel på selvinnsikt som gjør at du konstant anklager alle som ikke deler ditt syn på "Sannheten" for å være arrogante. Alle andre kommer med vrøvl, vranglære, osv. Det er jo bare et retorisk spørsmål på dette stadiet, men forstår du virkelig ikke hvorfor det er dumt å gå så skyhøyt ut?

Hvorfor ikke innta en mer ydmyk stilling til din personlige tro, slik de aller fleste andre religiøse er i stand til? Du kommer ingen vei med å hamre inn dine påstander om Sannheten, så hvorfor kan du ikke bare si det som det er; Sannheten slik DU ser den, er sånn og sånn. Det Bibelen/Gud/Jesus egentlig mener, slik DU forstår det, er sånn og sånn. Da har du plutselig kvittet deg med denne feilaktige arrogansen og du har tatt steget fra hovmod til personlig religionsforståelse.

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere