Eivind Lundager

Alder: 61
  RSS

Om Eivind

Følgere

NRK - med eller uten Beethoven

Publisert rundt 7 år siden

"Egentlig kunne de like gjerne sagt sitt i kor, altså helt samtidig, og spart tid i det minste. Den nye NRK-korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen har nesten en umulig å oppgave i det å nyansere bildet som en svidd inn gjennom NRK av Odd Karsten Tveit og Sidsel Wold. Det dreier seg om 30 år med ensidighet og mangel på det meste av kontekster og nyanser."

Har dirigenten i NRK´s "journalistkor" – hvem det nå er – mistet takta? Beethoven ble jo døv på sine gamle dager, men til tross for det viftet han i vei med sin dirigentstav, og opprettholdt en viss rytme – trodde han. For ingen var så “uhøflige”
at de gikk hen og fortalte hvem som egentlig var “på bærtur”. Nøkternt sett var det jo nettopp det som virkelig var uhøflig…

NRK´s hylekor strever åpenbart med sitt, sett fra publikums
ståsted. Tidvis synger de ramfalskt, men det verste er at musikaliteten mangler for å oppfatte det selv, og da har vi alle et problem. Forskjellen på Beethovens publikum og NRK´s, er at sistnevnte ikke er fullt så “høflig” lenger.
Nå setter vi foten ned!

Takk Gud for de sosiale medier, så andre får slippe til med synspunkter. Når radio- og TV-lytterne rundt om i stuene har hørt den samme plata om igjen, og om igjen, og om igjen – og om igjen, begynner de å gå kraftig lei – som om det hele var en slags spennende tålmodighetstest. Vi skal vel ikke se helt bort i fra at enkelte i NRK merker en strime av dissonnans og uro i salen, men så spiller det vel ingen rolle likevel, siden lisenspengene er der uansett?
I motsatt fall: Fikk vi noen andre synspunkter gjennom eteren, ja så fikk vi vel Roy Vega på lufta i beste sendetid, eventuelt i hyggelig lag "På Løvebakken" eller hos Skravlan, eller hva det nå var han het.

Ikke helt  ulikt SAS - som hver man nå ser har brukt sugerør langt inn i statskassa i årevis, må nok NRK etter valget i 2013 vurdere andre driftsalternativer. Titter vi inn i krystallkula, er det tegn på – eller håp om – at NRK vil måtte ta i bruk helt andre koster: En borgerlig regjering med respect for seg selv vil nødvendigvis forlange nye rammer for drift og nyhetsformidlling.

Vedlagt er et eksempel på en kronologisk formidling av Israels moderne historie, for de som foretrekker en mer pedagogisk fremstilling. Daniel Ayalon og hans korps er faktisk gode til å tegne og fortelle, så kanskje vi inviterer ham på våre morsomme lørdagsprogrammer en gang utpå høsten neste år? 
Bare tanken på det, må jo gi alvorlige søvnproblemer på Marienlyst…
Men jeg begynner å glede meg!

http://www.youtube.com/watch?v=XGYxLWUKwWo

Gå til kommentaren

Skal vi tegne og fortelle?

Publisert rundt 7 år siden

http://www.youtube.com/watch?v=XGYxLWUKwWo


Israel's Deputy Minister of Foreign Affairs Danny Ayalon explains the historical facts relating to the Israeli Palestinian conflict. The video explains where the terms "West Bank", "occupied territories" and "67 Borders" originated and how they are incorrectly used and applied. Also follow on Twitter: http://twitter.com/DannyAyalon and http://facebook.com/DannyAyalon

Gå til kommentaren

Trenger KrF et sabbatsår?

Publisert rundt 7 år siden

- Det er Fylkesmannen som mottar søknadene til medaljen. Deretter kommer Fylkesmannen med en anbefaling, og sender samtlige søknader over til hoffet, sier Rannveig Bjerkmo, fungerende fylkesmann i Oslo og Akershus, til Dagbladet.
(Dagbladet 13.11.2012)

Hvem er så fylkesmann i Oslo og Akershus? 
Fungerende fylkesmann er som angitt over Rannveig Bjerkmo, men det utvetydige ansvaret for innstillingen ligger hos tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland.Med en slik politisk fartstid forventer publikum at fylkesmannen har de nødvendige kvalifikasjoner for å anbefale en søknad om tildeling av Kongens fortjenestemedalje.

Selv om fylkesmannsembetet er en politisk nøytral rolle, står det ikke til å nekte at hun som tidligere sentral KrF-leder åpenbart ikke mestrer å gjøre viktige verdivalg. Til tross for at hun i øyeblikket befinner seg på Cuba, er dette hennes krystallklare ansvar før innstillingen sendes til Hoffet. I dette tilfelle er det skjedd et fatalt feilskjær av fylkesmannen og den tidligere KrF-politikeren. Midt i en tid der mye synes å flyte, begynner folk å spørre: Hvor ble det av det ”kristelige” partiet?  
Om ikke det var nok, er HM Kong Harald satt i forlegenhet ved elendig rådgivning fra nettopp fylkesmannen. I følge Human Rights Service (HRS) har fylkesmannen oversett bekymringene fra publikum. Det tyder på at Kristelig Folkeparti ikke kommuniserer med og tar hintene fra samfunnet: 
Så hvor ble det av det folkelige partiet?
Det er ikke forbudt med en tenkepause for partiet? 
Trenger KrF et sabbatsår?

http://www.dagbladet.no/2012/11/13/nyheter/teater/antisemittisme/islam/sionisme/24337229/

http://www.rights.no/2012/11/kjaere-fabian-stang/

http://www.rights.no/2012/11/anti-integrering/

Gå til kommentaren

Djevledans på tredemølle?

Publisert over 7 år siden
Lars Gule – gå til den siterte teksten.

At Lundager ikke skjønner at mccarthyisme er noe av det styggeste som finnes, er hans problem. Men når han ikke skjønner mccarthyismens svineri, kan han selvsagt heller ikke se at det nettopp slik tilsvining Vega driver med - under dekke av å skrive faglig.

Jeg har ikke sagt noe som helst om at mengden publisering skulle være forbundet med lav faglig standard. Men det er Vega som insisterer på å kalle seg historiker. Historiker er to ting, nemlig en slags tittel man kan smykke seg med dersom man har et hovedfag i historie, men det vanligste er at man kaller seg historiker dersom man jobber som historiker.

Jeg må nesten klype meg i armen. Hva er det som gjør at Lars Gule og Kjell Aarsund går så helt fra konseptene, igjen og igjen i møte med samme problemstillinger. Ordet "personangrep" blir vel for svakt. De går løs på motdebattanter i en form og med så grove personangrep at det ville ført alle andre rett ut av Vedidebatt.no og alle andre diskusjoner på nettsteder med noe grad av seriøsitet.

Sjikanøse utbrudd, grov sarkasme, forsøk på karakterdrap og gjentatte tirader av vulgærargumentasjon fosser nesten frådende ut, i innlegg etter innlegg. Og nå sannelig i diskusjon etter diskusjon på Verdidebatt. Dette er intet mindre femte runde med Gule og co., i følge tilbakemeldinger jeg har fått! Jeg avleser deres bidrag som hat. Blindt hat. Men samtidig en erfaring å ta med seg videre. Det må likevel være noe i det Roy Vega og vi andre har pekt på i denne og andre artikler som gjør at Gule og Aarsund går så berserk. Tro meg: Noen ser det! De to våpenbrødrene trigges og stresses av helt bestemte og til dels avgrensede tema. Tema som ikke kommer til å bli forlatt med det første. Vi har lært noe, etter å ha gått gjennom oppbyggingen av slike artikler, og når de to kommer innpå.

Nå er jeg slett ikke alene om å identifisere hva som gjør de to personene, Lars Gule og Kjell Aarsund, så til de grader rasende. Jeg har vært vitne til det flere ganger. Roy Vega er deres hat-objekt nummer 1, og det er veldig mange som etter hvert har fått med seg hvilke tema som gjør Gule og Aarsund så til de grader rasende. Det er bare å rulle tilbake og se når de starter opp sin verbale djevledans, for så kverner videre helt i samme spor. Hvor hentes all den negative energien fra? Hvor er så deres egen toleranse for andres meninger er, hvor er deres egen "vitenskapelighet" og "empiri", se det får vi bare gjette oss til. Dette er direkte vondt å lese. Og lese, det har mange gjort i kveld og i løpet av denne dagen!

Vi har lært noe av dette. Gule og Aarsund har kanskje undervurdert sine politiske motstandere, kanskje for de de blir for blendet av sine egne usakligheter, som overgår alt hva jeg noen sinne har opplevd i en nettdebatt. Det er helt forferdelig.

Tro meg: Det sitter noen der ute og kopierer over hvert eneste ord. Vi skriver på en måte litt netthistorie her. Jeg tror faktisk at Lars Gule og Kjell Aarsund har skrevet seg ut av den, uten egentlig å ha skjønt det? Vel, de roter det mest til for seg selv, og folk sitter vel igjen med langt flere spørsmål enn svar. Vi har faktisk endel svar, men velger å posisjonere det ut. Følg med. Rundt meg er ingen spesielt skvetne, selv om mange føler på ubehaget med å konfrontere de spesielle politiske miljøene vi nå har foran oss.

Guds fred i stuen.

Eivind Lundager

 

Gå til kommentaren
Kjell Aarsund – gå til den siterte teksten.

Hvem har" breiet seg med titler" ? Det må jo i så fall være Vega, som i praksis viser at han knapt lever opp til de akademiske kvalifikasjonene han

Roy Vega har overhodet ikke breiet seg med titler, du bløffer deg fram med vulgariteter og avsporinger, og har forlengst tapt denne diskusjonen også, så det suser. Igjen, ta deg tid til å lese det som står over her. Ta timeout. Du blir helt konsekvent for sur og usaklig og jeg kan ikke med min beste vilje se at du og Lars Gule har noe som helst å tilføre denne diskusjonen.

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere