Thor Bjarne Bore

Alder: 82
  RSS

Om Thor Bjarne

Tidligere redaktør i Romsdals Budstikke, Vårt Land (1970-83), Stavanger Aftenblad. Har vært leder i Kirkerådet (2002-2006), styreleder i Kirkens Nødhjelp, leder av Norsk Presseforbund, medlem av Pressens Faglige utvalg, leder av TV2-utvalget, medlem av Ytringsfrihetskommisjonen. Medlem av Bispedømmerådet (09-11), medlem av Stavanger bystyre (V) (07-11)

Følgere

Frp har presset Ap

Publisert nesten 7 år siden

Det er nok hverken Tajik eller Jensen som får det avgjørende ord i disse spørsmålene. Problemet er at Fremskrittspartiet har oppnådd sin største seier i partiets historie ved stadig å presse Arbeiderpartiet lenger til høyre. Mitt håp er at et ev. regjeringsskifte vil sørge for at alle asylbarn som har vært her i mer enn tre år, får bli, at det blir innført raskere behandlingstid, kanskje færre klageadganger slik at de som ikke oppfyller asylkravene må  raskt ut, og ev. kunne stå på listene over de som søker arbeidsinnvandring. Om KrF/V eventuelt vil kunne ha større påvirkning i en K/V/Krf-mindretallsregjering eller en noe mer usannsynlig H/Frp/KrF/V-flertallsregjering tror jeg ingen tør svare på i dag, her vil det dreie seg om tro.

Gå til kommentaren

Skråsikkerhet?

Publisert rundt 7 år siden

Til Guttorm Ihlebæk: Hverken i denne eller mange andre saker er jeg "skråsikker". Jeg er åpen for at jeg kan ta feil, at jeg leser Bibelen med altfor fargede briller, at min tolkning av kirkens etikksyn og bibelen  gjennom tidene ikke betyr noe som helst i den aktuelle sammenhengen. Men etter å ha fulgt den kirkelige debatt siden slutten av 1950-tallet, må jeg si at mange uttalelser om "Guds klare ord" i saken om kvinnelige prester/biskoper, skilsmisse og gjengifte, i dag fremstår som heller skråsikre", og at tradisjonelt konservative fyrtårn har endret syn

Gå til kommentaren

Bevisbyrde

Publisert rundt 7 år siden

Gunnar Søyland: Siden du uttaler deg så skråsikkeret, og siden det er du som nevner  Faderen og Sønnen, spør jeg igjen, på bakgrunn av dine innlegg: Hvor i Bibelen uttaler Faderen eller Sønnen seg om homofili? Din debatt-teknikk  er som om retten skulle si til en anklaget: Bevis at du ikke hare gjort noe galt.

Gå til kommentaren

Hvor?

Publisert rundt 7 år siden

Og hvor i Bibelen uttaler Faderen eller Sønnen seg om homofili?

Gå til kommentaren

Dissens

Publisert rundt 7 år siden

Heldigvis har 5 av de 12 medlemmene dissentert på dette punktet. Landsmøtet avgjør.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Visjon Norge som «Guds forrådshus»?
av
Cecilie Erland
24 dager siden / 2236 visninger
Å bli forma til eit kristent liv
av
Hallvard Jørgensen
22 dager siden / 1811 visninger
Fleksibel og sliten
av
Merete Thomassen
10 dager siden / 1302 visninger
Klima er viktigst!
av
Arne Danielsen
30 dager siden / 1234 visninger
Lengselen etter det evige hjem
av
Heidi Terese Vangen
15 dager siden / 1120 visninger
Respektløshet og bedrag i Jesu navn
av
Pål Georg Nyhagen
25 dager siden / 1081 visninger
Rusreformen som gjør vondt verre
av
Constance Thuv
18 dager siden / 916 visninger
Prestekallet kommer innenfra
av
Maryam Trine Skogen
29 dager siden / 901 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere