Thor Bjarne Bore

Alder: 81
  RSS

Om Thor Bjarne

Tidligere redaktør i Romsdals Budstikke, Vårt Land (1970-83), Stavanger Aftenblad. Har vært leder i Kirkerådet (2002-2006), styreleder i Kirkens Nødhjelp, leder av Norsk Presseforbund, medlem av Pressens Faglige utvalg, leder av TV2-utvalget, medlem av Ytringsfrihetskommisjonen. Medlem av Bispedømmerådet (09-11), medlem av Stavanger bystyre (V) (07-11)

Følgere

Frp har presset Ap

Publisert over 6 år siden

Det er nok hverken Tajik eller Jensen som får det avgjørende ord i disse spørsmålene. Problemet er at Fremskrittspartiet har oppnådd sin største seier i partiets historie ved stadig å presse Arbeiderpartiet lenger til høyre. Mitt håp er at et ev. regjeringsskifte vil sørge for at alle asylbarn som har vært her i mer enn tre år, får bli, at det blir innført raskere behandlingstid, kanskje færre klageadganger slik at de som ikke oppfyller asylkravene må  raskt ut, og ev. kunne stå på listene over de som søker arbeidsinnvandring. Om KrF/V eventuelt vil kunne ha større påvirkning i en K/V/Krf-mindretallsregjering eller en noe mer usannsynlig H/Frp/KrF/V-flertallsregjering tror jeg ingen tør svare på i dag, her vil det dreie seg om tro.

Gå til kommentaren

Skråsikkerhet?

Publisert over 6 år siden

Til Guttorm Ihlebæk: Hverken i denne eller mange andre saker er jeg "skråsikker". Jeg er åpen for at jeg kan ta feil, at jeg leser Bibelen med altfor fargede briller, at min tolkning av kirkens etikksyn og bibelen  gjennom tidene ikke betyr noe som helst i den aktuelle sammenhengen. Men etter å ha fulgt den kirkelige debatt siden slutten av 1950-tallet, må jeg si at mange uttalelser om "Guds klare ord" i saken om kvinnelige prester/biskoper, skilsmisse og gjengifte, i dag fremstår som heller skråsikre", og at tradisjonelt konservative fyrtårn har endret syn

Gå til kommentaren

Bevisbyrde

Publisert over 6 år siden

Gunnar Søyland: Siden du uttaler deg så skråsikkeret, og siden det er du som nevner  Faderen og Sønnen, spør jeg igjen, på bakgrunn av dine innlegg: Hvor i Bibelen uttaler Faderen eller Sønnen seg om homofili? Din debatt-teknikk  er som om retten skulle si til en anklaget: Bevis at du ikke hare gjort noe galt.

Gå til kommentaren

Hvor?

Publisert over 6 år siden

Og hvor i Bibelen uttaler Faderen eller Sønnen seg om homofili?

Gå til kommentaren

Dissens

Publisert over 6 år siden

Heldigvis har 5 av de 12 medlemmene dissentert på dette punktet. Landsmøtet avgjør.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
26 dager siden / 3631 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
20 dager siden / 2560 visninger
Snevert om synd
av
Torunn Båtvik
5 dager siden / 1876 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
20 dager siden / 1873 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
17 dager siden / 1718 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
5 dager siden / 1664 visninger
Jakt og offer
av
Hilde Løvdal Stephens
14 dager siden / 1414 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere