Thor Bjarne Bore

Alder: 81
  RSS

Om Thor Bjarne

Tidligere redaktør i Romsdals Budstikke, Vårt Land (1970-83), Stavanger Aftenblad. Har vært leder i Kirkerådet (2002-2006), styreleder i Kirkens Nødhjelp, leder av Norsk Presseforbund, medlem av Pressens Faglige utvalg, leder av TV2-utvalget, medlem av Ytringsfrihetskommisjonen. Medlem av Bispedømmerådet (09-11), medlem av Stavanger bystyre (V) (07-11)

Følgere

Frp har presset Ap

Publisert rundt 6 år siden

Det er nok hverken Tajik eller Jensen som får det avgjørende ord i disse spørsmålene. Problemet er at Fremskrittspartiet har oppnådd sin største seier i partiets historie ved stadig å presse Arbeiderpartiet lenger til høyre. Mitt håp er at et ev. regjeringsskifte vil sørge for at alle asylbarn som har vært her i mer enn tre år, får bli, at det blir innført raskere behandlingstid, kanskje færre klageadganger slik at de som ikke oppfyller asylkravene må  raskt ut, og ev. kunne stå på listene over de som søker arbeidsinnvandring. Om KrF/V eventuelt vil kunne ha større påvirkning i en K/V/Krf-mindretallsregjering eller en noe mer usannsynlig H/Frp/KrF/V-flertallsregjering tror jeg ingen tør svare på i dag, her vil det dreie seg om tro.

Gå til kommentaren

Skråsikkerhet?

Publisert rundt 6 år siden

Til Guttorm Ihlebæk: Hverken i denne eller mange andre saker er jeg "skråsikker". Jeg er åpen for at jeg kan ta feil, at jeg leser Bibelen med altfor fargede briller, at min tolkning av kirkens etikksyn og bibelen  gjennom tidene ikke betyr noe som helst i den aktuelle sammenhengen. Men etter å ha fulgt den kirkelige debatt siden slutten av 1950-tallet, må jeg si at mange uttalelser om "Guds klare ord" i saken om kvinnelige prester/biskoper, skilsmisse og gjengifte, i dag fremstår som heller skråsikre", og at tradisjonelt konservative fyrtårn har endret syn

Gå til kommentaren

Bevisbyrde

Publisert rundt 6 år siden

Gunnar Søyland: Siden du uttaler deg så skråsikkeret, og siden det er du som nevner  Faderen og Sønnen, spør jeg igjen, på bakgrunn av dine innlegg: Hvor i Bibelen uttaler Faderen eller Sønnen seg om homofili? Din debatt-teknikk  er som om retten skulle si til en anklaget: Bevis at du ikke hare gjort noe galt.

Gå til kommentaren

Hvor?

Publisert rundt 6 år siden

Og hvor i Bibelen uttaler Faderen eller Sønnen seg om homofili?

Gå til kommentaren

Dissens

Publisert over 6 år siden

Heldigvis har 5 av de 12 medlemmene dissentert på dette punktet. Landsmøtet avgjør.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Kristen gutt-syndromet
av
Merete Thomassen
29 dager siden / 2746 visninger
Uten Gud i Guds hus
av
Linn Stalsberg
11 dager siden / 2331 visninger
Den avgjørende barmhjertigheten
av
Ingebjørg Nesheim
10 dager siden / 2235 visninger
KrF svikter den kristne presse
av
Vårt Land
6 dager siden / 2111 visninger
Fløyene på Kirkemøtet
av
Vårt Land
20 dager siden / 2070 visninger
Kirkenes framtid
av
Berit Hustad Nilsen
4 dager siden / 1480 visninger
Unnfallenhet er ikke en dyd
av
Hilde Frafjord Johnson
10 dager siden / 1443 visninger
Når pressen svikter
av
Vårt Land
20 dager siden / 1425 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere