Thor Bjarne Bore

Alder: 81
  RSS

Om Thor Bjarne

Tidligere redaktør i Romsdals Budstikke, Vårt Land (1970-83), Stavanger Aftenblad. Har vært leder i Kirkerådet (2002-2006), styreleder i Kirkens Nødhjelp, leder av Norsk Presseforbund, medlem av Pressens Faglige utvalg, leder av TV2-utvalget, medlem av Ytringsfrihetskommisjonen. Medlem av Bispedømmerådet (09-11), medlem av Stavanger bystyre (V) (07-11)

Følgere

Frp har presset Ap

Publisert over 6 år siden

Det er nok hverken Tajik eller Jensen som får det avgjørende ord i disse spørsmålene. Problemet er at Fremskrittspartiet har oppnådd sin største seier i partiets historie ved stadig å presse Arbeiderpartiet lenger til høyre. Mitt håp er at et ev. regjeringsskifte vil sørge for at alle asylbarn som har vært her i mer enn tre år, får bli, at det blir innført raskere behandlingstid, kanskje færre klageadganger slik at de som ikke oppfyller asylkravene må  raskt ut, og ev. kunne stå på listene over de som søker arbeidsinnvandring. Om KrF/V eventuelt vil kunne ha større påvirkning i en K/V/Krf-mindretallsregjering eller en noe mer usannsynlig H/Frp/KrF/V-flertallsregjering tror jeg ingen tør svare på i dag, her vil det dreie seg om tro.

Gå til kommentaren

Skråsikkerhet?

Publisert over 6 år siden

Til Guttorm Ihlebæk: Hverken i denne eller mange andre saker er jeg "skråsikker". Jeg er åpen for at jeg kan ta feil, at jeg leser Bibelen med altfor fargede briller, at min tolkning av kirkens etikksyn og bibelen  gjennom tidene ikke betyr noe som helst i den aktuelle sammenhengen. Men etter å ha fulgt den kirkelige debatt siden slutten av 1950-tallet, må jeg si at mange uttalelser om "Guds klare ord" i saken om kvinnelige prester/biskoper, skilsmisse og gjengifte, i dag fremstår som heller skråsikre", og at tradisjonelt konservative fyrtårn har endret syn

Gå til kommentaren

Bevisbyrde

Publisert over 6 år siden

Gunnar Søyland: Siden du uttaler deg så skråsikkeret, og siden det er du som nevner  Faderen og Sønnen, spør jeg igjen, på bakgrunn av dine innlegg: Hvor i Bibelen uttaler Faderen eller Sønnen seg om homofili? Din debatt-teknikk  er som om retten skulle si til en anklaget: Bevis at du ikke hare gjort noe galt.

Gå til kommentaren

Hvor?

Publisert over 6 år siden

Og hvor i Bibelen uttaler Faderen eller Sønnen seg om homofili?

Gå til kommentaren

Dissens

Publisert over 6 år siden

Heldigvis har 5 av de 12 medlemmene dissentert på dette punktet. Landsmøtet avgjør.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Bryllup med bismak
av
Trond Langen
28 dager siden / 2296 visninger
Den verkeleg raude fare
av
Emil André Erstad
20 dager siden / 1892 visninger
Kjønnsideologi på avveie
av
Marit Johanne Bruset
13 dager siden / 1886 visninger
Slutt å gjøre kirken kul!
av
Merete Thomassen
rundt 1 måned siden / 1800 visninger
Spooky sjamanisme?
av
Vårt Land
25 dager siden / 1760 visninger
Kunnskapsløst om «koranskoler»
av
Usman Rana
13 dager siden / 1525 visninger
Bli i kirken, Märtha Louise!
av
Vårt Land
rundt 1 måned siden / 1295 visninger
En fallende stjerne?
av
Vårt Land
13 dager siden / 1224 visninger
Kallmyrs tabbe
av
Vårt Land
16 dager siden / 1158 visninger
Forledet av Frp
av
Vårt Land
20 dager siden / 1095 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere