Bjørg Holme

Alder: 53
  RSS

Om Bjørg

Jeg er kristen. Har fire barn. Det er 21 år mellom den eldste og den yngste.

Følgere

Publisert nesten 5 år siden

Det er jo uansett opp til den enkelte å avgjøre hva slags samlivsform en skal inngå, så kirken må forholde seg til de forespørslene om seremonier og velsignelse den får.  Kirken befinner seg i en virkelighet hvor to av samme kjønn kan velge å gifte seg.

Spørsmålet er hvordan kriken skal forholde seg til dette.

Gå til kommentaren

To ordninger for å markere to syn

Publisert nesten 5 år siden

Hvorfor kan man ikke, for å markere at kirken har to syn, lage to ordninger. En ordning for vigsel som bare skal gjelde for par med en av hvert kjønn og de som ikke er skilt. Og en annen ordning som bare skal omfatte forbønn og velsignelse, som skal gjelde for par av samme kjønn, par hvor en eller begge er skilt, og kanskje også samboere.

Jeg er selv skilt og i dag samboer, men har likevel tro på at ekteskapet er Guds gode ordning for menneskene, men det er ikke alltid idealet sammenfaller med virkeligheten.

Min erfaring tilsier at det å inngå et et nytt parforhold etter at en er skilt har noen negative sider. Så jeg har forståelse for bibelens motforestilling mot nytt ekteskap etter at en er skilt.

Noen vil sikkert hevde at de homofile fortsatt blir diskriminert, men da er det i allefall ikke bare de homofile som diskrimineres.

Det å velsigne å be for folk må jo være en av kirkens viktigste oppgaver uavhengig av hvem det gjelder. Det er jo opp til Gud å avgjøre hvordan han vil besvare bønnen.

Gå til kommentaren

Publisert nesten 5 år siden

Det kommer kanskje an på hvor konkret fortellingen om syndefallet skal forstås?

Gå til kommentaren

Hva er fakta?

Publisert over 5 år siden

Jeg kan være enig i at den frie viljen nok er en smule begrenset.  Det som er interessant her er jo hva som er virkeligheten. Bibelen beskriver bare to muligheter når det gjelder evigheten. Det interssante her er, hva er fakta? Hvis bibelen har rett hvordan forholder jeg meg til det. Hvilke av de to alternativene skal jeg velge?

Hvis det er Gud som har skapt og dermed eier verden, er dette muligens noe han bestemmer, hvor mange utganger det skal være på dette livet. Vi kan ønske oss en tredje mulighet, men hjelper egentlig det noe hvis fakta er som beskrevet i bibelen?

Det gjenstår egentlig å se om bibelen hadde rett eller ikke.

Siden dette spørsmålet muligens kan få dramatiske konsekvenser for oss, vil jeg anbefale å gjøre som det står i blibelen, be så skal du få, let så skal du finne, bank på så skal det bli åpnet opp for deg.  Dvs prøv å finne sannheten, helt ærlig, så godt du kan.   

Gå til kommentaren

Publisert over 6 år siden
Mads Ripe – gå til den siterte teksten.
Eller kanskje....reservasjonsrett mot å sette vaksiner, hvis man synes det er feil...og og og...reservasjon mot medisin, hvis man synes at håndspåleggelse er et bedre alternativ....

Hvis en er imot vaksinasjon og medisin er en vel neppe lege.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
rundt 1 måned siden / 2534 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
19 dager siden / 1133 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 777 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
12 dager siden / 638 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
18 dager siden / 595 visninger
Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
3 dager siden / 498 visninger
Brokete Brasil
av
Hildegunn Marie Tønnessen Seip
10 dager siden / 477 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere