David Åleskjær

Alder: 10
  RSS

Om David

Frilans skribent som daglig skrifter på http://davidsliv.blogspot.com

Følgere

Eh...?

Publisert over 7 år siden

Hvorfor legger du inn et innlegg du ikke er enig med deg selv, men kun Prince Alexnder Crow?

Om du leser hele innlegget, håper jeg du innser at dette er en artikkel som gjengir ulike syn, og ikke et innlegg som presenterer mine egne meninger.

Den dagen jeg kun skriver artikler hvor jeg er enig med alle gjengitte sitater, bør jeg nok finne et annet yrke. (Eventuelt endre meninger og kun skrive for avisen "Norge i dag", som stort sett bare trykker sitater de er 100% enige i.)

Som frilanser skriver jeg om alt mulig forskjellig. For Vårt Land har jeg for eksempel intervjuet prester jeg er STERKT uenig med. Da er det min jobb å få fram disse prestenes mening, ikke mine egne. Jeg skrev til og med en dybdeartikkel om Maria-åpenbaringer for noen år siden, og jeg tør påstå at den var OBJEKTIV. Spør du meg på puben hva jeg måtte mene om slike åpenbaringer, vil du nok derimot få noe helt annet enn objektivitet...

Vel, siden mange tydeligvis kun leser overskriften før de i "sjokk" sender meg e-poster, ser jeg meg nødt til å si min egen mening i akkurat denne saken:

De som tror at Gud selv sto bak Titanic-ulykken eller Utøya-terroren, tilhører EN HELT ANNEN RELIGION enn meg. For å si det riktig så radikalt (og for å spole fram debatten ti meter): Det er min oppriktige mening at de som tror Gud sto bak Utøya, aldri noensinne har kjent Gud.

Nå blir det sikkert mange hissige kommentarer. Beklager om jeg ikke svarer på alle. Orker rett og slett ikke... :)

Gå til kommentaren

Ja, også...

Publisert over 7 år siden

Ja, også lutheranerne i avisen Lutheran Herald, da... De er jeg visst også helt på bølgelengde med teologisk... :)

Gå til kommentaren

For ordens skyld

Publisert over 7 år siden

Hm. På grunn av overskriften har jeg fått noen e-poster fra folk som lurer på om jeg oppriktig tror Titanic-ulykken var en Guds straffedom.

For ordens skyld, til dere som faktisk gidder å lese hele artikkelen: Den eneste jeg er enig med her, er Price Alexander Crow. :)

Gå til kommentaren

Publisert over 8 år siden

Nå er jeg personlig blant dem som får lite ut av Gaither & Co, men slikt handler jo om smak og behag. Selve "Gaither-kulturen" er jeg svært positiv til, så lenge jeg slipper å høre på! Hehe.

Men det jeg egentlig ville si, var at dette rett og slett var fantastisk bra skrevet, Per!

Gå til kommentaren

Forskjellige typer bønn

Publisert nesten 9 år siden

Mitt hovedpoeng er bare at det er bedre å lytte til Guds stemme, i stedet for alltid å drive enveiskommunikasjon og la Far være en slags julenisse som hele tiden får servert våre ønskelister (og til tider svært diffuse ønskelister). Det kan virke som om noen har et bønneliv som BARE handler om å servere Far ulike ønskelister, og da tror jeg man går glipp av veldig mye i den dimensjonen som kalles "bønn".

Det jeg ofte tror skjer, er at Ånden minner oss om gjøre noe for noen, mens vi da er skrudd sammen slik at vi bare ber for dem og "legger dem i Herrens hender" (hvor de sannsynligvis var fra før av). På den måten har vi lettet vår samvittighet og fjernet den "byrden" Ånden la på oss. Vi sender rett og slett Guds bønn til oss rett i retur til Ham.

Jeg tror selvsagt på å be for folk. Men jeg har som nevnt begynt å lytte til mine bønner for å unngå tåkeprat. For om jeg ber for noen, er det jo ikke slik at Gud behøver å minne meg på dem. Grunnen til at jeg ber for dem, er jo at Han i utgangspunktet allerede HAR minnet meg om dem.

Noen ganger kan man kanskje lure på hva man skal be om for et konkret menneske, mens man samtidig føler en trang til å gjøre det. Da kan man be i Ånden eller forsøke å finne fram til hva som er behovet ved hjelp av Guds stille stemme.

Men i de tilfellene hvor det dreier om praktiske bønneemner, som egentlig ikke trenger noen overnaturlig inngripen fra Gud for å bli besvart, tror jeg Gud vil sende de fleste av bønnene i retur. Hvorfor be Gud om å gjøre de tingene Han har gitt oss evner til å gjøre, og til og med befalt OSS å gjøre?

 

Jeg er enig i at ikke alle konkrete bønner nødvendigvis må være om mirakler. Men jeg mener samtidig at det er meningsløst å be konkrete bønner man ikke forventer seg svar på. Om grunnen til at man folder hendene og ber for "alle de ensomme i verden" egentlig bare er å bevisstgjøre seg selv, tror jeg det er bedre å formulere det slik: "Kjære Gud, vis meg hvem jeg bør invitere på min neste hjemmefest". Det er i mine øyne meningsløst å be: "Kjære Gud, pass på alle ensomme i verden idag."

 

 

 

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
18 dager siden / 5345 visninger
Kreftens krigsmetaforer
av
Aud Irene Svartvasmo
16 dager siden / 3725 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
17 dager siden / 1292 visninger
Nå må vi stå sammen
av
Berit Hustad Nilsen
12 dager siden / 1170 visninger
Skal vi forby det vi ikke liker?
av
Paul Leer-Salvesen
12 dager siden / 992 visninger
Hva nå, Etiopia?
av
Ragnhild Mestad
5 dager siden / 931 visninger
Ungdomsrus: Vi må handle nå!
av
Pernille Huseby
22 dager siden / 905 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere