Axel Lundholm Saxe

Alder:
  RSS

Om Axel Lundholm

Følgere

Sokneprest Risholm aksepterer synd!

Publisert rundt 1 måned siden

"Et tradisjonelt ekteskapssyn" innebærer at homoseksuelle forhold er synd. Å akseptere at noen vil velsigne slike forhold er derfor det samme som å akseptere synd!

Hovedoppslaget i både Dagen og Vårt land for 22/8-19 er sokneprest Arne-Leon Risholms fremstilling av saken vedrørende Alv Magnus' preken i Tomb kirke 17/2-19. Risholm betegner seg i begge aviser som en konservativ prest, men bare i Vårt Land kommer det klart frem hva han legger i det: "Jeg føler det er rom for mitt syn i kirken. Jeg føler meg ikke utstøtt av biskoper, proster eller andre fordi jeg tilhører de som ikke vil vie likekjønnede. Men å leve med begge syn må innebære aksept for de med et annet syn enn oss selv."


Her tar Risholm grunnleggende feil. Det han kaller "et tradisjonelt ekteskapssyn" innebærer nemlig at homoseksuelle forhold er synd. Derfor er det ut ifra "et tradisjonelt ekteskapssyn" uakseptabelt at noen vil velsigne slike forhold. For aksepterer man dette, så har man i virkeligheten ikke "et tradisjonelt ekteskapssyn", men er blant dem som - slik Alv Magnus med forbilledlig klarhet uttrykte det i sin preken - "lokker mennesker på avveie så de står i fare for å miste hjemstavnsretten i Guds rike". Og  da aksepterer man i virkeligheten synd!


Gå til innlegget

Det er Grandhagen som dobbeltkommuniserer

Publisert over 3 år siden

Egil Grandhagen anklager (Vårt Land 19. mai) NLM-lederne for «dobbeltkommunikasjon» fordi dekaller Den norske kirke for en «løgnkirke» og samtidig sier at de respekterer dem som velger å bli stående i Den norske kirke.

Dobbeltkommunikasjonen i denne situasjonen er det imidlertid Grandhagen selv som står for, idet han skriver: «For meg er det fullt mulig å samarbeide med mennesker jeg er dypt uenige med, og samtidig være tydelig på eget ståsted».

Dermed underkjenner Grandhagen vedtaket som ble gjort på Calmeyergaten-møtet for snart 100 år siden, der man sa nei til «frivillig samarbeid» med dem som ikke sto fast på Guds ord, fordi man ikke anså det for mulig å samarbeide med liberale teologer, uten derved å svike Guds ord.

Det er derimot ikke dobbeltkommunikasjon å holde frem – slik NLM-lederne gjorde i sin uttalelse – at Den norske kirke har blitt en løgnkirke «ved å lære at homofilt samliv kan velsignes av kirken», og at man ikke uten fare for sin sjel kan tilpasse seg denne situasjonen – og så samtidig uttrykke sin respekt for dem som velger å forbli i Den norske kirke for å bekjempe vranglæren innenfra (blant annet ved å nekte å samarbeide med vranglærerne).

Situasjonen i dag er jo langt verre enn på Calmeyergatemøtets tid, idet vranglæren i dag er blitt offisielt «blåstemplet» av alle Den norske kirkes egne biskoper og av et stort flertall i kirkemøtet.

Derfor er det i aller høyeste grad dobbeltkommunikasjon av Grandhagen å hevde at man kan samarbeide med vranglærerne og samtidig være ­tydelig på eget ståsted. Man kan som kjent ikke både blåse og ha mel i munnen!

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND 23.5.2016

• Les også Øyvind Åslands svar til Grandhagen: Samarbeidets grenser

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Sjelesørgeren Alf Gjøsund
av
Vebjørn Selbekk
26 dager siden / 5286 visninger
Hva KRIK er og skal være
av
Bjørnulf Tveit Benestad
27 dager siden / 2403 visninger
Støre-saken: Blodtåke i NRK
av
Vårt Land
24 dager siden / 1811 visninger
KRIK ved et veiskille
av
Øivind Benestad
28 dager siden / 1794 visninger
KRIKs spagat
av
Vårt Land
26 dager siden / 1759 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
rundt 1 måned siden / 1756 visninger
En løsning som inkluderer
av
Berit Hustad Nilsen
21 dager siden / 1696 visninger
Kravet om bagatellisering
av
Espen Ottosen
27 dager siden / 1477 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere