Anders Tyvand

Alder: 38
  RSS

Om Anders

Trebarnsfar, ektemann og kommunikasjonsrådgiver. Tidligere stortingsrepresentant for KrF.

Følgere

Publisert rundt 1 år siden - 44 visninger
Torry Unsgaard – gå til den siterte teksten.

Jeg ønsker meg også et sterkt sentrum, og jeg er enig i at bevegelsen mot et toblokksystem er uheldig - men KrF er ikke i stand til å motvirke den dynamikken alene når både V og Sp har valgt side. Og det er riktig at KrF har innflytelse i dag. Min spådom er likevel at valget i 2021 vil bli et valg med like tydelige alternativer som i 2017. Hvis KrF ikke tar stilling da, vil vi gjøre oss selv irrelevante for velgerne. 

Gå til kommentaren

Publisert over 4 år siden - 6 visninger

Jeg mener at medisin og teknologi bør brukes til å redde liv og helbrede sykdom - ikke til å luke bort mennesker som har sykdommer eller ulike avvik. Det er en underlig påstand at man må støtte sortering av ufødt liv hvis man er for medisinsk behandling...
Gå til kommentaren

KrF-ja til skolemangfold

Publisert over 4 år siden - 7 visninger

Tidligere kunnskapsminister Kristin Clemet mener KrF bare er opptatt av egne interesser i privatskolepolitikken. Det er ikke riktig. Vår interesse er å bidra til mangfold og alternativer, og å sikre foreldre retten til å velge en alternativ skole for sine barn.

I et innlegg i Vårt Land 12. mai hevder Clemet at KrF holdt den liberale fanen høyt da vi forsvarte samvittighetsfriheten i reservasjonssaken, men at vi forlater den liberale linjen når vi snakker om privatskoler. Det er en underlig påstand. KrF sier ja til private skoler som utgjør et alternativ til den offentlige skolen, nettopp fordi vi vil sikre foreldrenes rett til å velge annerledes.

I dag kan man etablere private skoler som utgjør et alternativ basert på religion eller pedagogikk. Det er bra! KrF sier ja til Montessoriskoler. Vi sier ja til Steinerskoler. Vi sier ja til kristne skoler, og vi sier ja til humanistskoler. Vi sier også – i motsetning til Ap og Frp – ja til muslimske skoler. Vi følger en prinsipiell linje, der vi vektlegger foreldrenes rett til å velge annerledes. 

Men vi sier samtidig nei til regjeringens plan om å liberalisere privatskoleloven. Høyre og Frp vil gi alle som ønsker det en lovfestet rett til å starte private skoler med statstilskudd, uten å stille krav om at skolen skal utgjøre noe nytt eller alternativt i det hele tatt. Vi mener det hadde vært bedre å gå inn i en diskusjon om å utvide formålskriteriene til å romme flere former for alternativer. På den måten kunne vi sikret at nye skoler faktisk representerer noe nytt og alternativt, og vi kunne realisert ideen om et realfagsgymnas, et samfunnsfaggymnas eller ulike yrkesfagsgymnaser.

Clemet bommer hvis hun tror at KrF kun er opptatt av de kristne friskolene. Og for oss er det viktig å verne om samvittighetsfriheten – både i skolepolitikken og i reservasjonssaken.

Gå til kommentaren

Målrettede tiltak

Publisert rundt 6 år siden - 7 visninger

Arne - jeg tror heller ikke at Høyre har som mål å gjøre de rike rikere og de fattige fattigere, men jeg føler behov for å kommentere det jeg opplever som en svært ensidig analyse fra Hegnars side. Dette var altså ikke ment som en kritikk av Høyre, men et svar til Hegnar og Finansavisen.

Jeg er helt enig i at et for høyt skattenivå kan virke ødeleggende på både investeringsvilje, innovasjon og utvikling, og at en levelig beskatning er nødvendlg for å trygge arbeidsplasser og dermed sikre fellesskapet fremtidige inntekter. Samtidig mener jeg at de som har mest, også må bidra mest. Eventuelle skatteletter må derfor målrettes, slik man oppnår det man ønsker. En uheldig konsekvens ved for eksempel å fjerne formueskatten, er at mange av de aller rikeste i Norge vil bli nullskatteytere. 

KrF har ved flere anledninger tatt til orde for å fjerne formueskatt på arbeidende kapital, uten å fjerne den generelle formueskatten. Det betyr at du for eksempel ikke skal behøve å betale formueskatt av gravemaskinen du har i firmaet ditt, og som kanskje gir deg muligheten til å ha en mann i arbeid. Samtidig må du betale formueskatt av de fire millionene (eller milliardene når vi er på Hegnars nivå) som du har stående som passiv kapital i banken. 

Høyre har etterhvert begynt å nærme seg denne tanken, og at Erna Solberg nå sier at det er uaktuelt å fjerne formueskatten før man har en lovendring på plass som sørger for at de rikeste i samfunnet ikke blir nullskatteytere som en konsekvens av at formueskatten fjernes. 

Når jeg sier at KrF ikke setter de rikeste først, så er det ikke snakk om populisme. Det er for det første en realitet, og for det andre ment som et tilsvar til en analyse der partiene måles etter nettopp hvor mye skattelette de vil gi til de rikeste. 

Gå til kommentaren

Viktig spørsmål!

Publisert nesten 7 år siden - 8 visninger

Enig med deg, Myhren - SV og Inga Marte Thorkildsen følger en helt feil linje i abortpolitikken. Det er noe av det jeg forsøker å poengtere med det jeg skriver om abortlovgivningen og sorteringssamfunnet.

Men abort er selvfølgelig problematisk også uavhengig av sortering. Det som er et stort paradoks, er at alle partiene på Stortinget er enige om at aborttallene er for høye og må ned, men at KrFs mange konkrete forslag til abortreduserende tiltak ble nedstemt av det rødgrønne flertallet da de ble fremmet i Stortinget i fjor.

Gå til kommentaren

Mest leste

Hareides nødvendige veivalg
av
Ole Paus
3 måneder siden / 81733 visninger
Et barn er født, et barn er dødt
av
Magne Raundalen
rundt 2 år siden / 44479 visninger
Etter fallet kommer hevnen
av
Berit Aalborg
11 måneder siden / 35461 visninger
Stormløpet mot Israel er i gang.
av
Roald Øye
8 måneder siden / 28761 visninger
Kanten av klippen
av
Åshild Mathisen
10 måneder siden / 22825 visninger
Et sosialt ­eksperiment
av
Bent Høie
5 måneder siden / 22453 visninger
Sympati med skinke
av
Ane Bamle Tjellaug
4 måneder siden / 21490 visninger
Mens vi sover
av
Erik Lunde
11 måneder siden / 20354 visninger
Ord er handling
av
Hilde Frafjord Johnson
4 måneder siden / 19404 visninger

Lesetips

En annerledes lederdebatt
av
Magne Berg
rundt 2 timer siden / 143 visninger
Derfor melder vi oss ut
av
Svein Helgesen
rundt 4 timer siden / 733 visninger
TV-serien som forandret Tyskland
av
Karsten Aase-Nilsen
rundt 4 timer siden / 163 visninger
Å forvalte sitt pund
av
Jeffrey Huseby
1 dag siden / 118 visninger
Et statlig sugerør
av
Eva Buschmann
1 dag siden / 222 visninger
Norge bekjemper ulikhet i verden
av
Nikolai Astrup
1 dag siden / 42 visninger
Mangelfull bokomtale
av
Ola Tjørhom
2 dager siden / 103 visninger
Mangelfull kritikk
av
Per Eriksen
2 dager siden / 165 visninger
Stygt og trist fra Amundsen
av
Rune Berglund Steen
2 dager siden / 358 visninger
Les flere

Siste innlegg

Vil KrF overleve?
av
Berit Aalborg
rundt 1 time siden / 213 visninger
Seier uten verdi
av
Vårt Land
rundt 2 timer siden / 302 visninger
En annerledes lederdebatt
av
Magne Berg
rundt 2 timer siden / 143 visninger
Vårt Nytt på nytt-Land?
av
Stein-Vegard Antonsen
rundt 2 timer siden / 50 visninger
Var Hareide en god leder for Krf ?
av
Johannes Taranger
rundt 4 timer siden / 96 visninger
Om strutser og kameler
av
Johannes Strømstad
rundt 4 timer siden / 66 visninger
Derfor melder vi oss ut
av
Svein Helgesen
rundt 4 timer siden / 733 visninger
TV-serien som forandret Tyskland
av
Karsten Aase-Nilsen
rundt 4 timer siden / 163 visninger
Avsporing av abortdebatten
av
Steinar Steinkopf Sund
rundt 6 timer siden / 593 visninger
Bibelens Ufeilbarlighet
av
Øyvind Døvik
rundt 8 timer siden / 303 visninger
Les flere