asbjørn bergh

Alder:
  RSS

Om asbjørn

Følgere

Publisert rundt 1 år siden

Vi vet dessverre lite om de første muslimene. Det islamske kildematerialet som er bevart, er skrevet ned 2- 300 år etterpå, og er lite troverdig. Ut fra ikke arabiske kilder, så var sannsynligvis de første muslimene voldelige okkupanter som tok mange slaver. Så deres eksempel bør vi ikke etterfølge.

Gå til kommentaren

Publisert nesten 2 år siden
Søren Ferling – gå til den siterte teksten.

Ja ifølge Robert martin Kerr, så kan ikke Koranen ha blitt til i Mekka området, da de tilhørte en annen arabisk språkgruppe. Det er flere forskere som er åpen for at Koranen og islam er blitt til i det området som du peker på.

Gå til kommentaren

Publisert nesten 2 år siden
Alle tenkende ikke-muslimer vet, og unnskyld at jeg er like uforskammet ærlig som gutten i "Keiserens nye klær", at Koranen ikke har noe som helst med Gud å gjøre. Du trenger ikke akademisk kunnskap eller noen forskerkompetanse for å forstå de

Ja, det synes åpenbart at Koranen er en del av de bibelske tradisjonene, da mange av fortellingene der kan spores tilbake til jødiske eller kristne kilder. Men professor Gunter Luling ble altså for mange tiår siden frosset ut av det akademiske miljøet i Tyskland for ha hevdet noe slik. Det tyder på en viss berøringsangst, spør du meg.

Gå til kommentaren

Publisert nesten 2 år siden
Søren Ferling – gå til den siterte teksten.

https://www.academia.edu/2593422/The_Language_of_the_Koran

Gå til kommentaren

Publisert nesten 2 år siden
Søren Ferling – gå til den siterte teksten.

Takk for interessant svar. Språkforskeren Robert Martin Kerr mener at Koranen ikke kan ha blitt til i Mekka- Medina området, da de hadde en annen arabisk dialekt enn den Koranen er skrevet på. Han mener at den ble til i Syria og at den opprinnelig var en kristen bok som ble brukt i klostre. Warner kan sikkert ha noen poenger, men det er så mange andre med den rette forskerkompetansen som nå uttaler seg. Jeg legger ved professor Gabriel Reynolds henvising til Kerrs arbeider:https://twitter.com/GabrielSaidR/status/946372489306877952

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

KRIK - NYE spilleregler
av
Trond Andreassen
12 dager siden / 1309 visninger
Jeg lever ikke lenger selv
av
Merete Thomassen
14 dager siden / 1275 visninger
170 år med misforståelser
av
Joanna Bjerga
30 dager siden / 1157 visninger
Ingen Disco på Roser
av
Øyvind Hadland
26 dager siden / 850 visninger
Stjernedialektar
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
13 dager siden / 812 visninger
Disco, kirken og kreativiteten
av
Henrik Peder Govertsen
20 dager siden / 687 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere