Arve Danielsen

Alder:
  RSS

Om Arve

Følgere

Er makten viktigere enn Æren ?

Publisert rundt 2 måneder siden

KrF sin mulighet for å sikre sin framtid og sin ære!

Kjære Kjell Ingolf Ropstad.

Nå har du anledning til å "berge" partiet vårt!

Igjen utvises et barn fra landet som har bodd her i mange år.

Hans mor har gitt feilaktige opplysninger for mange år siden, og nå straffes barnet som ikke har gjort noe galt!

Men nå gjelder innvandringsregulerende hensyn!

Som Minister i vårt land skal du blant annet ivareta barns liv og helse og du sitter derfor med et særlig ansvar for dette barnets framtid!

Konsekvensene av dagens flyktning- og asylpolitikk er igjen på kollisjonskurs med grunnverdiene i partiet.

Dette kan etter mitt syn,  ikke KrF leve med og fortsatt sitte i regjering!.

Dette er en glimrende anledning til å trekke seg fra et utslitt regjeringssamarbeid hvor Krf stadig har kommet i konflikt med seg selv og veien mot undergangen blir tydeligere fra måned til måned.

 Erna vil stritte imot, og muligheten er derfor stor for at dere kan presse fram gode løsninger!

 Betviler at Frp ønsker en regjeringskrise, og Ap er svært lite villig til å overta.

Etter min mening får du ikke slik sjanse igjen!

Arve Danielsen

Tidligere varaordfører og fylkesleder i KrF

Gå til innlegget

På tide å stille kabinettspørsmål?

Publisert over 1 år siden

Vi er mange som fortsatt håper at idealene kan være med å styre dagens KrF

Fredag 16. august retter lederen for Advokatforeningen Jens Johan Hjort en klar utfordring i Aftenposten til norske myndigheter om å hente hjem norske IS barn.

KrF har også ment dette, men uten å legge sin egen posisjon inn i argumentasjonen. Partiet som har menneskeverd og nestekjærlighet som to av tre hovedpoeng i sitt program, i tillegg til forvalteransvar, velger å tie still om konkretisering av sine synspunkter.

Regjeringen på spill 

For snart 20 år siden satt jeg som medlem av landsstyret i KrF på Stortinget og hørte statsminister Bondevik stille sitt kabinettspørsmål om gasskraft. Han satte hele regjeringen på spill for å oppfylle programforpliktelsen om forvalteransvaret.

Mange husker hvordan det gikk, og Stoltenberg tok over som statsminister og dannet ny regjering. KrF gikk rett til værs på meningsmålingene da man opplevde en sammenheng mellom idealer og handling.

Det er et betydelig engasjement i det norske folk, Redd Barna og 17 tidligere regjeringsmedlemmer fra seks partier har også krevd handling overfor IS-barna.

Styrende idealer 

Vi er mange som fortsatt håper at idealene kan være med å styre dagens KrF og ser at denne saken burde være en glimrende anledning til vise dette gjennom å kreve at barna med sine mødre kommer hjem, alternativt ofre sin plass i regjeringen.

Det er lite sannsynlig at Høyre vil la det skje på en så delikat sak, da alternativet for dem er mye verre

Gå til innlegget

kan vi gradere terror ?

Publisert nesten 9 år siden

Det diskuteres hvilken terror som er verst og hvem som lider mest, og Palestina versus Israel holdes fram som eksempler på dette.

I de siste dager har det rullet innspill om dette tema, ikke minst har Kjartan Ruset et glimrende innlegg om dette den 13.mars. Det blir etter min mening helt feil og gradere terror. Hva skal man si om terroren i Irak som har krevd mange mange flere liv de siste årene enn i Israel og Gaza?. Dette viser bare hvor håpløs en slik debatt blir. Poenget er at terror i all sin form er brudd på menneskerett og menneskeverd. Så får vi håpe at den organiserte og dokumenterte  volden som drives av den Israelske stat mot Palestinerne kan opphøre og at Palestinerne også ser viktigheten av å stoppe sine angrep.   Det er ihvertfall ingen tvil om at vold avler vold!

hilsen Arve Danielsen 

Gå til innlegget

Arendal Frikirkes vedtak rammer nødhjelp!.

Arendal Frikirke har valgt å stoppe sin støtte  til Kirkens Nødhjelp grunnet organisasjonens virksomhet i Israel og i Palestina. Dette støttes blant annet av Roald Øye i et leserinnlegg i VL den 4.1. og her på verdidebatt.no

LES OGSÅ: Atle Sommerfeldt: Vi forsvarer Israels rett til å leve

LES OGSÅ: Trond Pedersen: Ledsagere demoniserer ikke Israel

Jeg har gått igjennom skrivet som er utarbeidet av en arbeidsgruppe i Arendal Frikirke og som har dannet grunnlaget for vedtaket.

Først vil jeg utrykke min store skuffelse over dette vedtaket, og tristhet over at man velger å starte en slik prosess og ikke minst fatte vedtak på så sviktende premisser.  Dokumentet tar etter min mening, ikke inn over seg vår kristne plikt til å favne og omslutte mennesker som lider med kjærlighet og  omsorg. Dokumentet sier ikke et ord om de palestinske samfunn som beviselig lever under overgrep og daglig opplever trakassering og fornedrelse fra Israel.  Dokumentet er et iskaldt skriv om egenforståelse av problemene og anskueliggjør ikke de problemstillinger som daglig preger regionen.

Vi er alle enige om jødefolkets rett til sitt land og trygghet innenfor sine grenser, men det er ingen tvil om at den sekulære staten Israel i dag driver en utstrakt undertrykking av de palestinske områdene og det blir svært alvorlig når Arendal Frikirke ikke nevner dette med et ord.  Dette er etter min mening en unnlatelsessynd og avviker sterkt fra vårt kristne ansvar.

Jeg er en av mange kristne som ikke har vært klar over realitetene i de palestinske områdene, men etter selv å ha besøkt områdene og fått nærkontakt med hverdagen, ikke minst i Gaza er denne virkeligheten også blitt kjent for meg.

For meg blir det da maktpåliggende å fortelle om dette, ikke minst når man i eget kirkesamfunn gjør slike vedtak som Arendal Frikirke her har gjort.

Kirkens Nødhjelp tar ikke politisk side i noen konflikter, men prøver å etterleve sine målsettinger herunder støtte til mennesker i nød overalt i verden.  Palestina er et slikt område, og Kirkens Nødhjelp støtter opp på lik linje med andre humanitære organisasjoner.  Kirkens Nødhjelp  kanskje mer enn noen andre norske organisasjoner, er klar over de spenninger som har oppstått mellom  kristne samfunn  og en humanitær støtte til de palestinske områder  og balanserer denne spenningen på en klok måte.

Jeg savner en konstruktiv vilje fra Arendal Frikirke og andre i vårt kirkesamfunn til å aktivt tilegne seg kunnskap om situasjonen gjennom de nettverk som arbeider i området, herunder et besøk til de palestinske områder. Dette forslaget er spilt inn til regionrådet for Frikirken på Sørlandet, som er positiv til ideen og lovet å følge det opp.

 Beste hilsen

Arve Danielsen

Medlem av Lillesand Frikirke

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere