Ann Tove Buklev

Alder:
  RSS

Om Ann Tove

Følgere

Råderett over eget liv

Publisert rundt 5 år siden

Jeg husker din far. En flott mann og prest. Jeg stod til konfirmasjon hos han i Melhus Kirke.
Mistet selv min far som tenåring. Han ble holdt kunstig i live. Hvor også jeg som barn, ble spurt og hørt om legen skulle koble fra og la han dø, da alt håp var ute om at han ville våkne igjen.
Kommer jeg i en slik eller lignende situasjon, vil jeg at det skal være mitt valg og slippe å overlate det til mine barn og pårørende. Et liv å våkne opp til, med så redusert livskvalitet at jeg aldri mer kan holde på med det som gir mitt liv innhold, ville ikke vært en liv, men et liv dømt til pinsler mentalt. Slike pinsler kan ikke lindres med smertebehandling. Kun kjemisk lobotomering.

Jeg er ellers på Demokratenes linje, men dette betyr så mye for meg at partiet ikke kan bli mitt holdepunkt. 

Leser forøvrig mye av det du skriver, og liker det jeg leser. 

Gå til kommentaren

Ja til en verdig avslutning

Publisert rundt 5 år siden

Når all livskvalitet er bort, og man selv ønsker å avslutte, så bør alle få mulighet til den hjelp. I dag så berges også foster i mors liv, før de er født til liv. Da bør man også kunne bruke legevitenskapen til å avslutte et når naturen og mennesker selv kjenner seg klar til å gå over.
Det er et uttrykk som heter "Mett av dage." Hvorfor pine et menneske lenger, som ønsker søke fred og komme til sine. Mange av oss tror ikke at døden er slutten, men starten på en ny dimensjon. Energi kan ikke forsvinne.

Har Kristian Kars vært på hjem for demente og sett "de levende døde"? Jeg mener ikke at man skal avlive mennesker i slik tilstand! Jeg ønsker bare at man blir bevisst hva livskvalitet er. Jeg mener at vi alle bør få kunne skrive en avtale som gir pårørende lov til å avslutte ens liv, råde over eget liv. Mitt ønske er at mine pårørende avliver meg om jeg kommer i en slik helsemessig situasjon. I enhver situasjon som fratar min utfoldelse på slik måte at jeg ikke lenger er ved mine fulle fem og kan utøve de interesser jeg har. Jeg ønsker ikke å bli sittende i en stol som en grønnsak, skite i bleie og vannes og mates til jeg pines til døde. Man får mange plager og smerter av å bli sittende slik på årsvis. 

Hvem er den som ønsker å se sine kjære slik? Holdes i live av eget ego, for å utsette egen sorg. 

Jeg synes Demokratene skal endre den stilling, og heller jobbe for legalisering av aktiv dødshjelp.  

Gå til kommentaren

RE: RE: Borgerlig samling - uten Venstre

Publisert over 10 år siden

20.04.10 kl. 10:22 skrev Kristian Kahrs:
20.04.10 kl. 01:31 skrev Ann Tove Buklev:

 For å legge inn en kommentar, så var nettopp Kristians anstendige føring av bokstavene det som gjorde at hans blogg trakk min interesse. Å tørre å sette samfunnsutfordringer under debatt på en slik måte krever mot, innsikt og ikke minst anstendighet. Kanskje skulle du selv slått opp i ordboken heller, Pedersen?

Takk for hyggelige ord, Ann Tove. Rolf Egil er en god mann, og selv om vi har noen uenigheter i forhold til for eksempel FrP, er vi også enige i mye.  Likevel, jeg kan ikke dele Rolf Egils drøm om at de "progressive delene av KrF" slår seg sammen med Venstre. Da er det bedre å forhandle frem en god regjeringsplattform mellom H, KrF og FrP.

Når det gjelder aktiv dødshjelp, er jeg nok ikke enig med deg. Det må aldri bli slik at alvorlig syke føler at de må dø for at de pårørende skal få mindre belastning. Her trenger vi KrF i regjeringen for å sette grenser innen bioteknologi.

 Jeg tar sterk avstand fra at noen i hele tatt skal føle på at de må dø for at pårørende skal få mindre belastning. Det kan jeg 100% stå inne for at FrPs medlemmer i sin helhet tar sterk avstand fra. Pr i dag er det svært mange som nettopp lever for at deres pårørende nekter de å dø. Mennesker som vil tvinge mennesker de er glad i til å holde på livet, for de ikke tåler smerten ved sin kjæres bortgang. Er ikke det en egoistisk handling og tvinge et menneske til å leve videre i et smertehelvete, eller i et liv uten noe som helst positivt innhold?

Har man et kjæledyr og dette blir uhelbredelig syk og helt uten livsinnhold, det ligger der og har det vondt? Hvilket menneske er man som sitter passiv og ser på dette pinsel, der dyrets øyne trygler om hjelp, uten at man kan hjelpe? Selv ønsker jeg å avslutte livet om mitt liv blir uten innhold, og den respekt ønsker jeg at de jeg er glad viser meg. Har man født barn, fostret de opp og gjort sin plikt, da bør man få avgjøre selv i siste pinsels stund.

Gå til kommentaren

Det hellige ekteskap

Publisert over 10 år siden

Hvor mange i dag er gift med det mennesket de elsket høyest av alle?
Det starter i ungdomsårene med forelskelser, tårer og snørr. Hvor mange endte opp i ekteskap med ekte kjærlighet, mens de hemmelige gode tankene gikk til en eller ei de ikke fikk?

Et ordtak på folkemunne sier; "Fikk du ikke den du elsker, så må du elske den du får."
Leve på en livsløgn svøpt av Guds kjærlighet? Er det det som er bibelen og Guds vilje?
Du skal ikke lyve står det blant de ti bud. Hvordan skal de to meldinger fra Gud forenes?

Skal man straffes med å leve alene hele livet i sølibat, et liv i sorg og lengsel for å tilfredstille Gud? Hvilken god Gud krever en slik pris av mennesker hans sønn hevdes å elske? Å betale med sitt livs frihet og dets livsinnhold. Gud skapte vel mennesket med hormoner av ulike årsaker. Hvorfor mener da den Gud at menneskene skal tøyle alt han har skapt? Prøvelser han stiller oss mennesker? Prøvelser som skal godkjennes av hvem? Presteskap som har gått på skole og lest skriften og stiller seg opphøyd som moralens voktere?

Finnes det en Gud, så tror jeg det vesen ser hvert enkelt menneske og dets tanker. Når mennesket handler som det gjør så har det en årsak. Hvorfor handlet mennesket som det gjorde? Det er det vel bare en Gud som kan vurdere, og bare samvittigheten til hver enkelt som kan straffes eller berikes med? Kan samvittigheten være Guds melding til mennesket?

To unge mennesker, som viser seg fra sin beste side. Hvem har ikke åpnet en gave og blitt skuffet over innholdet. Ofte kan det ta lang tid å komme til bunns i et menneske, hos enkelte trenger man aldri nå inn. Blir det riktig å leve på utsiden i en visjon om at det ekteskap man lever er det som skal leves og reddes for enhver pris? Et forhold mellom to mennesker som ikke lenger har godhet for hverandre, som ikke greier å beundre hverandre, som ikke lenger kjenner hverandre, i mangel på nær fortrolig kommunikasjon. Hvilke barn har godt av å leve opp i et hjem uten kjærlighet? Er det det Gud forlanger, så stiller han umenneskelige krav til mennesket på jorden. Tukt under Guds grep...

Gå til kommentaren

RE: RE: Borgerlig samling - uten Venstre

Publisert over 10 år siden

17.04.10 kl. 21:38 skrev Rolf Egil Pedersen:
17.04.10 kl. 14:16 skrev Kristian Kahrs:

Vi må nå jobbe for borgerlig samling, men det er en meget vanskelig oppgave med et sterkt Venstre over sperregrensen.  

 ***

Så vanskelig tror jeg ikke det er, Kahrs.  Ikke verre enn hva du ønsker å gjøre det til.   Men én ting bør du ha klart for deg;  Venstre-velgere utmerker seg flest med et ord som du muligens må slå opp i fremmedordboka for å begripe:  A-N-S-T-E-N-D-I-G-H-E-T. 

 For å legge inn en kommentar, så var nettopp Kristians anstendige føring av bokstavene det som gjorde at hans blogg trakk min interesse. Å tørre å sette samfunnsutfordringer under debatt på en slik måte krever mot, innsikt og ikke minst anstendighet. Kanskje skulle du selv slått opp i ordboken heller, Pedersen?

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere