Anne Bakke

Alder:
  RSS

Om Anne

Følgere

Jeg ønsker velkommen en forbedring av valgordningen

I sin artikkel 27.09.19 presenterer Karl Øyvind Jordell nominasjonskomiteenes valgresultat, sett i lys av Frimodig kirkes anbefalinger.

Han tar utgangspunkt i fem bispedømmer, der nominasjonskomiteenes lister fikk i alt 13 mandater i Kirkemøtet, hvorav 11 var anbefalt av Frimodig kirke, det tilsvarer 85 prosent. Det Jordell ikke nevner er at av de 13 mandatene, så var 9 allerede satt opp påde øverste plassene på nominasjonskomiteenes lister. Det var altså kun 4 mandater som klatret oppover på listene og fikk mandatplass på grunn av kumuleringer/ekstrastemmer, det tilsvarer 31 prosent.

Av resultatene for nominasjonskomiteenes lister i alle bispedømmene kan vi se følgende: Nominasjonskomiteene har i alt fått 29 mandater i Kirkemøtet, hvorav 22 var nominert på de øverste plassene på listene. Det vil si at bare 7 mandater ble valgt ved kumuleringer, circa 24 prosent.

Antagelig har Frimodig kirkes anbefalinger hatt en viss innvirkning på valgresultatet, men den kan være adskillig mindre enn det som kan leses ut av Jordells innlegg.

Jeg ønsker velkommen en forbedring/fornying av valgordningen. Blant annet er det uheldig at listene har ulike regler for forhåndskumulering og sperregrense. Dersom nominasjonskomiteenes lister skal videreføres, så håper jeg de kan få et mer forståelig navn.

Anne Bakke, Hisøy 

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
19 dager siden / 5391 visninger
Kreftens krigsmetaforer
av
Aud Irene Svartvasmo
17 dager siden / 3730 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
18 dager siden / 1300 visninger
Nå må vi stå sammen
av
Berit Hustad Nilsen
13 dager siden / 1177 visninger
Skal vi forby det vi ikke liker?
av
Paul Leer-Salvesen
13 dager siden / 1013 visninger
Småprathelvetet
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
4 dager siden / 959 visninger
Hva nå, Etiopia?
av
Ragnhild Mestad
6 dager siden / 942 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere