Alf Gjøsund

Alder:
  RSS

Om Alf

Religions- og debattredaktør i Vårt Land

Følgere

Litt rask, der

Publisert 24 dager siden - 25 visninger
Men, Alf Gjøsund, når hevda Misjonssambandet at homofile var mindre verd enn andre menneske?

Tror kanskje du leste litt kjapt, Arve Kjell Uthaug. :)

Jeg skrev at «selv Misjonssambandet understreker at de er like mye verdt som  andre mennesker«. Det er ikke en påstand om at de har sagt det motsatte, men en påstand om at man ikke har sagt det hele tiden, selv om man helt sikkert har ment det. 

Poenget er at når man går ut og bekjenner noe aktivt, da har det en årsak, man har som organisasjon et behov. Jeg arbeidet selv i Misjonssambandet da en ung fritidsforkynner/-sanger tilhørende et av de mest konservative miljøene i organisasjonen kom ut av skapet. Han opplevde mange sterke karakteristikker og vonde ord fra sitt eget lokalmiljø, noe Misjonssambandet sentralt og regionalt tok tydelig avstand fra. 

I den etterfølgende prosessen ble det utarbeidet et «manifest» mot mobbing av homofile som ble trykt opp og delt ut/hengt opp en rekke steder under ungdomsarrangementet UL. Her var det flere setninger som på flere måter understreket det jeg nevnte i kommentaren. Dokumentet var godkjent på øverste administrativt hold i organisasjonen. Jeg tror ikke NLM noen gang tidligere hadde understreket dette så tydelig og synlig.

Dette er altså historien bak setningen. Eksemplet var altså ikke til forkleinelse for NLM, snarere motsatt. Poenget er at de fleste «konservative» kan understreke dette, ta avstand fra negative karakteristikker av homofile, og samtidig mene at spørsmålet om likekjønnet vigsel er kirkesplittende. 

Gå til kommentaren

Bør noen beklage?

Publisert 24 dager siden - 16 visninger
Mener Vårt Land at han har noe å beklage, og i tilfelle hva?

Verken jeg eller Vårt Land mener at kristne skal beklage den overbevisning man etter grundig overveielse har kommet fram til og står for. Og som jeg skrev om Benestad: «... få har vært så prinsipielle og saklige i debatten som ham», så heller ikke der vil det komme noe krav om beklagelse fra Vårt Land. 

Når det er sagt, så er det heller ikke vanskelig å forstå at noen med et annet ståsted opplever at det gjør vondt når noen så teknisk og prinsipielt avviser deres kjærlighetsliv. Det krever mye raushet og overbærenhet fra begge sider å leve med denne uenigheten i kirken.

Gå til kommentaren

Takk for innspill og reaksjoner

Publisert rundt 1 måned siden - 59 visninger

Det er for øyeblikket 609 544 innlegg på verdidebatt.no. Jeg har ikke hatt anledning til å gå gjennom dem for å vurdere hva som er sluppet gjennom og hva som er slettet tidligere. Det som derimot har skjedd, er at vi har fått bedre tekniske fasiliteter for å gå gjennom innlegg mer effektivt. Vi har også innført et strengere regime for stenging av profiler: Tre overtramp i løpet av en måned medfører automatisk stenging. 

Det er forståelig at dette oppleves som en innstramming. Det er ikke grunnlag for å håpe på at denne linjen vil bli myket opp etter hvert. Hvis det blir endringer vil de nok snarere bli oppfattet som ytterligere innstramminger.

Meningene i seg selv er aldri grunn til at innlegg blir slettet. Alle som bruker verdidebatt.no ser et stort sprik av meninger i radene. Vi forholder oss til reglene. Personangrep og avsporinger (for eksempel innlegg som handler om islam hvis tråden handler om noe helt annet) er greie vurderinger å ta og lette å begrunne på en forståelig måte. Usakligheter kan være noe vanskeligere, fordi innleggskribenten opplever sitt eget innlegg og sin egen argumentasjon som saklig. Der gjelder redaksjonens forståelse av hva som er usaklig.

Vi merker oss at noen synes det er vanskelig å forstå den redaksjonelle linjen, mens de fleste har ingen problemer. Dersom noen opplever at innleggene stadig blir redigert uten at de med sin beste vilje forstår hvorfor, kan det hende det er tid for å lete etter et nytt forum. Verdidebatt.no er et debattforum og skal ikke ses på som et kommentarfelt à la Facebook eller et chat-forum. Sleivete, ubegrunnede spark til en meningsmotstander vil bli slettet, vi ønsker ha begrunnede synspunkter på saken.

Jeg merker meg at de aller fleste greier fint å holde seg innenfor regelverket. Det er ingen fare hvis du stiller disse spørsmålene til deg selv før du klikker på send: 

– Har jeg vist respekt for mine meningsmotstandere? 

– Kan noe oppfattes som nedsettende karakteristikker, personangrep eller trakassering?

– Kommenterer jeg saken, eller går jeg på personen?


– Kommenterer jeg saken innlegget handler om, eller sporer jeg av? 

– Gir jeg en rett beskrivelse av andres meninger?


– Generaliserer jeg enkeltpersoner ut fra gruppetilhørighet?

– Er fakta jeg viser til korrekte? 

Med retningslinjer som dette i bakhodet kan debatten på verdidebatt.no bli veldig bra.  

Lykke til! 

Gå til kommentaren

En liten kommentar

Publisert rundt 1 måned siden - 28 visninger

Svært mange av dere som er misfornøyde med  å bli moderert bruker andre debattanters innlegg som eksempler på ting som er «like ille». Jeg forstår at det kan være frustrerende, men det er nok mest ryddig at debattanters innlegg blir diskutert med dem som har skrevet det, ikke med deres meningsmotstandere på verdidebatt.no.

Gå til kommentaren

En misforståelse

Publisert rundt 1 måned siden - 15 visninger

Det er ikke riktig at innlegg slettes dersom "det finnes kun en setning i en kommentar, - som kan medføre at andre kan fristes til å avspore hovedinnlegget". 

Derimot kan innlegg slettes dersom innlegget inneholder avsporinger. Vi kan selvsagt leve med bagatellmessige avsporinger, men noen har en lei tendens til å spore av hele debatten. Da er det like greit å slette innlegget og gi innsender en mulighet til å legge det ut på nytt, uten denne setningen. 

Det var dette som skjedde i ditt tilfelle. Du er velkommen til å legge det ut på nytt uten avsporing (eller andre påtalte brudd). Det er derfor vi legger selve innleggsteksten i mailen. 

Gå til kommentaren

Lesetips

Grums i medvind
av
Laura Djupvik
rundt 8 timer siden / 550 visninger
0 kommentarer
Uenige for himmelens skyld
av
Leif Knutsen
rundt 12 timer siden / 336 visninger
0 kommentarer
KrF og ekteskapet
av
Jon Kvalbein
2 dager siden / 381 visninger
1 kommentarer
Barn og ­nattverd
av
Oddbjørn Evenshaug
4 dager siden / 278 visninger
1 kommentarer
Reell frykt
av
Agnar Gjøen
7 dager siden / 815 visninger
1 kommentarer
Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Rune Tveit kommenterte på
Riots in Paris 2017
2 minutter siden / 1071 visninger
Rune Tveit kommenterte på
Riots in Paris 2017
6 minutter siden / 1071 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Til mann og kvinne skapte han dem?
7 minutter siden / 1809 visninger
Svein Ausland kommenterte på
Kreasjonisme er vitenskapelig
10 minutter siden / 6016 visninger
Bernt Christian Helén kommenterte på
Kreasjonisme er vitenskapelig
11 minutter siden / 6016 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Riots in Paris 2017
14 minutter siden / 1071 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Riots in Paris 2017
20 minutter siden / 1071 visninger
Svein Ausland kommenterte på
Kreasjonisme er vitenskapelig
26 minutter siden / 6016 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Riots in Paris 2017
26 minutter siden / 1071 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Riots in Paris 2017
31 minutter siden / 1071 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Riots in Paris 2017
35 minutter siden / 1071 visninger
Torgeir H. Persett kommenterte på
Til mann og kvinne skapte han dem?
35 minutter siden / 1809 visninger
Les flere