Tor Andreas Undheim

Alder:
  RSS

Om Tor Andreas

Følgere

Svarinnlegg

Publisert rundt 1 måned siden

Kort svar til Pål Georg Nyhagen.

Blei sterk minna på av Vår Herre til å understreka for Nyhagen at mine innlegg i verdidebatt i sin helhet gjelder forhold i Den Norske Kirke. Slik som vigsel av likekjønna og støtte til Pride, slik Åpen Folkekirke gjør. Dette enda opp med de sodomiske tilstander som førte til denne henrykkelse. Jeg må bare beklage at personer i andre trossamfunn føler seg krenket av dette. Og til slutt, la det være helt klart, jeg er ikke teolog, men medlem i Den Norske Kirke.


Gå til innlegget

Svar på Pride

Publisert rundt 1 måned siden

Mer om Pride

Det var leit å se at Pål Georg Nyhagen reagerte så sterkt på mitt innlegg om Pride. Nå er det så at det blir en del gudsautorisasjon siden mine konklusjoner bygger på ord i Bibelen, som jeg regner med er vår kilde til Guds vilje. Ofte får jeg reaksjoner når jeg leser, slik som jeg skrev i mitt første innlegg, den gang jeg hadde lest Luk 16.

Slik var det denne gangen og då jeg las Judas brev mandag 2. mars. Det var bare det at reaksjonen var så mye sterkere enn før. Jeg lurte lenge på hva den kraftige reaksjonen var. Nå 2. Pinsedag, mandag 1. juni, spurte jeg Vår Herre under bønn hva det var, og svaret kom med en gang: "Sannhetens ånd". Derfor er jeg trygg på min gudsautoriserte tro.


Gå til innlegget

Hva med pride?

Publisert rundt 1 måned siden

Det nærmer seg juni og då vakner vel Pride til Pride-tog igjen. Kanskje ikke på vanlig måte. Men hva er så Pride?Den 25 juni 2019 holdt biskop Kari Veiteberg en Pride-gudstjeneste i Oslo domkirke. Her tok hun utgangspunkt i Jesu ord til sine disipler i Bergprekenen: dere er jordens salt og verdens lys. I talen i Domkirken sa hun direkte til Pride-deltagerne: "Dere er jordens salt, dere er lys. Happy Pride! Dere er salige. Vær stolte!". Då skulle ikke være tvil om at biskopen støtter Pride-folkene.Men hva er så Pride. Bak disse arrangementene står organisasjonen "Fri - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold". Kort sagt er alt fritt når det gjelder seksualitet. Det sjette bud er med andre ord fjerna.Så er spørsmålet, seier Bibelen noe om dette? Les for eksempel Judasbrev eller/og Peters andre brev, 2 Pet 2. Der advarer Peter først mot falske lærere og i vers 6 "byene Sodoma og Gomorra la han i aske og dømte dem til ødeleggelse". Men då er jo konklusjonen klar: Åpen Folkekirke står for sodomiske tilstander. Er så DU enig i dette?

Det nærmer seg juni og då vakner vel Pride til Pride-tog igjen. Kanskje ikke på vanlig måte. Men hva er så Pride?Den 25 juni 2019 holdt biskop Kari Veiteberg en Pride-gudstjeneste i Oslo domkirke. Her tok hun utgangspunkt i Jesu ord til sine disipler i Bergprekenen: dere er jordens salt og verdens lys. I talen i Domkirken sa hun direkte til Pride-deltagerne: "Dere er jordens salt, dere er lys. Happy Pride! Dere er salige. Vær stolte!". Då skulle ikke være tvil om at biskopen støtter Pride-folkene.Men hva er så Pride. Bak disse arrangementene står organisasjonen "Fri - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold". Kort sagt er alt fritt når det gjelder seksualitet. Det sjette bud er med andre ord fjerna.Så er spørsmålet, seier Bibelen noe om dette? Les for eksempel Judasbrev eller/og Peters andre brev, 2 Pet 2. Der advarer Peter først mot falske lærere og i vers 6 "byene Sodoma og Gomorra la han i aske og dømte dem til ødeleggelse". Men då er jo konklusjonen  klar: Åpen Folkekirke står for sodomiske tilstander. Er så DU enig i dette?

Gå til innlegget

Liturgi for likekjønna

Publisert 3 måneder siden

I mitt forrige innlegg viste jeg hvorfor jeg er trygg på mitt tradisjonell syn på ekteskap. Ut fra at Guds ord har gitt meg dette syn, er det også blitt klart for meg at Guds kirke (av kyriakos-det som hører Herren til) ikke kan ha liturgi for vielse av likekjønna. Åpen folkekirke har altså forlatt Guds ord. Det bekrefter de selv med en flott helsides annonse i Vårt Land den 30.08.2019: EN ÅPEN OG DEMOKRATISK FOLKEKIRKE - FOR ALLE.Guds kirke er ikke demokratisk, den blir leda av Gud gjennom Bibelen

Gå til innlegget

Likekjønnet ekteskap.

Publisert 3 måneder siden

Tradisjonelt syn på likekjønna ekteskap

I det siste har det våre en del skriving i Vårt Land om dette emne. Nå vil jeg skrive hvorfor jeg er trygg på mitt tradisjonelle syn. Jeg las i Luk 16 og kom til vers 17: Før skal himmel og jord forgå, før en eneste prikk   i loven faller bort. Då fikk jeg ei aha oppleving. Der står det jo! Tanken gikk straks til 3 Mos 18, 22. Der kaller vår Herre en bestemt handling for avskyelig. Det var klar tale. Men jeg fikk ikke fred. I et par dager ble jeg minna om å se i fotnoten til Luk 16. Der stod Mat 5, altså Jesu Bergprek. Der står at intet i lova skal forgå før himmel og jord forgår. det skjer først om over 4 milliarder år. Dermed er mitt tradisjonelle syn helt fast.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
20 dager siden / 1479 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 1288 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
11 dager siden / 1062 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
7 dager siden / 958 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
29 dager siden / 611 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
16 dager siden / 426 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere