Tobias svendsen

Alder: 19
  RSS

Om Tobias

1.nestformann Oslo Øst FpU

Følgere

Ytringsfriheten er absolutt.

Publisert rundt 1 måned siden

Ingen grupper skal beskyttes fra ytringer som fremstår som krenkende.

Nok en gang ser vi det. Ett nytt drap har skjedd kun fordi en fransk lærer sto opp for ytringsfriheten. Samtidig ønsker enkelte grupper å innskrenke ytringsfriheten. Hvor mange liv må gå tapt før man forstår viktigheten av å stå opp for ytringsfriheten?

 Ytringsfriheten er stadig under press. De siste årene har vi sett det, ytringsfriheten blir angrepet av terrorister.  Samtidig finnes det enkelte grupper her i Norge som mener at retten til koranbrenning ikke skal beskyttes av ytringsfriheten. Dermed undergraver man ytringsfriheten slik den er i dag. Ingen grupper skal beskyttes fra ytringer som fremstår som krenkende. 

 Likevel ble vi vitne til det bestialske og groteske drapet på Samuel Paty. En lærer som kun skulle bruke sin lærerplikt til å undervise sine elever om ytringsfriheten. Det måtte Paty bøte med livet sitt for. De siste års hendelser har vist det, Frankrike og Vesten er under sterkt press fra de som ønsker konsekvenser for ytringer man er uenig med. Det er viktigere enn noensinne å møte ytringer med ord. 

 Vi liker å tro at ytringsfriheten er absolutt i Norge. Det er direkte feil. Eksempelvis er rasismeparagrafen i veien for en fri debatt. FpU ønsker å fjerne denne paragrafen. Hatefulle ytringer skal møtes med kunnskap og saklige argumenter, ikke med makt. slik vil man oppnå reell og sunn ytringsfrihet og meningsutveksling. 

 Det er verken politikernes eller enkelte organisasjoners oppgave å legge lokk på ytringer man ikke liker. Ytringsfriheten skal forsvare meninger vi er dypt uenige med og som kan synes å være moralsk forkastelig.  At det i det hele tatt er en diskusjon om hvorvidt det skal legges restriksjoner på ytringsfriheten viser viktigheten av å verne om den. Fremskrittspartiet vil verne om ytringsfriheten og mener at den skal være absolutt.

Gå til innlegget

klimastreik løser ingenting

Publisert over 1 år siden

Å legge ned Norges største og mest lønnsomme næring løser ikke klimautfordringen. Tvert i mot, bør norsk olje og gass være en del av løsningen på problemet som vi står ovenfor.

Fredag den 24 mai streiket skoleelever på nytt utenfor Stortinget. Igjen var det krav om klimahandling som samlet elevene i høljregnet på Eidsvolls plass. Med krav om å stenge igjen oljekranen samt å slutte å tildele nye oljelisenser ønsket elevene radikale endringer for å klare å nå Parisavtalen i 2040.

Med plakater som «steng oljekranen»  ønsker elevene å redde kloden. Spørsmålet er om de streikende elevene forstår konsekvensen av budskapet de fronter. For hvis elevene får det som de vil, vil en nedleggelse av oljenæringen sende 170 000 mennesker ut i arbeidsledighet og tappe oss for massive inntekter. Med krisesituasjon vil hele vårt velferdssamfunn oppleve krise, grunnet mangel på bevilgninger og samfunnsendringer man ikke har sett maken til. Er det virkelig veien å gå i kampen for kutt i klimagassutslipp?

Det elevene glemmer er at for å kunne utkonkurrere kull, den mest forurensede energikilden på markedet er verden fortsatt avhengig av norsk olje og gass, men også et velfungerende Norge.

For to uker siden hadde Storbritannia sin første kullfrie uke siden 1887. Dette på grunn av norsk gass. Det samme gjelder i Europa hvor Tyskland skriker etter norsk gass for å kunne kutte utslippene sine. Derfor bør norsk olje og gass være en del av løsningen på klimautfordringene – ikke et problem.

Klimastreik er en dårlig ide som bør regnes som skulk og ugyldig fravær. Det beste elevene kan gjøre er å delta i undervisningen på skolen. Gjennom undervisning i klasserommet kan elevene opparbeide seg den nødvendige kunnskapen, for å løse morgendagens utfordringer som den kommende generasjonen står ovenfor.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere