Ståle Heggset

Alder: 46
  RSS

Om Ståle

Følgere

Mange mener så mangt. Jeg har stor tro på at det er lov å være uenig. Men er alle disse utropstegnene nødvendig? Hva med et spørsmålstegn i ny og ne?

Ja, en forsamling på Sunnmøre har fått et eldsteråd bestående av både menn og kvinner. Er dette verdens undergang for alle disse ”utropstegn-skriver-mennene” i Dagen og ulike kommentarfelt? Det kan virke sånn. Hvorfor? Har de tenkt å bli en del av denne forsamlingen på Sunnmøre, siden de tenker det er så viktig å formane dem til ”rett” lære?

Jeg er så heldig å være en del av denne forsamlingen på Sunnmøre. Vi bruker ikke utropstegn. Vi har brukt mange spørsmålstegn, og så har vi sammen kommet fram til et punktum. Vi har vært gjennom en lang prosess, som egentlig begynte for flere år siden. Så har saken vært oppe på tre årsmøter, det har vært forsamlingsmøter med ”høyt under taket”, og de ulike synene er belyst på flere bibeltimer i løpet av det siste året. Årsmøtets vedtak om et eldsteråd av begge kjønn var enstemmig. Og forsamlingen er meget fornøyde med sine ledere. Tenk det.

Det har vært veldig ”interessant” å lese kritikken mot oss. ”De har ikke belegg i Bibelen!” ”De argumenterer ikke med Bibelen!” Jeg kan forsikre alle som er så opptatt av oss fra avstand, at vi både har argumentert med Bibelen og at vi mener vi har belegg i Bibelen. Om jeg tror disse ”utropstegn-mennene” ville ha likt eller anerkjent vår argumentasjon? Nei! Og her bruker jeg selv et utropstegn, for når ”utropstegn-folk” har bestemt seg for noe, så er det nok slik. Kan forsamlingen vår leve greit med at disse mennene er uenige med vedtaket vårt? Ja. Disse ”utropstegn-mennene” har vel bidratt ytterst lite til denne ”forsamlingen på Sunnmøre” så langt?

”Forsamlingen på Sunnmøre” har hatt en intern prosess, som medlemmene har vært fornøyd med. Diskusjonene og bibelundervisningen har vært tatt internt. Vi har ikke noen gang uttrykt at alle andre må være enig med oss. Vi har ikke brukt utropstegn, men heller sagt at ”vi kan leve med ulike syn i denne saken”. Vi respekterer hverandre i forsamlingen og anerkjenner at en kan vurdere disse spørsmålene ulikt. Hos oss er det ingen meningspress. Ja, vi mener at Bibelen er Guds Ord. Ja, vi har skilt mellom lærespørsmål og ordningsspørsmål her. Det er et valg vi har tatt internt, og som vi lever godt med.

Prosessen forsamlingen har vært gjennom, kan ikke gjengis i et avisinnlegg. En kan heller ikke redegjøre for undervisningen og argumentasjonen lettvint i en artikkel. Når det er sagt, ligger det mye litteratur ute både om det konservative bibelsynet, som skiller mellom lære- og ordningsspørsmål, og om tjeneste ut fra nådegaveprinsippet – google i vei, den som vil. ”Forsamlingen på Sunnmøre” har aldri forsøkt å påvirke alle andre forsamlinger og menigheter til å mene det samme som dem. Vi har kommet fram til et enstemmig vedtak, basert på Guds Ord – for evangeliets skyld.

”Forsamlingen på Sunnmøre” driver et utstrakt arbeid for barn, ungdom, voksne og eldre. Det er evangeliet som står i sentrum. Vi når bredt ut i lokalmiljøet. Vi velger å bruke kreftene våre på dette viktige arbeidet og fortsetter å bygge en forsamling på Bibelens grunn. Beklager hvis noen dermed savner oss i kommentarfelter og debattinnlegg. Ta heller kontakt med oss direkte hvis det er noe dere lurer på.

Hilsen Ståle Heggset, stolt medlem av Emblem bedehusforsamling.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
16 dager siden / 1202 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
22 dager siden / 1201 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
8 dager siden / 844 visninger
Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
4 dager siden / 800 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 619 visninger
Humanismens hellige skrifter
av
Didrik Søderlind
nesten 2 år siden / 577 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere