Werner Andersen

Alder: 57
  RSS

Om Werner

Følgere

Snikkatoliseringen av kirken

Publisert 6 måneder siden

Hva befinner det seg i bunnen av nattverdsglasset ?

Tenk deg at du er i den nye Nordlyskatedralen i Alta. Arkitekturen er som om nordlyset selv er frosset  fast i en legering av is og aluminium. Det er spektakulært og vakkert.

Snodig vinbeger

Det er ved nattverdsritualet at noe ganske uventet inntreffer: Du tar imot brødet og tar deg en slurk av den gode rødvinen og blir minnet på at dette er jesu legeme og blod, men idet du titter ned i vinbegeret  ser du en sol.  Solen er innpreget i glasset. Snodig, tenker du idet du går ut av kirkedøren og inn i sollyset.

Det er kanskje kjent at Paven, etter å ha tåkelagt altret med røkelse, løfter opp en solformet oblat  i St Peters katedral med tilhørende alkoholholdig rødvin. Om du er like oppmerksom som i Nordlyskatedralen, så ser du at han løfter oblaten og kalken opp mot bokstavene SOL på bakveggen. Når den alkoholpåvirkede menigheten går mot disse bokstavene etter gudstjenesten, så er det nok mange som blir blendet av solens stråler og gjør en honnørhilsen til vår egentlige Herre.

Forenende lys

Det er vel flere solsymboler i den katolske kirken  enn Jesus-figurer. De norske kirkeveggene  har vært temmelig hvitkalkede og kjedelige, så at solen dukker opp på de merkeligste stedene i kirkene, er en gledelig utvikling.

Etter min mening er det lyset fra månen, solen og stjernene som kan  forene kristendom og Islam, men inntil videre er kirken internt  splittet; kanskje litt mere alkohol kan hjelpe menighetene til å se hva som egentlig befinner seg i bunnen av Jesu blod.

Gå til innlegget

Jeg mener at jo høyere alkoholprosent jo lettere er det å se verdens Lys .

Er det så enkelt at en prest eller forstander bare kan stikke innom rema 1000 for å kjøpe noe kjeks og et par flasker alkoholfri eplenektar til søndagens nattverd ?

Det meste er blitt utvannet i den norske kirke og det kan være smart å titte litt over til hvordan de eldste kirkesamfunnene gjør dette og fundere litt over hva symbolene som brukes egentlig betyr,

Paven har en tradisjon som har vært uforandret i hundrevis av år når han utfører sitt rituale i St. Peters Kirken i Roma ; 

Ved messens slutt  så mørklegger han altret ved å bruke røkelse ..  Så løfter paven  opp en oblat som ligner en hvit sirkelformet Sol og   løfter oblaten mot  noen store bokstaver på veggen : Solvtvm .   vi kjenner di tre første bokstavene , Sol .  Paven kneler igjen og løfter vinen opp , ikke mot Kristus men mot  bokstavene Solvtvm og vinen blir gitt til menigheten.  Messen avsluttes ved at menigheten går fra Mørket  mot den blendende lyse utgangen ,  det er vel mange norske kirkegjengere som har myst imot Lyset når dem haster ut av kirkerommet og nikker hurtig takk til Presten på vei ut.


Du skal lete lenge etter en Jesus figur i  katolske kirkebygg , men det vrimler av Sol symboler. i den norske kirken er det dessverre få Sol symboler igjen , hvor ble det av prestekragen ....


Slik det er i dag må det relativt mye alkohol i nattverdsvinen for å få den alminnelige kirkegjenger til å få øye på verdens Lys ; Solen.

 

Alkoholikerne da ? 

Ja det er et problem , kanskje dem kunne få litt sopp for det ble jo benyttet i gamle testamentet av samme årsak .  Det henger da fremdeles sopp  figurer på juletrærne i endel kirker jeg har vært i ... eller er dem bare til pynt ?


Så både røkelsen og alkoholen har en helt bestemt funksjon og dette viste bla Aaron og egyptologen Moses da dem brukte røkelses karet foran altrene til Månen og Solen , mer om dette i en annen anledning om ikke moderators gjentagende sensur hindrer dette.  


Selv går jeg ikke til nattverd , som homofil , praktiserende sådan , så vil jeg nødig støte noen rettroende. Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
8 dager siden / 1231 visninger
Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
20 dager siden / 1225 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
26 dager siden / 1212 visninger
To strekar
av
Arne Mulen
1 dag siden / 908 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
12 dager siden / 854 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 592 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere