Dagfinn Torp

Alder: 57
  RSS

Om Dagfinn

Signphotolife - Dagfinn Torp Forfatter Fotograf Coaching Er 57 år gammel. Bor i Haugesund. Opprinnelig fra Sarpsborg. I min mangeårige yrkes karriere har jeg arbeidet som Portør ved Stavanger Universitetssykehus. Videre som konsulent ved to ulike Begravelses byråer. Har videre mangeårig bakgrunn både som forkynner, og som barne og ungdomssekretær i den gang Indremisjon, i dag Normisjon. Har videre arbeidet som taxisjåfør, og som vaktmester og kirketjener. Driver foretaket Signphotolife - Forfatter Fotograf Coaching. Har skrevet to bøker. Selger egne bilder/tar og fotooppdrag, coaching. Har egen fb side som heter Signphotolife. I tillegg til å være samfunns og politisk interessert, er jeg også opptatt av det som rører seg innenfor kirke og bedehus. Min e-post er: signphotolife@gmail.com

Følgere

Tanker å lengsler i en krevende tid

Publisert rundt 1 måned siden

Krevende tider, krever ett sterkt samfunn., som igjen er preget av sterke fellesskap. Vi trenger hverandre, og vi trenger våre respektive fellesskap. Ett samfunn der vi får være oss selv fullt ut. Ett samfunn som ser vedkommende, og de tiltrengte behov personen har. Så trenger vi fellesskap der vi får være hele mennesker! Ett sted med plass til både tanker, drømmer å ønsker. Ja stedet for smil, tårer å latter. Jo mer vi omgis av varme ord, og utstrakte hender, dess mere vokser tryggheten og selvrespekten hos den enkelte av oss. Dette å stoppe for å spørre hvordan har man det? Dette å gi av seg selv, og sin tid. Formidle godhet gjennom ord og praktisk handling, gjør oss som samfunn og fellesskap aldri fattige.

TANKER I EN SPESIELL TID

Alle opplever vi at tankene våre rett som det er, legger av sted på egen hånd. I ett nu kan de være ett helt annet sted, en det resten av legemet befinner seg. 


Vi har nettopp feiret påske. For mange ble påsken 2020 ganske så annerledes sett i forhold til tidligere. 

Høytider er intet unntak for tankene til å legge ut på små svippturer. Garantert ble det noen ekstra svippturer denne påsken? 

Inneværende høytid ble nemlig ikke helt som mange hadde ønsket seg.Tradisjoner den enkelte av oss gjennom mange år hadde opprettholdt, måtte i år legges til side. 

Men vi kan trøste oss med det, at der kommer garantert nye muligheter for påskeutfart. Høytider der vi igjen kan legge ut på den etterlengtede turen vi i år måtte skrinlegge. 

Nå er på alle måter påskehøytiden plassen for tankens mystikk. Høytiden består av dager som gir god grunn til utallige refleksjoner. 

Mens noe legger hovedvekt på de mange fridager som påsken gir oss, er der mange som i tillegg til de mange fridager, også bruker dagene til å reflektere over påske budskapet innhold. Både ut i fra ett historisk, men og ett tros-perspektiv. 

Mange har opplevd at bakom påskens historikk og mystikk finnes ett under, som igjen skaper en tro som bærer. Ikke bare gjennom høytiden, men faktisk året gjennom.


DET STERKE SAMHOLD

Spesielle tider, krever spesielt sterke samhold og fellesskap. Vi trenger hverandre, og vi trenger våre respektive fellesskap. Ett samfunn der vi får være oss selv fullt ut. 

Ett samfunn som ser vedkommende person, og de tiltrengte behov personen har.

Midt i samfunnet trenger vi fellesskap der vi får være hele mennesker! Ett sted med plass til både tanker, drømmer å ønsker. Jo mer vi omgis av varme ord, og  utstrakte hender, jo mere vokser tryggheten og selvrespekten hos den enkelte av oss. 

Dette å stoppe for å spørre hvordan har du det? 

Dette å gi av seg selv, og sin tid. Formidle godhet gjennom ord og praktisk handling, gjør oss som samfunn og fellesskap aldri fattige. 

Rundt om i vårt land finnes der kristne menigheter som nettopp gjennom å arrangere "Godhetsuke" tilbyr praktisk hjelp til mennesker rundt om. Gjennom slike  tiltak, tar man skrittet fra tanke over på handling. Året gjennom trenger vi slik GODHETSUKER, GODHETSWEEKENDER som er fylt opp positive handlinger. 


MUSIKALSKE GODBITER


I 1965 så dansebandet Gluntan fra Trondheim dagens lys.

Noen år senere, nærmere bestemt i 1969 utgav Gluntan  musikkalbumet "La oss leve for hverandre". Albumets slager som forøvrig ble en stor heat, som levert i beste velgående. 

Følgende står å lese på Gluntans hjemmeside.

Selv om Gluntan har passert sine 50 hviler dem ikke på sine  laurbær. Når Gluntan går på scenen i dag, er dette som en musikalsk reise gjennom 50 år. De gode Gluntan-slagerne som alle kjenner så godt, er selvsagt fortsatt med" 

"La oss leve for hverandre, og ta vare på det tid vi har. Livet selv kan gi det rette svar, er utvilsomt nå som dengang, en av Gluntan sine store slagere og varemerker" 

Dette korte refrenget har i seg den sterke fellesskapstanken som handler om å leve for og med hverandre. Ett innhold som overhodet ikke har utgått på dato, snarere gjelder ett slikt motto mere en noen gang. 

Videre handler dette samholdet ikke bare om å leve for og med, men og ta vare på alt rundt oss, ja livets mangfold. 

Å ta vare på, handler i sum om å spille på lag med alt av livets og hjertets mange strenger. Vi kan si og mene så mye, om så mangt, men dersom hjertet ikke er med, vel da blir det ofte bare ord som forsvinner blant sandkorna. 

Hva angår dette å vise holdninger ovenfor vår neste, har vi mye å lære av snekkersønnen fra Nasareth. Han viste sympati og empati. Han møtte ingen med sleivete kommentarer, men opptrådte saklig og respektfullt. Som mennesker uansett tros-tradisjon, har vi mye å lære av mesteren i dette å omgås vår neste.  


MENNESKET, Å HÅPETS MELODIER


Skribenten hadde skjærtorsdag nettopp smakt på de første dråper av nytraktet kaffe, da ett par låter fra to av Norges band og deres artister dukket opp i tankene. 

Første låt ute var Håp, med bandet De-Derre og  deres vokalist/forfatter Jon Nesbø. 

Neste låt var "ett menneske".

En låt som ble skrevet av vår alles kjære og nylig avdøde Jan Theigen. En låt han skrev som en hyllest til deres datter Sara som nettopp var blitt født. 


HÅP I USIKRE TIDER

I en tid preget av stor usikkerhet, trenger vi å minne hverandre på HÅPET, ett håp som faktisk ruver over hvert minste støvkorn av usikkerhet i vår tid. 

Ikke bare ruver håpet over hvert eneste støvkorn av usikkerhet. Det ruver over, ja omslutter og formidler verdens beste nyheter til selve skapningen, altså selve mennesket. 


Som flere alt har sagt, det vil blir bra igjen. Men veien dit vil kreve noe av oss alle. Men en dag vil vi våkne opp til den dagen, som vi i dag drømmer så inderlig om. 

Når håpets dag omsider er innen rekkevidde, kan vi omsider sette oss godt til rette på en fortaus restaurant med noe godt i glasset. Da kan vi omsider leve med full frihet over våre liv. Vi kan fremdeles tenke, håpe og drømme, men på en helt annen måte en hva vi gjør i dag. 


Livets sterkeste våpen - har alltid, å kommer alltid til å være tro håp, og kjærlighet. Tre sterke nøkler som hver seg  og i fellesskap kan utrette små og store mirakler. Dette håpet har vi alltid på vår side!


De beste ønsker for helgen til den enkelte 


Signphotolife © Dagfinn Torp 

Forfatter Forynner Coaching 

Gå til innlegget

Livet kontraster og verdier

Publisert rundt 2 måneder siden

Mandag ettermiddag klokken 18:02 sendte helsedirektoratet ut meldingen om at det er viktig å holde minst to meter avstand. og ikke være i grupper på mer enn fem personer. Meldingen som ble sendt er en påminnelse over den ganske så unormal og uvirkelig situasjon landet vårt opplever . Meldingen ble avsluttet med god påske fra Helsedirektoratet. Meldingen gir oss en påminnelse på at livet og hverdagen våres befinner seg i ett ganske så unormalt modus. Normalt skulle flere av de som eier hytte allerede vært innlosjert i fjellheimen, eller kanskje vært innlosjert på hotellet i sydlige breddegrader. For andre igjen består en hjemme påske i daglige doser av dagstur og god mat. Med andre ord feiret påsken slik vi alltid har vært vant til å feire den. I stedet for det vante, lever vi nå midt i en situasjon der vi alle må bidra på spesielt vis for å skape best mulig hygge i en unormal hverdags situasjon.

KONTRASTER

I sterk kontrast til livet slik vi opplever det for tiden, finner vi de livskraftige og livsglade ordene til den Danske forfatteren og musikeren Benny Andersen (1929-2018). For mange kjente ord som forøvrig er å finne i hans vakre vise "Svantes lykkeligste dag".

"Livet er ikke det verste man har og om litt er kaffen klar" I anledning BA sin bortgang i august 2018, skrev NTB blant annet følgende i Aftenposten, sitat:

Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge og en gjenganger i nær sagt alle radiokanaler. 

Det er en sommervise mange bare må høre. Lukten av nytrukket kaffe og det mentale bildet av Nina som kommer ut av bade, «nøgen, med fuktig hud», sitter spikret i mange nordmenns hjerner", sitat slutt. 

Artikkelforfatteren har i likhet med Vårt Land og verdidebatten sine lesere, mange gode minner fra minnerike morgenstunder både fra  ferie og i det daglige virke, der nettopp kaffekoppen har spilt/spiller en vesentlig rolle. Disse edle dråper setter på alle vis en slags agenda for samtalens innhold.

Som vanlig før milleniumåret startet, var det julehøytid. Artikkelforfatteren med sitt tidligere så lange gråe skjegg var utleid som nissefar til diverse hjem på julekvelden. Dessverre måtte skjegget tas for noen uker siden, dette grunnet en operasjon. Julekvelden  som nissefar ble enestående på alle vis. For ordens skyld, skjegget er på vei ut igjen. 


Ved nyttår var det tid for å feire at vi gikk over, og med det inn i ett nytt år. Denne gangen ett nytt milleniumsår, ja ett nytt millenniumstiår. Midt i vår festivitas ante vi lite om at dette milleniumstiåret ville bli ganske så annerledes. Inntil da levde vi omgitt av alt det som for den enkelte av oss er meningsfylt. Alt det som til syvende og sist betyr alt for oss!


LIVSKRAFT OG DE NÆRE TING

"Livet er ikke det værste man har". Dess mer forfatteren lyttet til essensen i denne strofen, dess mer høres lyden av det vakre, det harmoniske, det nære og kjære, ja alt det som løfter vårt indre opp på ett slikt nivå som igjen gjør at vi oppdager livets skjønnhet på en enda dypere og mer inderlig måte.  Alt det som er med å former oss og alle rundt oss. Tryggheten, kjærligheten, spontaniteten. Vennskap, forsoning og tillit. Visst kunne lista vært lenger. For livet er til syvende sist, det mest dyrebare, og verdifulle vi har!


Nå er det i løpet av livet nærmest uunngåelig og ikke oppleve en krise i en eller annen form, derfor er det ekstra viktig å minne hverandre på, at den positive livskraften alltid er større en selve livskrisen, uansett omfang. 

Men det er i den sammenheng også viktig å legge til at. Livskraften bærer gjennom, men det er ofte i etterkant av hendelsen man oppdager at livskraften var der. Her kan vi faktisk hente inspirasjon fra naturen selv


Dersom man ett øyeblikk fokuserer på ulike villblomster, vil man finne ett interessant fenomen, nemlig at hverken asfalt eller singel er til hinder for deres vekstpotensiale. 

De ville blomster har en slik livs og skapervilje i seg, at selv en asfalt eller grusvei,  er til hinder for deres livsutfoldelse. Bare så det er sagt, så føler artikkelforfatteren stor medynk med de mange som opplever at deres  utearealer nærmest blir overtatt av eksempelvis løvetann. Har selv hatt lignende erfaringer. 

Her og nå er fokuset rette mot løvetannen og andre sommerblomsters  livsforvandlende kraft. Uansett hva de møter av utfordringer fra naturen eller oss menneskers, så ser det ut som de går seirende ut av det hele. 

På mirakuløst vis makter villblomster å vokse seg gjennom hard  asfalt, noe de virkelig fortjener applaus for. Om vi ser nærmere på vårt eget reaksjonsmønster når vi møter det krevende, er det som vi fylles av en usynlig livskraft som gir oss det lille ekstra når det virkelig gjelder. 

Dette er livs og drivkraft som bor inni oss, og som kommer til overflaten, spesielt når vi trenger det som mest! 


DE NÆRE TING

I disse covid 19 tider kan vi mennesker på mange måter sammenligne oss med de mange sommerblomster som kjemper seg gjennom asfaltlag. Vi må alle kjempe på ulikt vis, noen mere en andre. For å vinne over ett virus har myndighetene sett seg nødt til å sette i verk strenge tiltak for å bekjempe smittespredning. 

Myndighetenes mål er at vi på sikt skal få tilbake vår nære og kjære hverdagen slik vi kjenner den. Det nære og kjære betyr nemlig noe helt spesielt for oss. 

Tiltakene vi nå i lengre tid har levd tett omsluttet av, har alle krevd mye, både av oss, og av fellesskaper i sin helhet. Den gode klemmen, det gode håndtrykket, besøk. De mange besøk rundt om etc. Alt må stå på vent. Foruten de mange tiltak som berammer det private, har vårt samfunn på mange områder nedstengt. Med andre en unormal situasjon.


GRADEVIS MOT MÅLET

I dag tirsdag holdt regjeringen pressekonferanse. Foruten ett fulltallig pressekorps, var vi dusinvis som fulgte spent med via tv og nett. Mens regjeringen åpnet opp på noen punkt, ble stengningen på andre områder opprettholdt. 

Selv om regjeringen nå har bestemt seg for å løsne opp på noen områder, legger samtidig statsminister Erna Solberg stor vekt på at kampen mot Covid 19 viruset overhodet ikke er over. Fortsatt er det viktig med både god hygiene, samt holde avstand. Dersom ikke disse og andre råd opprettholdes, vil man på nytt komme i en situasjon der man på nytt må stenge ned. 


Så la oss virkelig som landets borgere uavhengig av partipolitisk tilhørighet fortsatt lytte til de ord som våre myndigheter med statsminister Erna Solberg i spissen nå fortsatt ber oss innrette vår hverdag etter.  


Signphotolife © Dagfinn Torp 

Forfatter Fotograf Coaching 

Gå til innlegget

Tidlig en søndagsmorgen for noen år tilbake ble jeg oppringt med beskjed om at min kjære onkel var gått bort. Dager tidligere hadde jeg vært på besøk. I likhet med tidligere besøk, ble jeg også under det besøket servert gode smørbrød med utsøkt kaffe. I det jeg tok farvel, husker jeg faktisk at jeg tenkte. Kanskje er dette siste gangen vi møtes? Mon tro om ikke tanken var en liten påminnelse? Det tok lang tid før livets regnbue på nytt begynte å skinne. Etterhvert begynte livet å stabilisere seg. Det sårbare finner vi side om side med de vakreste edelstener som vi er omgitt av.


KAFFEKOPP EN LØRDAGS MORGEN 

I skrivende stund er det blitt lørdags formiddag. Frokosten er spist, og kaffekoppen står rundt tretti cm fra meg. Artikkelforfatteren har alltid elsket kaffe. 

Det er noe forunderlig med kaffe, denne passer i allt av livets øyeblikk. Det være seg minnesamvær, bryllup, eller bare under fire øyne. Hva er så grunnen til de edle kaffedråpers popularitet? Jo, den har evne til å skape ro, ja viktigst av alt, bygge bro. 

På samme måte som vi mannfolk når vi må løsne litt på slipset, slik er det med kaffe. De edle kaffedråper løsner litt. Kaffen skaper munterhet å glede. I vårt daglige virke er kaffen en viktig brikke. Når vi skal utrette noe på ett eller annet sted, er kaffekannen med beskjed om at man er hjertelig velkommen til å ta seg en kopp, ofte en fast gjest på ett lite bord. 

Ikke siden fredstid har Norge vært i en slik unntakstilstand som nå.

Byer og bygder er ikke til å kjenne igjen. Skianlegg og høyfjellshotell er folketomme, noe som igjen betyr at eiere av disse taper millioner. 

Det skjer ikke bare noe rundt oss, men i aller høyeste grad inni oss i denne tiden. Med ett er vi blitt så uendelige sårbare. Vi skjønner det liksom ikke. Det man altså er vitne til, er at ett virus har den ufattelige kraft i seg at den slår ut hele verden, ja lammer oss. 

Som følge at dette får vi daglig kjenne på hvor uendelig sårbare vi er, og hvor sårbart livet kan være. Alt det vi nærmest tar som en selvfølge er ikke lenger en selvfølge. Flere gir utrykk for det vi er vitne til, er ganske så uvirkelig. 

På spørsmål fra NRK sin reporter om hva vedkommende merket var blitt annerledes svarte vedkommende, man kommer tettere på sine egne. 

For så å legge til. Kontakten var der tidligere og, men kontakten blir på forunderligvis  annerledes nå. På videre spørsmål fra reporteren om hva, når livet igjen normaliseres, var svaret ikke overraskende. Man ønsket selvsagt at den tette kontakten fortsatte. 


LIVSGLEDE. 

Enhver av oss har garantert møtt på/samtalt med mennesker som har hatt en aura av livsglede rundt seg, og med det også inni seg. De har en slik Gud-gitt gave til på spesielt vis å spre lys, glede og kjærlighet. 

I Lundemo på NRK1 fredag 3, april møtte vi slike hverdagsengler som artikkelforfatteren velger å kalle dem. Først ute var Ronny Brede Aase og Niklas Baarli. Førstnevnte er kjent fra P3 morgen, som han ledet sammen med Silje Nordnes. Nordnes som forøvrig er i gang med nytt radioprogram, var samme kveld gjest i Nytt påNytt samme kveld, 

Ronny og Niklas fortalte om en guttetur til Asia som kunne gått riktig galt. På en av deres feriedager bestemte de seg for å leie en speed båt.

En bølge slår mot båten, Niklas får brudd i ryggen. Heldigvis endte det godt, 

Så møtte vi folkekjære Anita Skorgan og datteren Sara som mintes folkekjære Jan Theigen som gikk bort for en tid siden. 

 Fra gutteturen fremhevet  Niklas humøret til Ronny. Til og med helsepersonellet påpekte dette.  Vi er her ved kjernen av noe beundringsverdig. Når livet blir i overkant krevende er humor ett viktig middel for å tilføre livsmotet det nødvendige drivstoff. Ved hjelp av humor får man hjelp til å distansere seg. Ikke for ingen ting man i krevende yrker må bruke humor får å holde avstand. 

Å høre Anita og Sara fortelle om en tidligere ektefelle som pta bruddet ble en god venn, og en datter som fortalte om sin gode og omsorgsfulle pappa gjorde inntrykk. Når de fremførte låten «Adjø» var det umulig å hold tårene tilbake, 

Artikkelforfatteren har selv  bavgrunn fra bl.annet begravelsesbyrå og portør på sykehus. I arbeidet som begravelseskonsulent kommer man på spesielt og naturligvis tett på det mest sårbare ved livet, døden. Døden tar fra oss det mest kjæreste vi har. Når bibelen kaller døden for den siste fiende 1.kor 15:26, gir man døden det navnet den fortjener, siste fiende! 

Like raskt som vi blir minnet på dette, like raskt blir vi minnet på det gode, det kraftfulle som  til syvende og sist seirer. Om kjærlighete som er sterkere en døden. I krevde yrker blir man opplært i å bruke av og på knapper.

 I tillegg oppdager man etterhvert hvor mye humor også betyr. Humor blir som den viktigste medisinen som avlaster, og som bringer ekstra glede. 

I arbeidet som portør var det ikke mindre viktig med humor, ikke bare kolleger mellom, men også i møte med pasienter oppsto dusinvis situasjoner som var sterkt preget av humor og livsglede. 

Det kan være man fikk en indre følelse av at man skulle si noe for å løse litt opp. Eller det var pasienten som tok initiativet til en samtale. 

Som portør ved Stavanger Universitetssykehus har jeg utrolig mange godminner fra pasienter artikkelforfatteren nøtte på. Enkelte møter som  aldri blir glemt. 

Med tanke på min egen yrkesbakgrunn vil artikkelforfatteren spesielt fremheve de mange helsearbeidere, og de mange beggravelseskonsulenter som gjør en fantastisk og beubdringsverdig jobb, i inn som utland. 


SAMHOLD

Norge rundt er blant artikklelforfatterens populære program. Norge rundt sin redaksjon tar oss med (som programmet tilsier) med på på rundreise i vår kjære nasjon. Vi møter mennesker i alle aldre, som alle er opptatt av alt fra idrett, til matlaging, og dusinvis av and4e fritidsinteresser. De er ett program som skaper samhold og livsglede. 

Når livets og hverdagens pauseknapp på mange områder er trykt ned, slik den nå er, må vi plutselig finne nye måter å møtes på. Med ettsamtslet vi med være nære og kjære på en ny og helt annerledes måte. 

Norges idédugnad som vi nå er vitne til på de mange felt, viser at vi som nasjon virkelig stiller opp for hverandre når det virkelig gjelder. Som mange har nevnt nevnt, og som artikkelforfatteren er enig i analysen av, vil vi forhåoentligvis etter at dette krisa er over, videreføre den nærhet og omsorg vi nå har får hverandre. 

Artikkelforfatteren vil ogsp på spesielt vis takke vår kongefamilie, vårt helsedirektoratet, og vårt storting og regjering mer statsminister Erna Solberg i front. Det var virkelig rørende å høre kongeparets påskehilsen til det norske folk. 

Så vil artikkelforfatteren spesielt nevne vår statsminister, som sammen med regjering og storting gjør en fantastisk jobb, i en svært krevende situasjon. 

Livet er så uendelig verdifullt, derfor er det så viktig at vi er til for hverandre, spesielt når livet blir i overkant krevende, 


God helg fra 

SignPhotoLife - Dagfinn Torp 

Forfatter Fotograf Coaching. Gå til innlegget

Hvem av oss har vel ikke kjent på, eller faktisk kjenner på den brusende lykke av kjærligheten, ja forelskelsens kraft. Det skjer noe inni oss når vårt hjerte oppretter kontakt med ett annet hjerte, ja andre hjerter.En livsgnist blir til en lysende å levende flamme. Med ett skrives innledningen til en spennende bok. Etter hvert som tiden går, vil boken fylles opp av stoff, med hovedvekt på nærhet, ømhet, forståelse og kjærlighet. Men og stoff som vil bære preg av uenigheter. Enhet dialog vil være både av både enveis og toveis karakter. Og siden livet er emn reise på ulike nivåer, vil og troen og tvilen finne sin plass. Med covid 19 epidemien tett innpå, trenger vi mere en noen gang den dialogen som berører hjertet på ulikt vis.

Tro, håp og kjærlighet!


Hvem av oss har vel ikke kjent på, eller faktisk kjenner på den brusende lykke av kjærligheten, ja forelskelsens kraft. Det skjer noe inni oss når vårt hjerte oppretter kontakt med ett annet hjerte, ja andre hjerter.

En livsgnist blir til en lysende å levende flamme. Med ett skrives innledningen til en spennende bok. Etter hvert som tiden går, vil boken fylles opp av mer og mer stoff, med hovedvekt på nærhet, ømhet, forståelse og kjærlighet. Innimellom alt dette vil vi også finne ulike dialoger av ulikt slag. 


Den livgivende kjærlighet har til alle tider og i alle kulturer og religioner skapt en felles bro mellom mennesker. Kjærligheten ikke bare tenner en flamme, på mirakuløst vis forbinder den sår.

La oss belyse kjærlighetens makt å kraft ved å bruke internettilkobling som ett eksempel.

Når det oppstår dårlig nettforbindelse, merker vi det ganske fort på tolmodigheten. Vi ennevender alt av elektronisk utstyr for å få nettet til å fungere som normalt. 

Som ett ledd i å spore feil blir nærmest alle innkalt til felles dugnad. Det starter med telefonisk eller meldings kontakt med familien, deretter kobles våre nære venner, eller de lenger ute i vennekretser på med spørsmål om de kan bistå. Etterhvert kobles internettleverandører på, 

alt i håp om å fikse internettforbindelsen. 

Når vi etterhvert finner feilen, vel da senkes skuldrene,  og den ellers så gode freden i heim eller kollektiv finner igjen sin plass. 


På nytt er det så det bruser av lykke i hele oss. Igjen gjenopprettes kontakt med nær og fjærn. På nytt tar vi turen innom sider vi vanligvis tar turen innom. 


KJÆRLIGHET


Kjærlighet oppstår i kjølevannet av hjerter som finner hverandre. I de første stadier av det vi kaller bekjentskap gir vi en best mulig beskrivelse av oss selv, og våre interesser. Velvalgte ord om yrke, utdannelse og karrierevalg finner sin naturlige plass. 

I den anledning legger vi ut små doser fra eget liv, doser som skal virke gode og inspirerende. Vi oppretter det vi godt kan kalle en kjærlighetens nettforbindelse. 


TIDSPERIODE


Nå har kjærlighetens nettforbindelse mange ulike adresser. En sentral adresse har som mål å treffe på det dypeste planet, altså selve forelskelsens ømme og inderlige punkt. 

Etterhvert som tiden går oppstår lengsler man ofte ikke  kan sette ord på.  

Her spiller førsteinntrykket en viktig faktor. Uansett på hvilken måte man møtes, og utviklingen videre, så er det innsiden som skal presenteres. Kjærlighetens nettkontakt som artikkel forfatteren velger å kalle der, består som nevnt tidligere i hjerter som finner sammen. Nærmest som ett hus som skal møbleres, finner man ut at man faktisk må gi og ta for å få ett sunt og godt på alle måter

I ett forhold er det mange faktorer som spiller inn. Faktorer som blir viktigere dess eldre man blir. 

Så har man kjærlighetens nettforbindelse der den medmenneskelige kjærlighetens står i sentrum.

Denne forbindelsen er også sterk, men hvor utgangspunktet har ett annet motiv. 

Her handler motivet å være til hjelp for hverandre. I dette farvannet handler det om å oppmuntre, ja bistå hverandre med en utstrakt hånd. Rett og slett være en god hjertevenn. I disse tider der covid 19 epidemien setter sitt preg på samfunnet, og man selv må ta sine forhåndsregler grunnet at man selv er i risikosonen, merker man hjertevarmen ekstra sterkt. Ikke bare ovenfor en selv, men også ovenfor dagliglivet forøvrig merker man at hjertevennen lever som aldri før. Innenfor privat som næringer har ordet dugnadsinnsats fått en ny betydning. Rundt omkring stiller man opp for hverandre.  Nå er det flere med meg som har lagt merke til at før virusets sin tid fantes ett levende dugnadsfolk. Me det er som dugnadsinnsatsen er blitt forsterket. Mange stiller seg spørsmålet hva som vil skje når hverdagen igjen slipper til. Det er jo å håpe at den vil få ett nytt omsorgs preg over seg!


PRØVET OG ERFART


Slik jeg har blitt historien fortalt handler dette om en forkynner som en dag kom i kontakt med en ukjent venn. I samtalens løp oppdaget forkynneren at den ukjente hadde bokstavene  «P og E» ved ulike skriftsteder i sin bibel. Som så mange andre ble også denne forkynneren nysgjerrig på hva disse bokstavene betydde. En dag fikk man vite svaret, 

Bokstavene sto for «prøvet og erfart»


MEDMENNESKELIG VARME

Mer en noen gang trenger vi en kollektiv medmenneskelig varme. Mer en noen gang trenger vi at alle gode kjærlighetens nettkrefter gir alt den den enkelte av oss har av iboende ressurser.

Den enkelte av oss har nemlig så mye godt å tilby. Vi er fylt opp av en ressursbank bestående av glede, fred, godhet og barmhjertighetgodhetsliv bestående av glede, fred , overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, jmr Galaterbrevet 5:22.

Opp i dette å omslutte mennesker, trekker de mange spesielt fram de som er mest utsatt barn og ungdom. Dette er mennesker vi på en helt spesiell måte trenger å stå oppe for. 

Før krisa ble ett faktum var det mange blant disse som sleit med ensomhet, i våre dager er det spesielt viktig at vi følger ekstra godt med på disse mennesker. I flere reportasjer kommer det stadig vekk frem, at innenfor denne gruppen mennesker, er det mange som i våre dager sliter ekstra. Det betyr at vi har å gjøre med mennesker som er ekstra sårbare. 


I likhet med resten av verden opplever vi akkurat nå svært spesielle tider. Tider der dette å søke kontakt, dette å være til for og med hverandre, har fått en ny betydning. 

Der vi før kunne samle oss, ja fant vårt fellesskap, må vi i dag møtes over andre plattformer.


Der det før ikke fantas restriksjoner hverken på møtesteder, eller tak på hvor mange som kunne møtes. er vår hverdag med ett snudd drastisk på godet. 

Nettopp derfor har også dette med kjærlighetens nettkontakt blitt satt i ett nytt lys.. 

For mange har face time og skape fått en ny mening.

Via denne teknologien kan man møte hverandre personlig, uten av man berører hverandre. 

Covid 19 epidemien har rett og slett ført til at nettbasert teknologi har fått en ny mening. 

Man finner nye måter å møte hverandre på. Nye måter man kan være til stede for hverandre på. Alle som er opptatt av formidling i en eller annen form, gjør seg bruk av det fantastiske verktøyet, som nettet er. 


I en tid som er svært krevende for oss alle, er det rett og slett fantastisk å legge merke til  hvorden vi i mye større grad nå bryr oss. kjølevannet av at våre hjerter har måttet finne nye måter å samles på, er nettet blitt en enestående verktøykasse for oss alle.


TRE ROSER

Utenfor inngangsdøren på ett tidligere bosted hadde jeg plassert tre roser på inngangsdøren..

Stille hang de der, å talte sitt tydelige språk, nettopp om tro, håp og kjærlighet!


Viktige forbindelser som vi mer en noen gang trenger i vår tid. 

Roser, ja blomster generelt har fått den fantastiske evne, og formidle det som ord ikke kan uttrykke

Finnes vel ingen situasjon der blomster ikke kan være en stedfortreder for trøst, glede, ja nytt mot!


Så til disse mine tre roser som hang på døren.

Tror du på deg selv, eller neglesjerer, ja i verste fall, ser du ned på deg selv? I så fall kan vi sammen gjøre ett forsøk i dag på å se opp å frem. 

Dette og oppmuntre hverandre til ikke å la janteloven, du skal ikke tro at du er noe, falle er svært viktig 

Våre hjerter fortjener å bli omsluttet av av det beste.

Alle er vi unike skapninger, med grenseløse muligheter i oss! Vi er utstyrt med følelser, evner og kjærlighet: Det verste som skjer med oss mennesker, er når denne troen & kjærligheten ikke blir lyttet til, eller blir tatt på alvor! Når vi ikke får det påfyll av den tro og kjærlighet vi har behov av, forsvinner, blir vi frarøvet noe vesentlig inni oss. 


Veien fra mismot til livsmot kan være både lang, og meget krevende, men når det første skrittet er tatt, kjenner man i sitt indre, at nå er man på rett vei!

Sakte men sikkert begynner håpet å ta form, og livet, livet får med med ett, ett nytt perspektiv over seg.

I alt dette som artikkel forfatteren her har omtalt, tar vil Profeten Jesaia kp.43:4 avslutte med de viktige ordene - Fordi du er dyrebar i mine øyne,aktet høyt og elsket av meg. 

La oss ta ekstra godt vare på hverandre nå. Det kommer igjen en tid, der vi skal få omfavne hverandre på nytt


Signphotolife © Dagfinn Torp 

Forfatter Fotograf Coaching 

Gå til innlegget

Puste med magen i en krevende tid

Publisert 3 måneder siden

Situasjonen vi som nasjon står ovenfor krever alt, ja nærmest mer en «alt» av oss.Derfor er dugnadsinnsatsen som komme til utrykk mer verdt en gull. Misjonsmannen Paulus sa det så fint til Galater menigheten (Galaterbrevet 6:2) Bær hverandres byrder. Nettopp dette å bære hverandres byrder er det som nå kommer til utrykk gjennom den dugnaden som nå pågår i vårt land, ja langt ut over egne landegrenser. Felles dugnad om å få bukt med covid 19 epidemien. Parallelt med dugnad, er dette å puste med magen svært viktig. Å puste med magen er viktig når uroen av naturlige årsaker brer om seg. Derfor er og ordene fra Paulus så viktige. Bær hverandres byrder!

Pust med magen, får vi ofte høre når vi står foran krevende og viktige avgjørelser.

Dette henger sammen med at ved å puste med magen, gir vi oss selv lov til å tenke gjennom valg vi står ovenfor/ 

Innimellom treffer jeg på venner som står ovenfor ulike valg, spørsmål som ofte blir aktualisert er/ Hva slags råd vil du gi nå Dagfinn?

Hva angår råd blir det viktig å legge til. At de råd man gir, ikke er konstante, men små hjelpere som skal bidra etter beste evne. Vedkommende selv er det som må ta de endelige beslutninger om hvilke råd som skal  gjelde.

Ett basis råd jeg ofte gir er dette.
Pust med magen. Samt ha litt is i magen. Ikke forhast. 

Dette fordi man ved å gi seg selv ett friminutt, ofte gir seg selv såpass mye betenkningstid at man etterhvert faller ned på hva som er lurest å gjøre i den aktuelle situasjonen. 

Dernest er jeg i mitt svar opptatt av samhandlingen mellom hode, hjerte og mage. Vi hører ofte, og vi har garantert opplevd det noen og enhver av oss, at nå knyter det seg i magen. Ofte er den knuten ett signal på at situasjonen ikke er helt på stell. Eller i vater som man også kaller det. 

Ved å puste med magen (meditasjon anbefales som ett hjelpemiddel), gir man seg selv tid til å foreta de beste vurdering.

Ett godt tegn på at man er på rett vei, består i at hode, hjerte og mage er samstemte. Man opplever altså en indre fred over selve situasjonen. 

UTVIDET PERSPEKTIV

Dersom vi utvider vårt perspektiv til å gjelde ikke bare oss selv, men alle rundt oss, ja verden forøvrig, så er det enklere sagt en gjort i disse Covid 19 tider å puste med magen. 

Med ett er vår hverdag blitt helt annerledes. Bevegelsesfriheten som vi er velsignet med er blitt kraftig innskjerpet. Styresmakter og helsemyndigheter gir oss stadig ny å viktig informasjon. Bysentra som før var fylt opp av handleglade mennesker, er nå nærmest folketomme.

Derfor er dette å puste med magen, noe av det vanskeligste vi gjør om dagen.
Dette har sin årsak i at vi konstant lever med frykten knyttet til smittespredning av korona viruset (Covid 19 viruset) 

Hva om vi allikevel oppfordrer hverandre til å puste med magen. Og videre i forlengelsen av pusteøvelser oppfordrer til å fortelle hverandre gode historier

Ja fortelle hverandre hvor utrolig glade vi er i hverandre. Det er nemlig mer en noen gang viktig at vi bryr oss om hverandre. 


POLITISK OG RELIGIØS UAVHENGIG 

Jeg berømmer myndighetene i denne spesielle situasjonen. De viser etter min mening en samstemthet som jeg virkelig håper lever videre i vårt land, når vi har fått kontroll på denne epidemien. Deres samarbeid på tvers av politiske skillelinjer  er imponerende. Nå er forfatteren selv arbeiderpartimann, men det fritar meg ikke å øse lovord til landets statsminister Erna Solberg (H) i denne situasjonen. Hun styrer/setter agenda i ett krevende landskap. 

Politikerne våre står ovenfor en situasjon som er svært krevende. Storting og Regjering må time for time iverksette tiltak som forener, og som sørger for at vår velferd ikke  kollapser helt.

Som følge av Covid 19 står flere aktører uten fast inntekt. Her har nå våre myndigheter tatt grep, grep som skal gjøre  situasjonen betydelig mindre smertefull

Også myndighetene må puste med magen. De er også mennesker, som i likhet med alle andre har like stor risiko for smitte.

Norge, Europa og verden står ovenfor enn virus epidemi som rett og slett ikke viser hensyn. Ett virus som er lunefullt, og som ikke spør først!

Derfor er det all grunn til å berømme landets styrende organer, som alle står på dag og natt for oss.

SÅRBARE GRUPPER

Forfatteren hører selv med blant de sårbare og utsatte grupper. Derfor vil jeg og så inderlig be DEG om å følge de rådene som myndigheter og Helsedirektoratet daglig minner oss innstendig om å følge.

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (AP) uttalte i ett av sine første intervju: 

DETTE ER INGEN ØVELSE,DETTE ER ALVOR

Ja det er alvor. Vi kan så visst klype oss i armen for å sjekke om dette er en vond drøm, eller om det er virkelig. Raskt må vi konstanterer, dette er ALVOR

Like fullt som vi forholder oss til alvoret, like viktig er det at vi gjør ett felles forsøk på å puste med magen. Vi skal komme oss gjennom dette, men det vil ta tid.

KIRKA OG ØVRIGE TROS OG LIVSSYN

Sjelden eller nærmest aldri har jeg observert kirka og andre tro og livssyn som er opptatt av positiv formidling i en krevende og sårbar tid, Daglig legger det ut videosnutter der man formidler ord til trøst og oppmuntring. Artikkelforfatteren vil så gjerne oppfordre til å fortsette med en slik dugnads formidling! 

KJÆRE GUD, HØR VÅR BØNN

Covid 19 har ført til at ulike arrangement er blitt innstilt, dette har ført til oppblomstring av kreative møteplasser på den teknologiske plattformer. Daglig kan jeg på fb lytte til kjente og ukjente som legge ut videosnutter ved ett åndelig preg 

Gud er ikke avhengig at kirkebygg for å nå ut med de gode nyhetene. I disse dager er det den teknologiske plattformen som gjelder mer en noen gang.

Jeg tror Gud ber oss om å puste med magen. Jeg tror Gud ber oss om å søke han. Jeg tror Gud gjennom det som skjer, minner oss på, at uansett ytre omstendigheter så er han tilstede.
Jeg tror Gud minner oss på, at ja, det er lov å felle en tåre, ja det er lov å være usikker, å redd. 

Pust med magen - Det vil gå over

men det vil ta lang tid. 

Artikkelfoefatteren tror at vi som aldri før blir båret av allmaktens hender . 

Guds hender og vesen som et fylt opp av tro, håp og kjærlighet.

BE EN ENKEL BØNN

Be en enkel bønn til Gud 

han lytter til deg.
be en enkel bønn til Gud.

Han vil gi deg svar

han som all makt har 

Be en enkel bønn til Gud


På forhånd takk for hjelpen 


Ønsker dere alt godt i disse krevende tider 


Signphotolife © Dagfinn Torp 

Forfatter Fotograf Coaching 

signphotolife@gmail.com

41626069

Orgnr: 921760884


Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
11 dager siden / 2976 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
8 dager siden / 1633 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1466 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
9 dager siden / 1344 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
14 dager siden / 1077 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
19 dager siden / 652 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere