Pernille Veland

Alder: 31
  RSS

Om Pernille

Følgere

Slå i veggen!

Publisert rundt 1 år siden

 

Denne teksten har ligget i bakhodet mitt. Har alltid vært glad i å skrive, så når denne muligheten kom, måtte jeg jo bare gripe den. Temaet er religion, noe som opptar meg sterkt. Hvorfor ikke skrive da? Er religion for meg, eller er det bare jeg som skal tilbe Gud og det guddommelige. Selv tror jeg troen skaper noen kjøreregler for samfunnet, men det er ikke det jeg vil skrive om i dag. I dag skal jeg være litt ekstra ærlig og personlig. Det føles utleverende og avslørende. For å snakke om helse eller uhelse er lett når man er gjennom en sykdomsperiode, men å stå midt oppi det og lette på sløret er utfordrende. Sykdommen jeg lever med er misforstått og diffus. Har ikke tall på hvor mange timer jeg har undret meg over hvordan jeg kom hit i utgangspunktet. Jeg føler noen ganger det er som en straff. Det er i det minste en begrensende faktor i livet mitt.

 

I høst kom det en trist nyhet. Forskning gjennom flere år ved Haugeland sykehus i Bergen hadde negativt resultat. Pasienter med ME hadde fått kreftmedisin. Det så positivt ut så lenge og vi var flere som klamret oss til håpet. Dessverre var det ikke forskjell på medisinen og placebo. For en skuffelse.

 

Det er dessverre forsket langt mindre på ME enn en rekke andre sykdommer. Føles som om sykdommen har fått en stemoderlig behandling. Det er derfor jeg også synes dette innlegget er vanskelig å skrive, fordi jeg frykter å bli misforstått. Heldigvis har jeg troen. Husker jeg ba til Gud for noen år siden. Da sa jeg noe jeg stadig har nevnt for han siden: ”Jeg vet ikke om jeg orker å være kristen lenger. Å leve med denne sykdommen føles så urettferdig og tøft. Det har ingen sluttdato og jeg vet ikke om jeg noen gang vil oppleve at man finner en kur. Jeg orker ikke å være kristen, Jesus. Orker ikke leve opp til mine egne forventninger om hva en kristen skal være. Ikke minst er jeg sliten av å vente på en helbredelse som ikke kommer. Men så tror jeg så sterkt på deg likevel. Jeg har opplevd sterke ting med deg, hørt din trøstende stemme og ditt sterke nærvær. Men å være kristen føles mange ganger for stort. La min tro være ydmyk, sterk og svak på samme tid.”

 

Bønnen bærer meg. Ofte er det ånden som går i forbønn for meg. Andre ganger er det andre menneskers bønner. På lyse dager drømmer jeg om banebrytende forskning. Da kan jeg danse.

Gå til innlegget

Tro på himmelen

Publisert rundt 1 år siden

Troen på himmelen er en god tro for det gir hvile til de som har sykdommer. 

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere