Gro Nylander

Alder: 0
  RSS

Om Gro

Følgere

Som barn elsket jeg Jesus. Han var så snill, så rettferdig. Han ville vi skulle dele av det gode vi hadde, med dem som ikke hadde. Det holdt hardt i blant. Jeg husker jeg tviholdt på posen med tre dyrebare karameller. Skulle jeg kose meg med dem alene, eller skulle jeg dele? Jeg delte, for det hadde Jesus sagt. Fin fyr!

Som ung syns jeg han var ganske krevende. «Gå bort og selg alt du eier, og gi det til de fattige», sa han. Det klarte jeg ikke, men jeg øvde meg på å gi til dem som trengte det.

Som 70-tallsfeminist og antirasist var jeg glad over å kunne sitere Jesu ord: «Her er ikke jøde eller greker … her er ikke mann og kvinne. Dere er alle én i Kristus.»

Som nestleder i Besteforeldrenes klima­aksjon er jeg i dag økende bekymret for klodens fremtid. I skapelsesberetningen står det: «Gud så på alt det han hadde gjort, og se, det var såre godt.» Han ville neppe at menneskene skulle ødelegge skaperverket.

Kristelig Folkeparti hører ikke hjemme i en blå-blå borgerlig regjering, en regjering som følger Matteus-prinsippet til punkt og prikke: «For den som har, skal få, og det i overflod. Men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har.» En regjering som ikke tar skikkelig grep om klimatrusselen, men øker oljeutvinningen voldsomt, til skade for hele jorden.

KrF hører til blant dem som vil dele med de fattige, blant dem som vil ta vare på vår fantastiske jord. Vi er mange som nå gleder oss over at KrF ser mot venstre. Det er der partiet hører hjemme.

Presisering: Klimabønn til alle politikere med makt!


Vårt land trykket 14.10 min gledesytring over at Krf. nå ser ut til å dreie i retning en politikk som jeg tror ville ha frydet den Jesus av Nasaret jeg ble kjent med gjennom barnelærdommen. Han med omsorg for «disse mine minste». Han som sa at vi ikke skulle samle skatter på jorden. Innlegget traff åpenbart en nerve. Mange sender positiv respons. Men ikke alle. Slik er det med både politikk og religion.
Uansett skylder jeg å presisere at min kritikk av regjeringen for dens mangelfulle tiltak mot dagens klimakrise har adresse til alle politikere med reell makt, - uansett parti. Besteforeldrenes klimaaksjon er nemlig tverrpolitisk, og består av idealistiske, ressurssterke medlemmer fra både sentrum, høyre og venstre fløy. Deriblant flere biskoper, Kåre Willoch og Thorbjørn Berntsen!

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere