Kristoffer Andersen

Alder: 26
  RSS

Om Kristoffer

Følgere

I filmen "The Greatest Showman" (2017) aktualiseres dagens høyreradikalisme. Kampen for menneskeverdet og mangfoldssamfunnet er ikke over, og det må den heller aldri stoppe med å være!

Filmen The Greatest Showman (2017) aktualiserer på nytt den historiske diskriminering og mangel på menneskeverd for dem som er "annerledes". Dette har en klar parallell til dagens økende høyrepopulisme - med frykt for, og følgelig devaluering av, "dem som er annerledes" sitt menneskeverd. 


Høyaktuell samfunnskritikk

I filmen illustreres høyreradikale motdemonstranter nokså tydelig. De presenteres som pøbler som slenger med hånsord og truer med vold. De høyreradikale motdemonstrantene mener at personer som blant annet er født med lyter, er av utenlandsk opprinnelse, har en annen seksuell orientering og kjønnsbevissthet, eller på annen måte skiller seg ut fra den øvrige majoritet, ikke bør være velkomne i byen deres. Eller noen annen plass, for den saks skyld. "Noen dyr er likere enn andre", ser altså normen ut til å være. De mener altså at ikke alt menneskeliv er like mye verdt. Dette har klare, og nokså sterke, paralleller til dagens økning av høyreradikalt tankegods. 

Tematikken om rangering av menneskeverd ble i sin tid tydelig frontet av den sosialrealistiske franske forfatteren Victor Hugo (1802-1885) i et av sine mest berømte verker, nemlig Ringeren i Notre-Dame (1831). Handlingen i Ringeren i Notre-Dame foregår i 1500-tallets Paris. Her får forfatteren tydelig frem, til likhet med filmen The Greatest Showman, hvordan dem som var annerledes ble behandlet av sine "medmennesker" før i tiden. Filmen ser med andre ord ut til å ha mye til felles med tematikken og det sosialrealistiske fokuset som er å finne i Hugos Ringeren i Notre-Dame.


Lær av historien 

Diskriminering og devaluering av menneskeverd er noe som høyreradikalismen stadig fronter den dag i dag. Gjennom Identitærbevegelsen, som er det nye navnet på "tidligere" Alt-Right-bevegelsen, er det igjen vokst frem en "lovlig rasisme" (og diskriminering) som ser ut til å forføre folk rundt omkring i Europa med storm. Diskriminering er et ignorant og menneskefiendtlig element fra fortiden som ved ulike anledninger gjenopplives av høyreradikale bevegelser. La oss sammen sørge for at diskriminering og hat mot annerledeshet fortsetter med nettopp å være det - et utdødd element fra fortiden.


Kampen fortsetter

Filmen illustrerer på en levende måte hvordan kampen for menneskeverdet og mangfoldssamfunnet fortsatt ikke er over (handlingen i filmen foregår på 1800-tallet), og det må den heller aldri stoppe med å være! Det er først når vi innbiller oss at kampen for menneskeverdet og mangfoldet er over at vi faktisk taper kampen om menneskeverdet og mangfoldet. 

Gå til innlegget

KrFs skjebnesvangre veivalg - et svik mot de svake i samfunnet

Publisert rundt 1 måned siden - 1780 visninger

Kristne må våge å stå opp for de svake i samfunnet. Det gjøres ikke ved å støtte opp om FrPs markedsliberalisering og Listhaugs fremmedhat.


Kristne svikter sin samfunnsoppgave som samaritaner

Som kristne har man en plikt til å stille opp for de fattige og syke i samfunnet. Det gjøres best ved vel utbygde velferdsordninger. Så hvorfor velger så KrF, som har tatt på seg å være den selvutvalgte norske politikkens tilsvar på å være representant for Jesu radikale sosialetikk, å støtte opp om Venstre, Høyre & FrP som fortsetter å kutte i velferdsordninger til de svakeste i samfunnet? Her er det noe riv ruskende galt!


"Bedre med dobbeltmoral enn ingen moral"

Jeg ønsker å se kristen nestekjærlighet i handling, ikke kun i ord. FrP kutter i offentlig stønad så vel som i støtte til frivilligheten. Markedsliberalismen skal råde. Alle er "sin egen lykkes smed". Når vi vet at FrP har dette verdisynet blir det simpelthen for enkelt av Listhaug å "selge seg inn" som kristen ved å gå med et kors om halsen når politikken tilsier at man ønsker å sparke dem i samfunnet som allerede ligger nede for telling. 

Ved å støtte opp om FrP bidrar KrF med å bygge opp om Listhaugs fremmedhat og "Trumpifisering" av samfunnet. Hva har Den Hellige Ånd å gjøre med dette? Er ikke dette ren og skjær dobbeltmoral fra kristenfolkets side i partiet KrF?

Hvem sin side er man på som kristen i KrF? Støttet Jesus de rike eller de fattige i samfunnet? Fremmet Jesus fremmedhat eller fred? Hjalp Jesus de syke eller de friske? Svaret burde være enkelt å se. 

Troen på den Gud som Jesus tilbad gjennom sine nestekjærlige handlinger burde gjenspeile seg i et uttalt kristent parti. Hva slags guddom tror KrF at de representerer? For den nestekjærlige Gud som Jesus tilbad kan det tydeligvis ikke være. 

Gå til innlegget

Mest leste

Hareides nødvendige veivalg
av
Ole Paus
2 måneder siden / 77593 visninger
Et barn er født, et barn er dødt
av
Magne Raundalen
rundt 2 år siden / 43576 visninger
Etter fallet kommer hevnen
av
Berit Aalborg
10 måneder siden / 34901 visninger
Stormløpet mot Israel er i gang.
av
Roald Øye
7 måneder siden / 27894 visninger
Kanten av klippen
av
Åshild Mathisen
9 måneder siden / 22467 visninger
Et sosialt ­eksperiment
av
Bent Høie
4 måneder siden / 22168 visninger
Mens vi sover
av
Erik Lunde
10 måneder siden / 20080 visninger
Ord er handling
av
Hilde Frafjord Johnson
3 måneder siden / 19083 visninger

Lesetips

Helliget det Qvindelige
av
Heidi Karlsen
rundt 19 timer siden / 91 visninger
Jødehatets gåte
av
Arne Øgaard
rundt 19 timer siden / 140 visninger
Kristendom – rett og slett
av
Ståle Johannes Kristiansen
rundt 19 timer siden / 129 visninger
Kirken er politisk
av
Andreas Masvie
2 dager siden / 196 visninger
Kontrastenes jul i Frankrike
av
Tom Holta Heide
2 dager siden / 136 visninger
Hatet mot miljøbevegelsen
av
Eivind Trædal
2 dager siden / 197 visninger
Når staten misbruker makt
av
Øyvind Håbrekke
3 dager siden / 198 visninger
Trangere og farligere
av
Wenche Fone
4 dager siden / 423 visninger
Les flere

Siste innlegg

Makt, privilegier og julens budskap
av
Jarle Haugland
rundt 17 timer siden / 95 visninger
Jødenes rett til landet Israel
av
Svein Grav
rundt 17 timer siden / 170 visninger
Angående "Statsfinansiert hatblogg"
av
Robin Tande
rundt 17 timer siden / 181 visninger
Identitet og miljø
av
Leif Halvard Silli
rundt 17 timer siden / 56 visninger
Stemmerett for 6-åringer?
av
J.K. Baltzersen
rundt 17 timer siden / 155 visninger
På lag med Listhaug
av
Vårt Land
rundt 19 timer siden / 292 visninger
Våpen og verdier i Jemen
av
Hilde Frafjord Johnson
rundt 19 timer siden / 348 visninger
Helliget det Qvindelige
av
Heidi Karlsen
rundt 19 timer siden / 91 visninger
Jødehatets gåte
av
Arne Øgaard
rundt 19 timer siden / 140 visninger
Kristendom – rett og slett
av
Ståle Johannes Kristiansen
rundt 19 timer siden / 129 visninger
Les flere