Bjørn Erik Kristiansen

Alder: 0
  RSS

Om Bjørn Erik

Følgere

Rødt til slutt!

Publisert 3 måneder siden

KrF-ledelsen med de to nestlederne i ­førersetet har nå begynt sonderingene med regjeringspartiene om muligheten av å finne en felles politisk plattform. KrF forventer seg mye og har allerede gått høyt ut på banen ved å fremsette krav om at stortingsrepresentanter tilhørende regjeringspartiene skal stemme for innskrenkninger av kvinners rett til selv å bestemme om hun skal ta abort. Dette gjelder særlig å ta vekk den såkalte paragraf 2c, noe som vil begrense kvinners rett til abort dersom fosteret har sykdom.

Partiet er kommet i en «Brexit»-situasjon. Ved en avstemming i England over et forslag om å gå ut av EU fikk forslaget et klart flertall. Men når de magre resultatene av forhandlingene nå kommer til syne, er det stadig flere som ønsker seg en ny avstemming for å avgjøre om England virkelig skal ta steget ut av EU.

Det blir en sak for ledelsen i KrF å avgjøre om det fremforhandlede resultatet fra forhandlingene om regjeringsposisjon med Høyre, Venstre og Frp er godt nok for KrF. Personlig tror jeg KrF skal få store problemer å få gjennomslag sine fremsatte krav. Da må KrF se til de rød/grønne og hva de kan få av resultater gjennom diskusjon med AP og Sp.

I flertallsvedtaket heter det at KrF først skal gå i regjeringsforhandlingermed de blå. Dette innebærer at KrF om det ikke oppnås enighet med dagens regjering, i neste omgang kan gå til de rød/grønne. Da håper jeg KrF kan la dagens abortlov ligge, og erkjenne kvinnens rett til selv å bestemme om hun kan ta abort og i stedet satse på å stimulere kvinner til å beholde barnet ved økt økonomisk støtte.

Som nyinnmeldt i KrF håper jeg KrF kan komme i regjeringsposisjon med AP og Sp. Det vil bety slutten for de kristenkonservatives klamme hånd om KrF. Jeg tror et slikt rød/grønt KrF vil øke KrF sitt nedslagsfelt betraktelig og gi KrF en mye større velgeroppslutning enn de blå og gule posisjonene.

Gå til innlegget

Mest leste

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere