Bjørn Erik Kristiansen

Alder: 0
  RSS

Om Bjørn Erik

Følgere

Rødt til slutt!

Publisert 6 måneder siden

KrF-ledelsen med de to nestlederne i ­førersetet har nå begynt sonderingene med regjeringspartiene om muligheten av å finne en felles politisk plattform. KrF forventer seg mye og har allerede gått høyt ut på banen ved å fremsette krav om at stortingsrepresentanter tilhørende regjeringspartiene skal stemme for innskrenkninger av kvinners rett til selv å bestemme om hun skal ta abort. Dette gjelder særlig å ta vekk den såkalte paragraf 2c, noe som vil begrense kvinners rett til abort dersom fosteret har sykdom.

Partiet er kommet i en «Brexit»-situasjon. Ved en avstemming i England over et forslag om å gå ut av EU fikk forslaget et klart flertall. Men når de magre resultatene av forhandlingene nå kommer til syne, er det stadig flere som ønsker seg en ny avstemming for å avgjøre om England virkelig skal ta steget ut av EU.

Det blir en sak for ledelsen i KrF å avgjøre om det fremforhandlede resultatet fra forhandlingene om regjeringsposisjon med Høyre, Venstre og Frp er godt nok for KrF. Personlig tror jeg KrF skal få store problemer å få gjennomslag sine fremsatte krav. Da må KrF se til de rød/grønne og hva de kan få av resultater gjennom diskusjon med AP og Sp.

I flertallsvedtaket heter det at KrF først skal gå i regjeringsforhandlingermed de blå. Dette innebærer at KrF om det ikke oppnås enighet med dagens regjering, i neste omgang kan gå til de rød/grønne. Da håper jeg KrF kan la dagens abortlov ligge, og erkjenne kvinnens rett til selv å bestemme om hun kan ta abort og i stedet satse på å stimulere kvinner til å beholde barnet ved økt økonomisk støtte.

Som nyinnmeldt i KrF håper jeg KrF kan komme i regjeringsposisjon med AP og Sp. Det vil bety slutten for de kristenkonservatives klamme hånd om KrF. Jeg tror et slikt rød/grønt KrF vil øke KrF sitt nedslagsfelt betraktelig og gi KrF en mye større velgeroppslutning enn de blå og gule posisjonene.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Bli i kirken, Märtha Louise!
av
Vårt Land
11 dager siden / 5161 visninger
Fra utskudd til kraft?
av
Vårt Land
22 dager siden / 4766 visninger
Slutt å gjøre kirken kul!
av
Merete Thomassen
11 dager siden / 2776 visninger
Bekreftet allerede
av
Joanna Bjerga
27 dager siden / 2330 visninger
Bryllup med bismak
av
Trond Langen
7 dager siden / 1853 visninger
Befri oss fra 1. mai
av
Ole Jakob Warlo
26 dager siden / 1819 visninger
Barns frihet til å velge
av
Berit Hustad Nilsen
13 dager siden / 1803 visninger
Spooky sjamanisme?
av
Vårt Land
3 dager siden / 1553 visninger
Hauge og Marx
av
Vårt Land
25 dager siden / 1545 visninger
Biskoper som blir realpolitikere
av
Espen Ottosen
18 dager siden / 1419 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere