Knut Vindenes

Alder: 50
  RSS

Om Knut

Følgere

Bioteknologiloven behandles i Stortinget i morgen og det er viktig at det mobiliseres bredt nok for å minimum oppnå utsettelse av saken. Når vi skal fokusere på barnets beste, så gir vel neppe en liberalisering det samfunn som vi ønsker oss.

KrF kjemper intenst og prisverdig før behandlingen av Bioteknologiloven i Stortinget på tirsdag - altså om ca 24 timer. Og flere enn KrF burde gått høyt på barrikadene, for dette er ikke en sak for bare spesielt interesserte der teknologi og utvikling tilsynelatende bringer verden fremover og konservative krefter streker mot. Og dette sier jeg som sivilingeniør, der inngangen min i nesten alle sammenhenger er at teknologi kan løse samfunnsutfordringer. Så er jeg glad for å være Høyre-medlem og dermed på den rette siden i denne alvorlige saken.

Men, nei, dette handler virkelig om hvilken type samfunn vi ønsker å være. Da er det også ganske irrelevant hva andre land gjør i disse spørsmålene. Og ja, kvinnens rettigheter er ett av flere anliggender som skal tas hensyn til, men det er vitterlig også andre og krevende dilemmaer og utfordringer som skapes for både familier og barn.

Å stemme nei til liberalisering av Bioteknologiloven er ikke et nei til fremskrittet og nei til likestilling mellom mann og kvinne, men et nei til det som kan bli et sorteringssamfunn og et nei til å fragmentere slektsrammene og familietilhørighet som barnet som utgangspunkt bør ha. Som et minimum er det viktig å ha mer høringsprosess og bred debatt rundt de viktige spørsmål som skal voteres over, altså at saken utsettes.

 

Knut Vindenes

Aktiv i Bergen Høyre

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
20 dager siden / 1479 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 1288 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
11 dager siden / 1062 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
7 dager siden / 958 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
29 dager siden / 611 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
16 dager siden / 426 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere