Kevin Johnsen

Alder: 21
  RSS

Om Kevin

Følgere

Kirkedøra er nok fysisk åpen, men sløret til det innerste må rives bort slik Jesus gjorde da han døde på korset for oss alle.

Jeg syns det er ganske lite ambisiøst å snakke om en fire meter høy kirkedør som noe Jesus ikke hadde ønsket seg. Han som døde på korset for alle våre synder hadde sett seg lite tjent med en liten sidedør med portvakt som sjekket "syndstatusen" din når du skulle inn. Jeg mener Åpen folkekirke i høyeste grad er opptatt av Jesus og Bibelen når vi mener folk er verken jøder eller grekere, slaver eller fri, mann eller kvinne.

Det er spesielt å høre Therese Egebakken snakke om en kirke som hun mener allerede er i høyeste grad åpen men også lite brukt, og så i neste pust ville ta fra folket sin mulighet til å delta i kirkelige handlinger. Jeg tror veldig få har interesse i å komme til en kirke hvor de ikke får delta i verken nattverd, ekteskap, frivillighet, dåp, konfirmasjon eller begravelser. Det blir som å bli invitert i et selskap, men hvor du bare får se på at alle andre spiser og koser seg. Therese skriver at et åpent kirkerom og kirkelige handlinger ikke hører sammen, men der er jeg dundrende uenig. Jeg kommer ikke til gudstjenester bare for å sitte stille på benken min og være passiv. Det blir en lite åpen kirke hvis du blir nektet ekteskap på samme linje som nattverd. Jeg vil tenne lys og tenke på mine kjære, jeg vil skrive bønnelapper om det som bekymrer meg eller som jeg er glad for. Jeg vil ha muligheten til å ta del i og praktisere kristendom heller enn å bare høre om den. 

Videre snakker hun om misjonering i 2019. Et viktig tema som jeg vil ta på alvor fordi jeg har sett misjonering i praksis så mange ganger. Det hjelper dessverre ikke å sitte i sitt store kirkerom med en "åpen" dør og vente stille. Misjonering i 2019 må skje i form av handling og relevanse til de det skal misjoneres til. Du får dessverre ikke 19-åringen som studerer og nettopp har byttet bopæl til å komme til et åpent stille kirkerom. Men det er ikke slik at kirka ikke er ønsket. Jeg var i sommer frivillig på et lederkurs for unge voksne gjennom KFUK-KFUM. Der sang vi sanger med åpent og tydelig kristent budskap og hadde kveldssamlinger hver kveld etter en dag med fullt program om hvordan være leder for andre mennesker og masse snakk om kristne verdier og tankegods. Det ble skrevet bønnelapper med til tider ganske røfft innhold, det ble tent lys for kjære og kjente, og sangene blei etterspurt når kurset var ferdig fordi budskapet slo rot. Kirka har så absolutt sin plass også i 2019 men man må skape åpne, trygge, og rettferdige rom hvor mennesker kan være modige og utvikle seg. Om du trenger et eksempel se til St. Jakobs kirke i Bergen.

Vi som kirke må skape liv og røre i kirkerommene. Start grupper og få inn arrangementer som gjør kirka levende, relevant, og ja likestilt og trygg for alle, på et godt kristent moralsk grunnplan. Men da må du gjøre porten både vid og brei for å få plass til alle 😉 En måte å gjøre det på er å gi en stemme til Åpen folkekirke 💜

Godt valg! 

-Kevin Johnsen 21 år. 9.kandidat for Åpen folkekirkes liste i Tunsberg

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere