Reidar Holtet

Alder: 79
  RSS

Om Reidar

Følgere

Magelssen og KFUM feiler om boikott. Igjen.

Publisert 4 måneder siden

Det er velkjent at Øystein Magelssen og Fredrik Glad-Gjernes i KFUM er Israel-kritiske, men det får da være måte på feilinformasjon som i Vårt Land 11. ds. En ting er at de vil skade Israels økonomi, og samtidig frata palestinerne de arbeidsplassene Israel gir dem, ved å oppfordre til boikott av israelske varer. En annen ting er at de farer med usannheter for å oppnå det. Det er ukristelig.

De påstår at Israels bryter menneskerettighetene og internasjonal lov ved sin okkupasjon og tillatelse av bosettinger på Vestbredden. De sier til og med at Israel driver en aktiv ekspansjonspolitikk. Alt dette er feilinformasjon, og de burde vite bedre. Eksempelvis er okkupasjonen  fullt lovlig etter krigens regler, det vet alle som ønsker å vite.

Det er underlig at de fortsatt får komme med slike påstander uten krav om dokumentasjon.

Hvilke menneskerettigheter bryter de? Hvilken lov er okkupasjonen et brudd på? Hva er ulovlig med bosettingene?

Det er umulig å få svar på disse spørsmålene fra Israels kritikere og fiender, og de kan bare ukritisk gjenta påstandene fordi det er uten risiko i vårt samfunn. De vet at om de kreves til regnskap for dem, så er det bare å tie det i hjel. Det har de myndighetenes støtte til. Jeg har selv forgjeves prøvd å få svar på dette fra utenriksministeren, men hun er fullstendig taus.

For øvrig: Folkeretten forbyr å diskriminere personer på grunnlag av rase eller etnisitet. Hvorfor er de ikke heller opptatt av at palestinernes president Abbas konsekvent vil bryte folkeretten ved å insistere på at ingen jøder får bo i en palestinsk stat på Vestbredden? Da ville de kanskje bidra til fred. Nå gjør de det motsatte ved falske anklager mot Israel til skade for landets og palestinernes økonomi. Fakta er underordnet når det skader Israel.

Gå til innlegget

KIRKERÅDSLEDERENS NYE INNSIKT

Publisert 5 måneder siden

På første side i Vårt Land for en ukes tid siden kom kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum med et oppsiktsvekkende utsagn.


Hun sa: ”Det er ikke sant at Gud ikke liker homofili.” Hvor har hun den kunnskapen fra? I bibelen står nemlig det stikk motsatte. Der står det at de som lever ut sin homofili ikke skal arve Guds rike. Det er grunn til å etterspørre hvor hun henter dekning for sin påstand fra? Jeg forventer at lederen for kirkens høyeste myndighet snakker sant. Det gjør hun ikke her.

Videre sier hun i artikkelen inne i avisen at hun ”bare får lyst til å rope og skrike” angående debatten om homofili, nemlig fordi den ikke betingelsesløst applauderer homofilt samliv. Tenk om vi i stedet hadde hatt en kirkeledelse som hadde ropt og skreket i fortvilelse over at det norske folk kaster vrak på bibelens gode budskap om ekteskap og familie! Hun gjør det motsatte, hun forsvarer avkristningen av samfunnet på dette avgjørende viktige området. Den normale familien med mor, far og barn, selve grunnenheten i samfunnet slik den til alle tider og alle steder har fremstått, burde fremelskes og fremsnakkes. Kirkerådslederen gjør det motsatte.

Hvordan har vi klart å få til en slik kirkeledelse? Jo, det er et resultat av at det politisk er forlangt av kirken at den skulle få sin frihet under forutsetning av en demokratisk  beslutningsprosess angående kirkens lære, nemlig i Kirkemøtet. Politikerne har med vitende og vilje vedtatt dette som en forutsetning for å skille stat og kirke, og kirkens ledelse har ikke forstått konsekvensene av hva de har akseptert av politisk innblanding i kirken. Nå er det trolig for sent. Det forhold at biskopene Fiske og Veiteberg er heiagjeng for denne utglidningen og familieforvirringen er minst like illevarslende, og at ingen andre av biskopene protesterer er uforståelig. Det ser ut til at de blir populister og opportunister alle sammen så snart de får bispekappen på. Hvor er de ”konservative” biskopene? Er det bare anførselstegnene igjen av dere?

Det siste nå er at statsminister Erna Solberg har tatt på seg rollen som skriftlærd. Hun sa i spørretimen sist onsdag at  ”det er horribelt at kirkesamfunn definerer homofili som synd.” Det er å håpe at kirkeledere tar til motmæle, men jeg har mine tvil. Mange sier at KrF ikke må blande politikk og kristendom, i betydningen å fremme kristne standpunkter med bibelsk begrunnelse. Jo, det bør de etter min mening absolutt gjøre med god samvittighet og åpent sinn når selveste statsministeren til de grader blander seg inn i kirkens lære- og trosgrunnlag. En ting er at hun åpenbarer sin totale mangel på innsikt i dette bibelske anliggende, men at hun sier noe slikt i åpen Stortingsdebatt er, ja nettopp, helt horribelt.   

Er det snart noen i kirkelig eller politisk posisjon som ser skriften på veggen?

Drammen 14.11.2019

Reidar Holtet

Gå til innlegget

Kristne leder svikter

Publisert 5 måneder siden

Det var trist å lese Kjell Marksets artikkel på verdidebatt.no 22. oktober. Han er grunnleggeren av KRIK, kristen idrettskontakt, og skulle stå som en stødig leder av dette nettverket.

Det har han gjort til nå så vidt jeg har sett, men så svikter han når det drar seg til i den aktuelle debatten om homofili, hvem som kan være ledere på leirer osv. etter at ny leder har ønsket å endre spillereglene.

Den nye generalsekretæren Silje Kvamme Bjørndal vil endre reglene om at samboende og de som lever i homofilt samliv ikke kan være ledere i organisasjonen, og får støtte av Markset. I den nevnte artikkelen skriver han så fint om å holde fram ekteskapet mellom mann og kvinne som Guds gode ordning og om sømmelig adferd. Men, så på slutten av innlegget slår han kontra, og støtter endringsforslaget om å gå bort fra dette. Hvordan han får sømmelighet til å harmonere med det som bibelen kaller usømmelighet, utukt og vanærende lidenskaper er en gåte.

Det er menneskelig sett forståelig at han snur kappen etter vinden i en tid da et samlet bispemøte gjør det samme. Det skal mot og integritet til å stå oppreist i stormen når kirkens toppledelse ikke klarer det. Jeg trodde imidlertid at Markset hadde ryggrad til det, men der tok jeg dessverre feil. Her gjelder det å være politisk korrekt. Opportunisme er aldri vakkert, men nå er det svikt så det holder over hele linjen.

All honnør til idrettsprofilen Andreas Håtveit som protesterer. Han bør få støtte i stedet for å bli dolket i ryggen av sine egne. Sosiale medier er meget stygge i sine omtaler og karakteristikker av ham. De er så fulle av intoleranse og grove utsagn at de ikke kan siteres i en anstendig debatt. Jeg håper han står løpet ut slik han har gjort i idretten, og at mange gir ham støtte i kampen for det bibelske syn på ekteskapet som eneste kristne standpunkt, også i en tid som denne. Generalforsamlingen i november har et stort ansvar.

Gå til innlegget

Uansvarlig helseminister?

Publisert 6 måneder siden

Helseminister Bent Høie har i intervju gjort kjent at han har godkjent gratis utdeling av PrEP-piller til friske homofile menn, slik at de kan ha ubeskyttet sex med hvem de vil uten risiko for HIV-smitte.

Det dreier seg i første omgang om ca. 1200 personer som i mer enn to år har vært begunstiget på denne måten, med gratis medisin.

Går det an?

Da jeg så oppslaget trodde jeg nesten ikke mine egne øyne.  I samme oppslag fremkom nemlig også at bl.a. de som er åpenbart syke av sterkt plagsom migrène nektes gratis medisin.

Hva i all verden er det regjeringen holder på med? Er statsminister Erna Solberg, for ikke å snakke om Krf, enige i dette? Det må de tydeligvis være, siden de ikke har satt foten ned og stoppet dette for lenge siden! 

Helt utrolig

Den åpenbare saklige forskjellen her er at migrène er en uforskyldt sykdom som er plagsom og ødeleggende for arbeid og livskvalitet, og at medisinen er meget dyr, mens PrEP-pillen altså gis til friske menn for å hjelpe dem til å unngå å pådra seg selvforskyldt og fullstendig unødvendig sykdom! Prisen på PrEP-eksperimentet er foreløpig hemmelig, men den bør fram i lyset snarest mulig. Den motsatte helse-prioriteringen burde være det eneste naturlige.

Dette er ikke bare moralsk forkastelig, det er en oppfordring til uhemmet uansvarlighet på det seksuelle området på statens bekostning. Her er det bare å drive på, staten betaler regningen! 

Det har vært påtagelig stille i media siden dette kom opp som en nyhetssak. Er det kanskje tabu å komme med motforestillinger eller stille spørsmål? Er det ingen som tør å ta tak i dette? Er virkelig Krf villige til å sluke slike kameler?

Jeg undres på hvor langt utpå det moralske skråplanet vi som folk har kommet nå?

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
16 dager siden / 1202 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
22 dager siden / 1201 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
8 dager siden / 843 visninger
Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
4 dager siden / 752 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 638 visninger
Eit ansvarslaust Europa
av
Emil André Erstad
rundt 1 måned siden / 585 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere