Sigurd Ormbostad

Alder: 73
  RSS

Om Sigurd

Følgere

Presisering

Publisert 9 dager siden - 98 visninger

I Vårt Land i dag (14/3) kommer det fram nye opplysninger i homofilisaken ved Iveland bedehus. Jeg ser at saken er mer komplisert enn jeg hadde inntrykk da jeg skrev mitt innlegg Kristelig eksklusjon.

En må kunne forvente at Vårt Land opplyser saken mer forsvarlig enn tilfellet har vært her. For min egen del ber jeg om at de synspunkter jeg målbærer må betraktes som prinsipielle, og ikke som en kommentar til den aktuelle saken.

Gå til innlegget

Kristelig eksklusjon

Publisert 11 dager siden - 803 visninger

 

Jeg synes det er vondt å lese i Vårt Land at en mann ikke får synge i lovsangskoret ved Iveland bedehus fordi han er homofilt samlevende. Leser også i en oversikt over praksisen i de ulike kristne organisasjoner at man praktiserer det samme overfor heterofilt samlevende. Ja, da er det iallefall konsekvent, tenker en umiddelbart. Men ved nærmere ettertanke ser man fort at dette ikke er sammenlignbart. Heterofile kan jo gifte seg, og da er problemet løst. Homofile kan også gifte seg, men på Iveland bedehus er de like langt (eller like kort).
Undertegnede står på det tradisjonelle kristne synet på ekteskapet. Men jeg synes vi må akseptere at homofile blir glad i hverandre og lever i et kjærlighetsforhold. Det som skjer ved Iveland bedehus fortoner seg temmelig formalistisk og ubarmhjertig. Hvis vi skal begynne å vurdere hvem som er verdig til å synge i kirkekoret, kunne vi selvsagt funnet mye annet å gripe tak i. Dette er i det hele tatt en ganske betenkelig vei å begi seg inn på. Det samme gjelder spørsmålet om vi kan anbefale homofile om ikke å gå til Herrens bord.

Gå til innlegget

Kjærlighet uten korset

Publisert 2 måneder siden - 283 visninger

Kjærlighet uten korset


Jeg leser med interesse betraktningene i Vårt Land 6.1 rundt spørsmålet om hvorvidt Gud kan være vred. Noen av de unge teologistudentene har vansker med å forstå at Gud, som er absolutt kjærlighet, kan straffe sin egen sønn med døden på korset for å sone våre synder. Jeg forstår godt deres betenkeligheter rundt dette.
    Nei, det var nok ikke Gud som var vred da Jesus ble korsfestet. Det var menneskene. Og da tenker jeg ikke bare på de som rent konkret henrettet ham for 2000 år siden; jeg tenker på hele menneskeheten, hele vår historie, all ondskapen i verden, all undertrykkelse, krig, overgrep og utnytting, all usannhet og egoisme. Og vi er alle en del av det. Vi tilhører alle menneskeheten. Å sette seg utenfor historien vil være hovmod. Den gamle (starets) Sosima i Brødrene Karamazov sier det slik: Vi er alle skyldige i alt overfor alle.
    Nei, Gud var ikke vred. Han er kjærlighet. Men jeg tenker han må ha vært dypt fortvilet. Han sendte Sønnen til oss for å vise oss sin gode vilje, men ble forkastet. Gud gikk så langt som det er mulig. Han lot verden gjøre med seg som verden ville; han ofret alt, ga avkall på sin allmakt, løp linen ut. Men tok også all makt tilbake. Dette er det bare Allmakten som makter. Slik vant han en uendelig seier over synden og døden. Derfor kan han tilgi oss vår synd og skyld. For Jesu skyld.
    Jeg mener korset fortsatt må være helt vesentlig i forståelsen av Kirkens identitet. Hvis vi kun betoner kjærligheten uten korset, får vi selvsagt en snill og god Gud, men ikke en hellig Gud. Hva er Guds kjærlighet uten korset?
   

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Skolebøker og fordommer
av
John Sylte
rundt 4 timer siden / 66 visninger
0 kommentarer
Om å tro eller ikke tro
av
Rolf K Eckhoff
rundt 5 timer siden / 124 visninger
2 kommentarer
Uten lov og dom!?
av
Hildur Johansen
rundt 6 timer siden / 86 visninger
0 kommentarer
Om den norske konformiteten
av
Tore Danielsen
rundt 8 timer siden / 153 visninger
4 kommentarer
Ny justisminister?
av
Nils-Petter Enstad
rundt 8 timer siden / 280 visninger
3 kommentarer
Staten må ta kirkeansvar
av
Vårt Land
rundt 8 timer siden / 146 visninger
1 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Runar Foss Sjåstad kommenterte på
Kristen-universalisme i Bibelen
9 minutter siden / 924 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Kom ut fra henne!
16 minutter siden / 557 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Kristen-universalisme i Bibelen
20 minutter siden / 924 visninger
Rune Holt kommenterte på
Ut med et klynk
rundt 1 time siden / 967 visninger
Herdis Alfredsen kommenterte på
Hvor blir det av medias kritiske røster?
rundt 1 time siden / 144 visninger
Rune Eidsaa kommenterte på
Hvorfor KrF knebler Kors-Sylvi
rundt 2 timer siden / 1601 visninger
Tore Danielsen kommenterte på
Om den norske konformiteten
rundt 2 timer siden / 153 visninger
Runar Foss Sjåstad kommenterte på
Kristen-universalisme i Bibelen
rundt 3 timer siden / 924 visninger
Mette Solveig Müller kommenterte på
Om den norske konformiteten
rundt 3 timer siden / 153 visninger
Anders Ekström kommenterte på
Kom ut fra henne!
rundt 3 timer siden / 557 visninger
Runar Foss Sjåstad kommenterte på
Kristen-universalisme i Bibelen
rundt 3 timer siden / 924 visninger
Les flere