Fatema Al-Musawi

Alder: 24
  RSS

Om Fatema

Følgere

Christian Tybring-Gjedde skriver at han ønsker å kutte all støtte til tros- og livssynssamfunn. Innlegget starter med gode argumenter før han avslører seg selv og sine fordommer.

Tybring-Gjedde ytrer sin bekymring for at regjeringens nye forslag til finansiering av tros- og livssynssamfunn vil føre til at noen organisasjoner vil få mer penger tross synkende medlemstall (Klassekampen 16.07). Det er jeg enig med han i. Tros- og livssynsamfunnene bør behandles på lik linje som andre organisasjoner som får støtte basert på medlemskap. Det er kjipt å høre, men når realiteten er at færre engasjerer seg i religiøse spørsmål, så bør statsstøtten også reflektere det.

Videre synes jeg det er interessant at Tybring-Gjedde ut av det blå velger å angripe muslimske samfunn, og kommer med sin bekymring for at de får økt støtte. I utgangspunktet handlet hele innlegget om Den norske kirke (DNK) og hvordan finansieringen deres blir. Men selvfølgelig får han det til å handle om sine fordommer mot muslimer. Tybring-Gjedde, det er ikke muslimene som er det store problemet i Norge, det er faktisk den økende høyreekstremismen som vi ikke snakker nok om.

Rimelig lei

Jeg skal ikke feie under teppet at det eksisterer muslimer som er ekstremister, men jeg er rimelig lei av at du og andre Frp-ere kun angriper oss i kampen mot ekstremisme og sosial kontroll. Har du besøkt bygde-norge? Har du fått med deg saken om baptistleiren som ikke vil ha homofile ledere? Eller Menigheten Samfundet i Kristiansand som ikke lar kvinner klippe håret eller medlemmer feire 17. mai? 17. mai, en av Norges aller viktigste dager, om ikke den viktigste.

Vi må begynne å nyansere bildet og kampene våre mer. Det faktum at du heller vil be næringslivet donere er jo enkelt når rike onkler og venner lett donerer til DNK og lar andre livssynssamfunn sakte dø ut. Tenk hva som vil skje med små samfunn som hinduister, jøder, buddhister og Bahai. Det er samfunn som er så små at de må plukke en stor firkløver før noen vil donere en eneste krone fra egen lomme.

Forskjellsbehandling 

Det er ikke kun DNK som har unike bygg som må ivaretas. Hva med templene og moskeene i Norge, som sakte men sikkert vil ligge i grus fordi støtten ikke er stor nok til å drive vedlikehold? Jeg ser i argumentasjonen din at du klarer å finne en måte å ivareta kirkene på, men ønsker regelrett å ignorere eksistensen av andre religions- og livssynsbygg.

Jeg klarer ikke å se for meg et Norge der vi kun verdsetter den ene religionen over den andre. Heller ikke et Norge der vi blir så livssynsnøytrale at vi avfeier alle former for religioner og ens rett til offentlig utøvelse (i form av kors, hijab og turban blant annet). Jeg skulle gjerne sett deg og Ropstad kjempe for andre livssynssamfunn på samme måte som dere kjemper for kristendommen. Norge er mangfoldig og i framtiden vil vi møte på flere ulike livssyn, ikke færre.

Mer åpenhet 

Mennesker i dag former seg selv og finner sin identitet også gjennom opprettelse av nye livssyn. Vi finner i dag mennesker som kaller seg kristenbuddhister og noen som ikke definerer seg men lar seg inspirere av hinduismen og jødedommen. Dette må vi være åpne for og heie fram, heller enn å kutte støtten og la veien til å finne sin identitet bli stoppet. For det vil bli resultatet hvis vi følger forslagene til Tybring-Gjedde.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
17 dager siden / 1467 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
27 dager siden / 1285 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
8 dager siden / 982 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
4 dager siden / 908 visninger
Morna, Facebook!
av
Heidi Terese Vangen
rundt 1 måned siden / 792 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
26 dager siden / 577 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere