Svein Rognaldsen

Alder:
  RSS

Om Svein

Tidligere lektor, førsteamanuensis og forfatter

Følgere

Publisert over 1 år siden

En god, modig og nødvendig kommentar til det som foregår  både  i vårt land. og globalt!

Det er åpenbart at dagens debattklima har bidradd til å øke kløften og motsetningene mellom ulike grupper i vårt samfunn.  Det har også bidradd til ødelegge noe av det som kjennetegnet vårt demokrati: toleranse, respekt for andres meninger og et sivilisert debattklima.  Etter at debatten om Krf sitt veivalg og politiske prosjekt for alvor skjøt fart, har dette blitt spesielt ille. Dette kommer bl.a. tydelig fram på  debattsidene til de såkalte kristne avisene, men spesielt i kommentarfeltet til nettstedet Reset.  Her får de ulike partene i "debatten"  sitt pass påskrevet, ofte ledsaget av og begrunnet med sitater fra Bibelen. Spesielt ille har dette gått utover Hareide som ikke har gjort noe annet enn å forsøke å legge grunnlaget for en sivilisert debatt om partiets framtid. Det er ikke rart velgerne vender Krf ryggen! 

Jeg er enig i at ord skaper handling, og her har politikerne et særskilt ansvar.  Altfor lenge har de unnlatt å ta til motmele overfor politikere som åpenbart går for langt når de omtaler og kategoriserer bestemte befolkningsgrupper. Her har Hareide vært et hederlig unntak, med det resultatet at han er blitt æreskjelt og det som verre er både av Krf sine medlemmer og ikke minst av de kristne som har plassert seg ytterst ute på den politiske høyresiden. 

 Vi som har levet en stund, husker godt hvordan en av partilederne i sin tid omtale enslige mødre, finnmarkinger, samer, trygdemottakere og etter hvert innvandrerne, åpenbart med den hensikt å sette  grupper opp mot hverandre. Jeg er overbevist om at det politiske debattklimaet  som dette bidrog til, var en medvirkende årsak til det fryktelige som skjedde på Utøya. At toneangivende politikere, med den nåværende statsministeren i spissen, forsøkte og fremdeles forsøker å snakke seg bort fra dette, har ikke bidradd til å dempe det giftige politiske klimaet som truer det demokratiet  vi er så glad i. Derfor igjen: takk for en  god kronikk! Så blir de spennende så se hvordan kristenfolket og ikke minst de som nå skal bestemme hva Krf sitt framtidige politiske prosjekt skal være,  forholder seg til budskapet i kronikken til Hilde.


Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Muskuløs kristendom
av
Hilde Løvdal Stephens
rundt 1 måned siden / 1578 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
17 dager siden / 1177 visninger
Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
11 dager siden / 1164 visninger
Hva skjer Visjon Norge?
av
Bendik Storøy Hermansen
30 dager siden / 965 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 1 måned siden / 741 visninger
Eit ansvarslaust Europa
av
Emil André Erstad
26 dager siden / 644 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere