Christian Caspersen

Alder: 27
  RSS

Om Christian

Regissør og manusforfatter

Følgere

Har Norges unge nådd bunnen av moral?

Publisert rundt 1 måned siden - 414 visninger

Jeg har samlet historier fra tjue til førti åringers festliv, alkoholforbruk, sexliv og narkotikamisbruk. Drøyhetene i materialet ville fått de fleste til å spørre: er det noe riv ruskende galt med Norges unge?

Hadde nonne Maria vært på festene jeg har vært på/hørt om, tviler jeg på at det finnes nok botsøvelser. Jeg skal la være å konkretisere, men for å si det sånn: Trekanter og henging over doskålen fremstår mer dagligdags enn urovekkende.

 
Hvorfor har det blitt sånt? Er det sosiale medier? Er det forbrukersamfunnet med sine uoppnåelige idealer som gjør oss gale? Er det God Morgen Norge som kringkaster artister hvis tekster lyder: I kveld er det lov å være Horeeeeeeer”? Gjennom høsten har vi sett at de med våre fremste tillitsverv, også trår i salaten. Sikkert hyppigere og mer vanlig enn det som er behagelig å innrømme. Cannabis blir stadig mer stuerent på andre siden av dammen, og også i Europa ser vi en stadig mer liberal rus-politikk. Enkelte utesteder i Tigerstaden vil jeg påstå er vanskelige å besøke uten noe “ekstra” innabords. At individer roper Harmageddon kan jeg forstå. 


På en annen side: utagerende drikking, sexfester, og annen “usømmellig” oppførsel har eksistert siden antikken. Ektefeller har bedratt hverandre like lenge som institusjonen har eksistert. Det jeg tror er nytt, er at alt er enklere å se. Som nevnt over blir det nå kringkastet og en naturlig gang i dette er at tabuer forsvinner. Jeg er tilhenger av at vår mentale helse henger sammen med hvor mye vi snakker om det. Puritanismen har lenge vært på på vikende front, noe jeg tror mange mener er et gode. Så er det egentlig farlig? Men har vi noe som helst oversikt eller formening over de videre ringvirkningene? At verden er så rask som den er i dag, beroliger heller ikke. 


Jeg føler dette blir små spørsmål når jeg ser til andre utfordringer vi står ovenfor. Frode Meland skrev i forbindelse med et annet innlegg: “…det som virkelig er moralsk forfall, nemlig det hensynsløse overforbruket vårt som belaster miljø og klima, og vår egoisme ift penger og materiell velstand” .


Jeg sa meg først enig, men så slo det meg at de som må løse overnevnte problemer, er de samme som jeg går på fest med…

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Tore Olsen kommenterte på
Messias eller Lucifer?
17 minutter siden / 288 visninger
Tove H. Beck-Berntsen kommenterte på
Exit Sylvi Listhaug
20 minutter siden / 711 visninger
Tove H. Beck-Berntsen kommenterte på
Exit Sylvi Listhaug
23 minutter siden / 711 visninger
Tove H. Beck-Berntsen kommenterte på
Exit Sylvi Listhaug
27 minutter siden / 711 visninger
Rune Holt kommenterte på
Ingenting lært og ingenting forstått av Listhaugs avgang
28 minutter siden / 411 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Ingenting lært og ingenting forstått av Listhaugs avgang
rundt 1 time siden / 411 visninger
Kersti Zweidorff kommenterte på
Drittlei!
rundt 1 time siden / 176 visninger
Ragnar Kristoffersen kommenterte på
En svekket statsminister
rundt 1 time siden / 816 visninger
Pål Georg Nyhagen kommenterte på
Drittlei!
rundt 1 time siden / 176 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Fosser fram på meningsmåling
rundt 1 time siden / 623 visninger
Les flere